Термин Август 2024 ♥ - тема 2

• 41 221
  • 723
  •   1
Отговори
# 180
Благодаря на всички, които споделиха мнение и инфо относно гнездата и шезлонгите.
Покупки - засега само набелязвам, понеже правим и ремонт и обзавеждане и е голяма лудница, но от другия месец началото мисля да започнем да ходим по магазини да проучваме и гледаме наживо. Набелязала съм Хиполенд, Raya Toys, Вис Виталис (там съвсем случайно минахме преди няколко дни, но честно казано не ми се стори да има голям избор, нито отстъпки големи). В Nicolle Baby онлайн видях едно страшно симпатично легълце в много приятен за мен цвят, който ще отива и на момиче и момче, става и за по-голяма възраст и се модифицира. Прикачам снимка, ако някой е ползвал подобно или има опит моля да сподели.
Постоянно ми излизат реклами и на едни доста скъпи колички Anex, изглеждат фенси, но ми се струват прекалено надути като цена честно казано.... Засега онлайн ми допадат Cybex, Kikka boo, Lorelli.
Като списък засега най - скъпите и важни неща, които съм набелязала са легълце, количка, стерилизатор, шишета, помпа за кърма може би... Със сигурност има и още, но това ми е на първо време наум.

Последна редакция: сб, 13 яну 2024, 21:31 от archimind

# 181
Здравейте, някоя от вас има ли достоверна информация дали в Майчин дом взимат проба за БХС в Събота?
Гледах в сайта им, пише само часовото работно време, не е споменато за дни.

# 182
Mama2288, миналата седмица и аз се обзаведох с 2 нови сутиена за бременни (стават и за кърмене), без банели и направо се преродих Simple Smile
Колички разглеждам в нета, засега фаворит ме е Babymonsters, но искам да я видя и на живо, преди да реша. Иначе и ние като вас трябва да сменяме колата, та и това ни е на дневен ред... Simple Smile
Иска ми се обаче да мине поне ранната ФМ, тъй че засега всичко е на стендбай.

# 183
Ние ползваме таково легло и бих казала, че е практично.

Относно количките Anex. Ползвама такава и нямам забележки, освен, че в по-малък багажник трудно се събира.
Ползваме я почти 2 години и смея да твърдя, че не е мръднала. Дръжката се регулира, в зависимост височината на този който я бута. Има си кош за новородено, чанта за багаж, раничка, летен кош, чувалче за студено време, комарник и дъждобран. Лесно се почиства. Ако е необходимо може да се закупи и допълнителна стойка за кош за второ дете.
С първото дете си бях решила, че няма да направя компромис с две неща - столчето за кола (заради сигурността на бебето) и от количката (заради комфорта на мама и бебе, докато сме на разходка). Simple Smile

Благодаря на всички, които споделиха мнение и инфо относно гнездата и шезлонгите.
Покупки - засега само набелязвам, понеже правим и ремонт и обзавеждане и е голяма лудница, но от другия месец началото мисля да започнем да ходим по магазини да проучваме и гледаме наживо. Набелязала съм Хиполенд, Raya Toys, Вис Виталис (там съвсем случайно минахме преди няколко дни, но честно казано не ми се стори да има голям избор, нито отстъпки големи). В Nicolle Baby онлайн видях едно страшно симпатично легълце в много приятен за мен цвят, който ще отива и на момиче и момче, става и за по-голяма възраст и се модифицира. Прикачам снимка, ако някой е ползвал подобно или има опит моля да сподели.
Постоянно ми излизат реклами и на едни доста скъпи колички Anex, изглеждат фенси, но ми се струват прекалено надути като цена честно казано.... Засега онлайн ми допадат Cybex, Kikka boo, Lorelli.
Като списък засега най - скъпите и важни неща, които съм набелязала са легълце, количка, стерилизатор, шишета, помпа за кърма може би... Със сигурност има и още, но това ми е на първо време наум.

