Термин Август 2024 ♥ - тема 2

• 41 247
  • 723
  •   1
Отговори
# 195
Аз съм на мнение, че много ама много зависи от детето това със спането. В началото бях казала, че ще спи отделно, точно за да не го приучавам и после да ми е зор, но с нощното кърмене в началото и възстановяването след секцио ми беше много тежко и започнах да го слагам на спалнята. Признавам си, имам дете еднорог, отучва се от спането при нас буквално за 1 до макс 2 вечери без рев и драми, и съм го връщала после колко пъти, за да ни е по-удобно като е примерно болен или нещо друго. Като реша, че е минало, просто казвам, че ще си спи в леглото и си спи. Кошарата си беше в нашата стая мисля, че до към годинка и нещо, и после си отиде в отделна стая. Последно когато вдига температура миналия месец спеше пак при мен, за да го следя по цяла нощ, като му мина болестта, просто си отиде обратно в леглото. На всички, на които подобно взимане и местене от общото легло е удобно, пожелавам подобни деца-еднорози, които не се впечатляват и спят когато където им кажеш.

За покупки, аз също не исках да купувам много неща и да се затрупваме, не ни е много малко мястото, ама не обичам. Аз не исках и да купувам много неща, които да са ми за много кратка употреба, а да не са наистина необходими.

# 196
Next to me леглата според мен са must have покупка.  Не вярвам, че децата свикват да
спят при родителите, като се ползва такова легло.  Ние ползвахме такова, после като  прехвърлихме  дъщеря ни в по-голямо, макар, че и то беше в нашата спалня ми беше доста по-сложно да стана и да видя защо мрънка, от колкото да се пресегна с една ръка и да й дам биберона например в полузаспало състояние. Да не говорим ако още от новородено спи в друга стая и трябва да ставам и да ходя посред нощ. А и не е само това причината, 9 месеца ми е била в корема и после да я оставя сама в друга стая. Много бързо растат децата, тези мили бебешки моменти ще минат и няма да се върнат. После цял живот ще си спи сама  в стаята, а сигурно и в даден момент ще се заключва съвсем нарочно 😄. 
На 1година и 5 месеца спи сама в стаята, заспива сама в леглото. Като е болна я съм взимала при мен, не е имало драма.

Пожелавам на всички такива бебета еднорози и дано и второто ми да е такова, че съм разглезена майка. 😂

# 197
Аз не вярвам, че децата свикват да спят с родителите си и като спят първите две години при тях Simple Smile явно и моите са еднорози (Вики, откъде го измисли това?) - две години с мама и веднага след това сами в стаите си. Познавам доста деца (включително племенника ми), които са спали като малки в самостоятелни креватчета, а в един момент започват да мигрират при родителите си. Според мен има нещо друго в това едно дете на 4 или 5 да иска да спи при родителите си, но не съм се задълбавала да мисля в тази посока. Помня обаче как преди много години, когато ме заряза гаджето ми и бях много разстроена, помолих нашите да спя при тях. Бях на 16 и го чувствах като необходимост, имах чувството, че ще умра, ако остана сама. Затова си мисля, че ако едно по-голямо дете иска да спи с родителите си, или е такава някаква психологическа нужда, или просто става въпрос за липса на граници

# 198
Всъщност тези кошарки next to me, който се прикрепят за леглото , доколкото прочетох вие ги използвате с цел да не ставате, за по-лесно хранене и тн, но всъщност като се сменя памперс вечер нали пак се става или как? Замислям се и аз за такава , но аз ако така или иначе ще стане да сменя памперс мога и да го нахраня и да го сложа в дървената кошара? Особено ако бебето не е на кърма има ли нужда от такава кошарка? Ако трябва да ставам да приготвям млякото и да сменям памерси има ли смисъл?

# 199
Амелин, някъде по групите съм го виждала това определение, за такива деца дето нямат проблеми със съня, не мрънкат много, не се тръшкат без причина, и общо взето все такива хубави работи дето явно някой е решил, че не са им присъщи. Даже обикновено не за комбинацията от всичко ами само за отделни елементи. Аз си спомням мъжа ми колко имаше страх от това, че детето щяло да свикне и нямало да можем да го отучим да спи при нас. Ама и сега съм готова пак така да правя. Въпреки че може би сега ще пробвам пак от начало да спи бебето в кошарата си, за да не се чувства пък баткото зарязан в другата стая. Кошарата ни не е тип next to me, за което отчасти съжалявам, но не мисля сега да купувам нова, та ще видим. Може и нашият татко да се изявява с майсторски умения.

