Термин Август 2024 ♥ - тема 2

• 41 217
  • 723
  •   1
Отговори
# 165
Спокойно можеш да си го спестиш гнездото. Аз имах подарено с дъщеря ми, ползвах го, но много кратко. С момчетата не съм имала.Според мен не е от свръхполезните покупки, които ти променят живота. Такива за мен са слинга, люлката и по-натам маса за игра. Гнездото се ползва много кратък период докато са неподвижни, а в този период спокойно можеш да му застелеш и да го сложиш да си лежи на дивана до теб, ако искаш да е до теб

# 166
  • София
Не съм ползвала гнездо с двамата. След 3тия месец ползвах шезлонг за сина ми, а дъщеря ми имаше шезлонг с люлка и го ползвахме от още по-рано. Доста време си прекарваше там. Като почна много да се изправя и да мърда спряхме да я слагаме. Когато са много мънички и още не могат да се обръщат съм ги слагала на дивана или леглото покрай мен, на техни бебешки чаршафи. Общо взето от бебешките неща ползваме само количка, шезлонг, столче за хранене и кошарка от тип next to me. Дъщеря ми си спеше в нея, но от няколко месеца иска да е навряна в мен.

# 167
С моите близнаци не ползвах гнезда , нямахме място.През деня в хола бяха в шезлонгите , нашите да Nuna leaf , те могат да се използват от новородени.Мисля ,че долната граница беше 2 кг.
Сега ни предстои местен в къща ,ще имам място , но по-скоро бих местила next to me легло , тъй като има вероятност близнаците да се бутат в малкото човече на дивана.

# 168
Marbellaa, страхотен избор на шезлонг! Уникален е Nuna Leaf ❤️ На дъщеря ми беше на Fisher Price, но пак вариант from newborn to toddler - ползвахме го от ден 1 чак докато стана на 4-5 години. Въобще, много добра инвестиция се оказа въпреки сравнително високата си цена.

# 169
Оо да , сега пак ще го ползвам за бебето , иначе близнаците и сега сядат на тях ( до 60 кг издържат) и си гледат филмчета или просто си се люшкат.
Много ми пробутваха тогава mamaroo , с многото екстри , ама е до 6 месеца , да дадеш толкова пари и да спреш да го ползваш след толкова кратко ползване.Ама пазара е шарен и препълнен със стока , кой каквото хареса и му е удобно.

# 170
Правя трети опит да се включа днес в темата и ако пак рефрешна преди да съм публикувала, утре чак ще пробвам пак.

Спомням си, че писах за упойката, аз си я поисках. В началото ми беше рано, все пак то раждането не беше тръгнало на практика още, даваха ми други неща, последната нощ ми сложиха епидуралната.

Картинката описана от кукличка с пръста на бабата цял ден ми се върти в главата, сега ми е смешно, ама ако някой ми го даде като съвет сигурно ще се оцъкля.

За свекървата на Амелин си мечтая аз. Мнение да чуя съм отворена винаги и по всяко време, но да се знае, че решението е на родителите и се спазва. И то без коментарчета от типа "много ще знаеш какво сме правили като ми го оставиш".

Надала, то ако беше само месото при мен... бял кахър. С предната бременност това ми беше най-важният въпрос към докторката от самото начало - всичко наред ли е, защото много неща не ям. Тя тогава ми казваше, че докато бебето се развива добре и на мен всичко ми е ок, няма нужда да се притеснявам. В края ми беше паднало желязото и ми изписаха един билков сироп, но иначе нямаше проблеми. Даже си беше голямо бебе (отговаря си на името - Максим). Аз също много исках водно раждане. Няколко пъти питах в болницата, тъй като имат само една такава родилна зала в моята болница. Но и не са ми казвали, че има проблем с епидуралната.

Колкото до помощта, бих приела с удоволствие, ако някой иска да дойде да сготви или да изчисти примерно, може би сега бих се навила, ако някой иска да помогне малко с баткото в началото, ама като ми кажат, че ще дойдат да помагат с бебето и да се гушкат, мерси, ама не. Това е само допълнителна работа и стрес за майката в моите очи и такива "помощници" могат да изчакат да се видят с бебето.

Гнездо с първото не съм купувала, и сега не виждам смисъл. Моята най-любима покупка от големите бебешки неща беше повивалникът. Като бебе съм преобувала из цялата къща, според това кога какво ми е удобно, но като порасне малко и не е вече новородено ми беше удобно да не се сгъвам за всяко преобуване. За мен е супер удобно детето да е на високо и за преобуване и за преобличане докато още не може само. Малкият е лежал къде ли не - и на дивана, и на масата върху дебело меко одеяло в няколко ката, и в количката, и на спалнята, и в кошарата, изобщо където ми е било нужно на мен. В кошницата за колата не съм го оставяла да спи, доколкото знам, не е полезно продължително там и само за возене в колата сме го ползвали. В този ред на мисли, и шезлонг и люлка не съм купувала.

Аз да се оплача. Мислех, че приключване с умората, тази седмица ми беше доста енергична. Обаче от вчера следобед се върна с пълна сила, за нищо нямам желание и сили, сега хапвам малко на сила и отивам пак да дремна. А бях планирала да поработя...