# 184
И ние трябва да сменяме колата, но ни се иска и да е SUV и да е 7 местна,защото си возим баба(майка ми) понякога,от голяма помощ ни е с децата, обожават се взаимно Grinning

Аз все още не съм оправила детската,нищо че имаме 2 деца вече Grinning за първото взехме обикновена кошара(легло 160см), а след това ни подариха от тези трансформиращите се,за които се говори. Изобщо не ни харесва - първо колкото и да затягахме кошарата,за да няма люлееща се функция, все се клатеше и детето се будеше. Накрая пратихме бебето в първото легло,а на баткото му махнахме кошарата и го оставихме на големия модул. Счупи се май 2 пъти до тук, мъжът ми само ме споменава,че го взехме тов легло докато го кове... Мислех да изчакам баткото да тръгне на училище и тогава да им правим стаята, но ще е догодина,като сложим и малкото при тях,защото няма как сега да добавя още едно легло и се налага вече да им вземем нови. Иначе исках да се вихрят там - да рисуват,лепят, каквото си искат и чаках да пораснат за нови мебели.

Сутиените за кърмене,които пускат в Лидъл ми бяха доста удобно - памучни и изчистени, без банели. Сега само дебна, кога ще пуснат Simple Smile

# 185
Болка ниско долу имам от време на време, прави ми най-често впечатление, когато кихна или се закашлям. Спомням си го като нормално от предишната бременност, и не обръщам много внимание.

И аз не съм купувала още нищо, но и имаме големите неща, ще трябва само да изпера наново елементите на количката, чаршафи, дрешки като наближи вече повече. Онази вечер подреждах тъкмо на малкия умалелите дрешки, хем им купих кутии за под легло, за да ми пречат по-малко, хем да видя какво имам останало, защото частично сме продали неща. Оказа се, че ще пазарувам по-нататък и бебешки дрешки малко по-сериозно, защото особено в първите размери има по 1 боди и 1 гащеризонче примерно. Аз доста пазарувам онлайн, защото ми е по-удобно така да си разглеждам, набелязвам и премислям. Ако ида физически в магазин, по-скоро решавам на място дали ще купя нещо или не, така си спестявам излишни и импулсивни покупки.

Мама, такава дълга възглавница и аз имам и даже вече я извадих, защото някои вечери не мога да си намеря удобна позиция за сън без нея. Много си я ползвах миналия път и за кърмене както казваш, като гнездо не съм я ползвала, но може да пробвам този път. А за преносимите легълца, според зависи за какви пътувания става въпрос, прави ми впечатление, че поне около мен бабите изявяват желание те да купят да има легълце при тях, така че ако са ви само за ходене при баби може пък и при вас да имат такъв мерак. Моята майка даже я разубеждавах, защото ние се прибираме в България достатъчно рядко и е адски ненужно да купи детско легълце за по една седмица годишно примерно, дори и 2-3 да станат пак ми се вижда ненужен разход и излишно заемане на място. Детето досега винаги е спало с нас на спалня като се прибираме. Но пък имаме приятели, които си живеят в България и си ходят често ту при едните баби ту при другите и си имат легълце и при двете.

Като споменахте сменянето на коли да ви споделя: през изминалата година, когато детето тръгна на ясла, най-накрая се пречупих да започна пак да карам. Книжка имам от вече сигурно десетина години, но почти нямам практика, в последните години съвсем никаква и съответно все не желаех да се науча пак и да карам. Та приеха детето на ясла и мъжът ми няма как всеки ден да го води и взима той, моята работа позволява, но при него става за извънредни случаи само. И се разбрахме, че ок, това е моментът, в който аз ще се науча отново да карам и ми трябва кола. Първоначално изискванията ми бяха да е автоматик (смяната на скорости адски ме напряга всеки път дали я правя всеки път навреме), да е малка и да ми харесва на вид. Накрая исках поне да е автоматик, купихме смарт за двама, полуавтоматик. Супер е само за мен и малкия, или примерно да прибера съпружеското тяло от мъжка вечер след като е пил, ама няма място за още някой. За щастие, старата ни кола фактически също се освободи, тъй като мъжът ми си купи друга, но тя е с ръчни скорости. И откакто знаем, че съм бременна, сме казали, че трябва да се упражнявам вече на старата, за да може като дойде бебето пак да мога и самичка да ида някъде с децата, но на мен някак си все не ми се искаше. Тя пък и извади някакъв проблем, тъкмо преди пътуването сега на мъжа ми и сега си стои с изваден акумулатор и чака да се прибере и да я гледа. НО, през изминалата седмица и при нас беше много студено, с температури от -10 градуса например и като карам малкия сутрин на градина смарта не може да се стопли (15 мин загрява преди да се качим и вътре си е студено) и единия ден изненадах моя мъж с изказване, че нямам търпение да оправи другата кола и да почна да я карам, защото тя се стопля бързо, а има и отопление на седалки, волан и ала-бала глезотийки, а аз хич не обичам студа. Та се посмяхме как все чакам да ми дойде зора на главата и тогава да се наканя за такива неща.