Фрису, според мен смисъл има пак, защото се става не само за ядене, а и примерно защото се е изплюл биберон или после като почнат да се въртят, защото се е завъртяло, ама още не може наобратно и е все едно заклещено в новата поза. Чела съм за майки, които нощем преобуват в леглото без да стават, но не е моето, притеснява ме мисълта да се напишка или окаже леглото и после да трябва да сменям и нашите чаршафи посред нощ. При нас в началото след като започнах да взимам бебето в леглото при нас така нагласихме нещата, че аз ставам като се събуди то и давам първо от едната гърда, после бутах таткото на някои събуждания да го преобуе, на другите ставах да го преобуя аз и после се връщам в леглото и давам другата гърда и след това си заспиваме пак. Като порасна вече малко повече с нощното хранене стана още по-лесно - развръзка се през нощта докато спи до нас, само отварям нощницата и сутиена и то си суче, аз съм полубудна. А вече и не сменях памперс на всяко ядене. Но всеки си е различен и което е удобно на мен не е гаранция, че ще пасва на друга майка.

# 200
  • София
Определението за еднорог съм го чувала за  определен тип татковците, които много помагат, грижат се и не се сърдят на бебетата (защото и такива има). На мен много ми хареса и така наричам моят мъж, защото откакто разбрахме започна да си готви, чисти, мие, абе направо съм като принцеса, също и много се съобразява с настроенията ми и много ме успокоява. Ако случим и на такъв тип бебе ще сме истински късметлии. Blush

Само да попитам мамите, които вече имат дечица: възможно ли е бебето да спи само в такава кошара next to me? Както вече споменах нямаме много място, а мислим да се местим след като е на няколко месеца поне, та ако е възможно много би ни улеснило поне в първите месеци.

# 201
  • София
Памперси през нощта не сменям. Единствено, ако усетя, че е пропуснал и дрешките са мокри.
И при двамата не съм имала особени проблеми с подсичане.

# 202
Аз на нашите ги сменях и нощем , имаха навик да акат точно след хранене.Аз ги преобличах на леглото където спя аз и после пак в креватчето.
Друг е въпроса , че сега на 3 години спят с мен на спалнята , баща им е в детската.
Сега се местим и се надявам да ги науча да си спят в тяхната стая , че с тях и бебето .. няма да се разберем.

# 203
Frisu аз смятам да си взема преносим повивалник и да си го сложа до кошарата и ще си го слагам на моето легло Grinning отделно, ще си взема от Ikea RASKOG и всичко необходимо, ще е до мен. Ще ставам накрая да оставя изцедената кърма в камерата. То няма как напълно да се избегне ставането.  Ако, не е на кърма пак може да си е до теб. То не е само за мързела, а и за спокойствие и по-лесно приспиване, успокояване. Аз си знам, че един месец, ще спя с едното око отворено. Трябва да знам, че е добре и диша.

Kукличка и моя е така.  Аз съм израстнала покрай онези мъже, които не се занимават с деца и домакинство. А, моя си ме гледа. От както забременях още повече. Чак ми е неудобно понякога и ми става гузно. Grinning  Ако имаме момче, той ще го възпитава. Все по-често чувам за такива мъже и това много ме радва.

# 204
Frisu, не е съвсем така. С баткото, според мен, това ми беше грешката,защото го преобувах на всяко ставне,независимо дали е акал или не и затова той свикна да спи така кратко в последстие,понеже се разсънваше. С второто ставах за смяна само ако е пропуснал памперс или се наака,което я се случи 1 път за вечер(в началото 2),я - не,а храненето си е в началото през час-два,три-макс и разликата е огромна от това да станеш 5 пъти и това да станеш 1. Също както са писали, понякога биберонът му е паднал, понякога иска само да те усети и да си сложиш ръка върху него. Много агитирам за тези легла,понеже и аз не виждах смисъл от тях до преди да си взема. Една приятелка също ме разубеждаваше,тя роди преди мен и не виждаше смисъл. Сега ѝ дадох моето,понеже тя скоро роди второ и каза,че ѝ е супер удобно...

Последна редакция: нд, 14 яну 2024, 19:34 от Gamora

# 205
Кукличка, аз за татковците не го бях чувала. Мисля си, че би могло да се ползва, но може би някакви модели, които не са много малки. При нас в болницата бяха такива, но ми се струва, че доста малко бебето ще има нужда от по-голямо легло, а голямото детско тогава може би ще му е прекалено голямо. Но май съм виждала и по-големички или такива дето порастват, които според мен биха могли да се ползват без да се минава после през още една кошара.

Нощем сменям памперс, когато кърмя и то в началото само. Това ми беше по съвет пак от акушерката, да давам първо едната гърда, после сменям памперс, за да се разсъни малко бебето и да може хубаво да суче и на другата след това. После си заспиваше без проблем. Но съм чувала доста различни варианти. При нас това беше супер. Вече като порасне малко не съм го преобувала на всяко кърмене, но и кърменето не е било толкова често.

Надала, как не съм се сетила за преносимия повивалник, а навсякъде другаде съм го ползвала. А ако само първия месец спиш с едно отворено око, от сега те обявяват за мама-еднорог. Аз и до сега се будя нощем малкия като стане да пие вода примерно, а шишето си му е в леглото.