# 171
A може ли някой да сподели ползата от тези шезлонги? Реално ако детето е в кошарка и си играе или спи не е ли сходно? Или просто, защото е по-малък и лесен за местене шезлонга се предпочита?

# 172
archimind, за мен поне основните предимства са: малък, лесно преносим, дава възможност на бебето да разглежда по-добре света около него, защото не е в изцяло хоризонтално положение и зад решетките на кошарата. Освен това моят шезлонг имаше функция с вибрации за първите 1-2 месеца, после ставаше на люлка с арка с висящи играчки, които са забавни за детето и накрая се превръща в столче, което може да се ползва няколко години.

A може ли някой да сподели ползата от тези шезлонги? Реално ако детето е в кошарка и си играе или спи не е ли сходно? Или просто, защото е по-малък и лесен за местене шезлонга се предпочита?

# 173
Много скоро стават много любопитни и легналото положение вече не им харесва. От люлката могат да наблюдават какво се случва наоколо, да виждат мама, която си прави нещо, да си играят с играчки, да се люлеят. Абсолютно подкрепям ivchoni

# 174
Записвам се и аз, термин 28.08.
Първа бременност - инвитро. Един неуспешен свеж трансфер (нямахме особени очаквания, тъй като при мен бяха гранични показателите и върнахме по-слабия ембрион) и успешен ЗЕТ на 08.12. На днешния преглед видяхме тупкащо сърчице и плод, отговарящ на 7+0.
Планирахме 31.01. за пренатален Vision и ранна фетална за 13.02.

Дали някоя от вас се е ориентирала за следене/ раждане в Токуда, София? АГ, при което се следя от 2015 работи там, но се чудя дали си заслужава или да си потърся АГ в Майчин дом
Аз ще се проследявам при Анна Богданова в Оскар, но от една приятелка знам, че тя изражда в Токуда. Иначе все още не съм си намерила АГ по здравна каса, че ми е необходимо да съм регистрирана заради допълнителен здравен фонд. Ще си потърся АГ по каса в Токуда, приемам предложения Simple Smile

# 175
Здравейте момичета ♥
Малко да се включа и аз, за да попитам има ли някой от вас, който има придърпвания, лек дискомфорт, парене, изтръпване нещо такова в яйчника, където е бебето?
Преди 1-2седмици имах пак същите неразположения (дори не е болка) и Аг-то ми каза, че е нормално, но вече ме изнервя това нещо. Не е постоянно, но вчера беше по-дълготрайно.
Как е при вас? 🧸

# 176
  • София
Ако болката е от двете страни е възможно да е от разтягането на матката. Иначе и предните пъти си имах някакви такива болчици, сега също, но ако не е силно и няма кръв, не е страшно.

# 177
Здравейте, вие започнахте ли да купувате бебешки неща? Знаете ли странички във фейсбук с качествени комплекти чаршафи и обиколници ,дрешки?

# 178
Здравейте, вие започнахте ли да купувате бебешки неща? Знаете ли странички във фейсбук с качествени комплекти чаршафи и обиколници ,дрешки?
Аз все още не съм,но набелязвам някои неща 😊

# 179
Аз съм още доста неподготвена, имам само една A small victory от днес, успях да си купя сутиен. За протокола, мен още ме болят гърдите, особено нощем и сутрин като ставам. Пазя ги как и къде лягам, защото обичам да спя по корем. Миналата бременност спях по корем до 7 месец, а в 9 умирах да спя по гръб, за пръв път в живота си, но не беше препоръчително.

За две бебета ще имам по-малко избор за количка, идея си нямам дали ще има отделни или включени столчета за кола. (Да не говорим че ще трябва да сменяме колата).

Тепърва се информирам за гнезда и тем подобни. Ще събирам информация и впечатления до последно. Дилемата е и с легълцата. Имаме две разглобени легла 120х60 различни модели, 1 с изцяло бяла рамка и 1 със сини табли. 😄 При две момиченца ще е драма или ще падне яко пребоядисване. Но като че ли за първите месеци се колебая дали ни трябват легла изобщо. Върти ми се в главата да изполвам сръчността на моя мъж да ми направи някаква комбинирана люлка... Ама хем за две, хем да е люлка, хем да е на колелца. Пак ще го поставя в небрано лозе да се изявява 😆🤔

Но няма да се минем само с това. Ще се налага да пътуваме често и ще търся преносими варианти за легла за две бебета. Отделно си нямам идея шезлонги ли, гнезда ли, кое ще е нужно и кое - излишно.

С малкия ми син ползвах възглавница за кърмене още от бременността, спях с нея между краката и ми помагаше страшно много в почти всеки момент (така и успявах да спя по корем). По-късно подкрепяше кръста и гърба ми при кърмене, а бебето слагах в нея като в 'гнездо', без да знам, че има такива.

И мен ме опъва ниско от двете страни, но един ден беше само от едната. Доста се бях притеснила, защото се карах на сина ми, напрегнах се, може би съм напрегнала мускулите...

Общи условия

Активация на акаунт