# 186
Вики, стана ми много забавен разказа ти за колите. Аз съм една такава с книжка без опит и скоро няма да карам. Отвреме навреме сънувам кошмари, че в критична ситуация трябва да подкарам кола, без да помня нищо.

И се разпознах в кутиите с дрехи. За момченце имам много, но без малките размери, всичко е било или изтормозено, или подарихме на едно семейство избрани запазени неща като жест към техен жест. Имам много малко чаршафчета, но това да са ни разходите. Калкулацията ще е страшна ☺️ Как си мечтахме за това.

Ами не знам дали няма да пътуваме и другаде, понякога е ограничаващо да нямаш поне леглото. Мъжа ми яка да му е гърбината, доста работа ще има. Мечтаехме да се получи инвитрото, за да мислим после за ремонт при баща му и да го смъкне на долния етаж на къщата, че остарява. Свекърва ми почина миналата година... За момента има само една тоалетна на горния етаж и нощем е кошмар за мен. Долу трябва да направи баня и тоалетна. Леглата като цяло не са голям проблем, ще направи и от подръчни материали и пак ще са по-здрави от купените, а няма да са и грозни. Аз съм по идеите 😄 у нашите не спим, откакто сме двойка. Те са на 15 мин път и няма смисъл да се чудим като дядовата ръкавичка къде да слагат +3 в 60кв., а сега ще сме повече.

# 187
Ооо да, ако знаеш колко време обяснявах, че като има нещо, има таксита, линейки, даже и съседи и никой няма да ми откаже в спешен случай помощ. Ама пък сега като се осмелих и ми е хубаво, че мога да си свърша нещо сама или примерно, ако искам да го изненадам с нещо, не съм ограничена само онлайн да пазарувам, щото иначе ще види. Най-много се радвах, когато отидох да си купя теста за бременност и си мислех, как този път ще успея да му кажа по готин начин.

Аз с баткото купувах и доста неутрални неща. И от момичешките съм му купувала, когато са неутрални според мен. Най-малките размери му бяха супер запазени, но той на един месец израстна всичко дето уж беше 0-3, така че колко да ги износи, а и после си беше "мързеливо" бебе и не бързаше да се върти, да сяда и да лази, така че и следващите са доста запазени. Вече като започна захранване и особено да яде сам стана друго, но засега не си къса примерно дрехите в груби игри. А иначе спално бельо имам за кошарата, защото баткото до малко преди Коледа си я ползваше. И аз не мисля, че първоначалните ни разходи ще са нещо кой знае какво, но нещата са по-различни с финансите за след раждането при нас.
А щом живеете всички толкова близо, естествено че е по-удобно да си спите вкъщи. А явно имаш и доста сръчен мъж, колко работи си му измислила да майстори.

Аз цял ден едвам се надигах от умора и проспах повечето, а сега до кое време не мога да спя и поне отметнах малко работа.

# 188
Имала съм кошари (дървени бебешки легла) и за тримата и не са ползвани. Докато съм ги кърмела са били при мен на спалнята, за да мога да кърмя докато спя. Когато отбих, отидоха в стаи, в големи легла с преграда. С малката купихме едно от ИКЕА, което расте с детето. Засега сме го сглобили на 140 май, тя много си го харесва. Кошарата от нея ми стои в гаража разглобена, защото подозирам, че мъжът ми пак ще настоява да я сглобяваме. Пак няма да я ползвам
Мама, много хубаво ме подсети да си изкарам възглавницата за кърмене Hug