А аз да питам мамите, които сменят само когато е пропуснал памперса, тогава не ви ли се налага да заперете дрешките посред нощ? Един единствен път сме имали пропуснал памперс с баткото и беше през деня, ама нощно време не си представям да ми се разправя.

# 206
И аз ползвах преносимия повивалник на нашето легло,но то е високо и ми беше супер удобно,за ниско сигурно ще се изгърбиш. Аз не запирах,просто слагах в коша за пране и нахлузвах суха пижама(ако се е напишкал,ако е акал накисвам просто и на следващия ден се занимавам,ако имам сили-запирам набързо)гледах да съм подготвила такива с цип за по-лесно.

Последна редакция: нд, 14 яну 2024, 20:23 от Gamora

# 207
  • гр. София
Чета ви и почнах и аз да размишлявам по темата Simple Smile
Когато дъщеря ми беше бебе, в далечната 2011, все още нямаше гнезда (или поне аз не бях чувала), та тогава ползвах зимния кош на количката, за да си спи в него през деня в хола и да ми е под око. Като порасна мъничко, си стоеше предимно в шезлонга. Сега обаче с близнаците се чудя как ще е най-удобно, все пак ще са 2... Me, myself and I, ти две гнезда ли ще взимаш?

Още се чудя къде ще ги позиционираме. Grinning
Иначе едно гнездо вече имам от сина ми, или ще взема още едно или ще правя и аз схемата със зимните кошчета вместо легла за през деня.
Още мисля различни варианти, че вкъщи е доста тясно, а местенето в по-голямо жилище ще е най-рано декември, така че ще имаме може би около половин година в дядовата ръкавичка. Grinning

# 208
  • София
Здравейте момичета, редовно ви чета, но нямам време да пиша .
Чакам с нетърпение да дойде 22ри.и да отида пак на преглед. Сега съм 7ма седмица + 3дни.
Дано е наваксало с размерите.

Мисля да не купувам нова количка. Старата ми беше супер ,изгледа още две бебета освен моя батко и ще си карам  на 1во време с нея. Надявам се да е здрава още една година . Mutsy Evo -желязна се оказа . Ще си взема нов шезлонг ,защото не помня стария къде е или съм  го дала на някой. Това ми беше най-използваната вещ. Малкият спеше вътре през деня ,когато стана по-голям си играеше с едни висящи маймунки,даже и за столче за хранене съм го използвала в началото на захранването. Беше на Fisher Price с вибрация .
Гнездо ще си спестя ,но задължително ще взема кошарка next to me.

Чета за вашите бебета ,аз отчитам много грешки с баткото,които се надявам да не допусна сега 😁 защото вече не съм на 20+ и не знам как ще ми се отрази толквоа безсъние ххаха.
Бяхме му взели дървена кошара в нашата спалня. Кърмех го . На всяко нощно хранене първо сменях памперса,после кърмя ,той заспива на гърда и го слагам в кошарката. Това се повтаряше Н пъти на нощ.
В един момент свикнах с режима и карах всичко като на филм .
.. все се надявах и бях чувала ,че ще започне да спи по цяла нощ .
Е започна около седмица и започнаха да го мъчат зъбите . Кърменето стана по цяла нощ буквално и го взех са спи при нас на спалнята . Баща му крайна сметка отиде да спи в другата спалня 😁
Зъбите избиваха ,кърменето беше по цяла нощ ,заспиваше само на гърда и малко след като стана на една година реших ,че ще спирам с кърменето,но тогава дойде нов проблем -не искаше и не можеше да заспи сам .
В неговото легло ставаше истерия ,в нашето заспиваше само с мен или с мъжа ми лежащи до него.... Така изкарахме още около две години 😁
Накрая на около 3 и половина- 4 се научи с много зор да спи сам в леглото си  ,но пак в нашата стая.  Беше ми много мило да спя с него ,но и тежи доста в един момент това,не искам да се случи отново....
Затова сега мисля да уча бебето като за начало да не заспива на гърдата ,а само в леглото ... Дано ми се получи 😁😁😁

# 209
kuklichka_, нашето next to me го ползвахме до 7-8ми месец някъде. То имаше ограничение до 9кг, не че беше толкова, но й стана тясно и не можеше да се върти много. Но е много стабилно, има опция антирефлукс(да е под наклон от едната страна). И да, да подадеш биберон, да го обърнеш като се е завъртяло, да те усети че си там. Дъщеря ми ми държеше ръката докато заспива.
Друго много ама МНОГО полезно нещо, което имаме и все още ползваме е Бухалчето Оли с бял шум. Много лесно заспиваше с него и вечер като се разбудеше и почне да примрънква, то само се пускаше и я успокояваше и пак си заспиваше. Работи месеци наред с едно зареждане.

Общи условия

Активация на акаунт