# 189
Чета тук и във всеки пост непознати думи - гнезда, кошари, шезлонзи… определено на нас първескините ще ни е доста по-сложно да се ориентираме 😃
 Аз на този етап няма да купувам абсолютно нищо, много е рано. Разглеждам, чета коментари, малко по-малко влизам в темата, но покупки ще правя в последните месеци. Тамън ще имам време да се ориентирам защото мразя излишни вещи, не понасям претрупани с мебели и вещи домове, а като гледам колко нови неща се взимат за едно бебе, направо лошо ми става.
При нас детската стая е свободна, ползваме я за склад и сушилня. Имам идеи за обзавеждането и, но доколкото се ориентирам това обзавеждане ще е само докато детето е бебе, после за 3-6г ще трябва друго и после за ученическа възраст пак друго 🤔

# 190
И двамата ми сина израстнаха в икейкско легло, което растеше, беше синьо дървено, но при развода не взех нищо от общите мебели. Малкия мина от 8г. досега на единично легло 90х200, а аз за момента се надявам тези пухчета по-дълго да изкарат с бебешките решения, защото не виждам как ще ги местя при 17-18г. батко 😀  Не ми се вярва толкова рано да се изнесе сам. Върти ми се по-скоро идеята, тя си е като мечта все още, да се завърнем в перспектива в родния ни град. Ще е тегаво с работата, но пък си вярвам аз в едни такива провидения в точния момент. Не ни е малък апартамента в София, но с две бебета бързо ще отеснее, спалните така или иначе са само 2 и няма да бъде преправян, на 4г. е. В един момент започвам и аз да усещам лудницата на големия град. Бях започнала да мечтая за къща или поне земя на първо време около София, но не си струва. Семействата ни са далече, пък толкова близко едно от друго. Тааа, ще се ориентирам към повече комбинативност на първо време.

# 191
Знам, че много майки слагат детето дори презноща в гнездо и спи в тяхното легло, но честно казано изобщо не ми се иска да приучавам бебето да спи в общото легло, защото после доколкото знам е страшен рев и е супер трудно обратното привикване. Вярно нямам опит, но ми се иска отначало да си спи в отделно легълце или кошара. Ще бъде със сигурност в нашата стая, това е ясно. Ето снимка иначе на дървеното легло, което пратих в преден пост как изглежда за по- голямо дете и се модифицира, има и бюро ако на някоя мама й се стори полезен този вариант.

Последна редакция: нд, 14 яну 2024, 13:14 от archimind

# 192
  • София
Синът ми спеше при нас на голямото легло до 4-годишен, когато го отделихме направо в друга стая. За мен си е нормална възраст на 4 да спи в друга стая, а до тогава - или в нашата, или на нашето легло. Мъчение е за мен да се надигам от леглото, за да кърмя, затова беше при мен. Кърмих го 2 години. За дъщеря ми ползвахме залепящото се легло, но сега вече търси моята близост.

# 193
И аз не исках първото да спи при нас, а да си спи в леглото, но ми се разказа играта. Както писах по-рано, той ядеше и заспиваше, при което спеше между 15 минути и час и така цяла нощ аз ставах. Към 2-3 месец взехме това легло на колелца,което качих, то се залепва за нашето и беше една идея по-добре. Накрая вече след 6-тия месец имах такава хронична умора,че заспивах,докато кърмя, но не това беше проблемът,а че заради недоспиването бях супер изнервена(ама много зле бях). Отделихме го на 11м в неговата стая,като пак ставах по 258382 пъти и накрая, колкото и да бях против,реших , cry it out  да пробвам и порева 2 часа(успокоявах го през 2-3 минути,не го зарязах) и о чудо,после започна да си спи.. (бях пробвала всякакви методи преди това, четох книги,гледах семинари...). С второто нямах илюзии,директно го сложих в некст то ми-то и гледах от самото начало да не заспива на гърда,а да си спи в леглото. Равносметката: големият на почти 4 още се буди по 200 пъти и идва при нас по нощите,а малкото(на 2) не иска да заспива с гушкане,а си ляга сам в леглото. Но не съм сигурна колко е до дете, понеже с големия видях зор и неспане Grinning

# 194
  • София
Герка, по същия начин се чувствам, сякаш се говори на китайски Grinning Тепърва започвам да разглеждам, но и аз мисля, че е рано за покупки. При нас също ще е първо дете и нямаме много място, така че ще трябва да определим приоритетите. Засега сме в двустаен в София, но и двамата не сме от града, мъжа ми е от южна България, а аз от морето. Обмисляме да се преместим, след като се роди детето.

Общи условия

Активация на акаунт