Термин Август 2024 ♥ - тема 2

• 41 196
  • 723
  •   1
Отговори
# 150
А защо трябва да ни питат за епидурална упойка? Нямаме ли право да си поискаме? Още е съм правила проучване, но отсега нагласата ми е, че няма да се правя на герой и не искам да се мъча и да ме боли..доколкото е възможно разбира се.

Относно БХС - не излизат “фалшиви резултати”, а просто излизат някакви статистически вероятности. Които уж в 86% (някой беше постнал тук този процент) от случаите се оказват верни. Но сме чували достатъчно случаи, при които излиза огромен риск от Даун, например 1:10, а детето е абсолютно здраво. Което пак реално е 10% шанс за Даун, по-вероятно е да няма, отколкото да има, но сигурна съм, че бременна, виждаща подобен резултат, минава през ада…А още по-лошото е, че излизат и напълно успокояващи резултати, които в последствие се оказват болни деца.

# 151
Gerka99, ами разбира се, че имаме право да си поискаме. Просто знам, че някои жени имат нагласата/желанието да раждат без упойка и отказват, което разбира се е тяхно право. За мен съм си решила, че няма да ми дадат корона за този подвиг, за това пак ще искам.
Просто има някакво техническо време, което е необходимо преди да се сложи епидуралната. И лично  при мен стигнах до 7-8см разкритие за отрицателно време и без упойка. Сложиха ми я след това (въпреки, че навсякъде пише, че не се слага толкова късно).
Аз също бях гледала лекциите на Елена Василева за раждане, дишане и на теория бях подготвена. Ама всичко забравих, слушах какво ми казват и се опитвах да го правя, колко ми се получаваше не знам.

# 152
Честно казано и аз с първото раждане, дали защото беше мега тежко,но и аз не се справих с техниките,просто не мислех за тях. Но с второто много ми помогнаха.

# 153
Аз съм си запазила час за МБАЛ Надежда при Д-Р Михова
Много моля, после да споделите мнение.
Ще съм Ви много благодарна!

# 154
Аз запазих в Надежда при Георгиев.И миналата бременност бях при него.

# 155
  • София
И аз забелязвам, че майка ми, която по принцип е съобразителна и не ми се бърна, откакто разбра за внучето нещо изщрака. Говори ми как щяла да се пренесе у нас още преди термин, как се къпело бебето сутрин и вечер, кърмело се през 3 часа. Аз обаче съм категорична (дано  не съжалявам), че ще си го гледаме сами. Свекърва ми пък като чу, че не мислим да даваме вода на бебето започна и тя да се изказва, та мъжа ми ѝ даде да чете научни статии. Grinning
А и ми разказаха как баба ми, при първото къпане на брат ми го вдигнала от водата, като пъхнала палец в устата му и така го вдигнала. Не знам дали си представяте бебе увиснало на палец, обаче аз направо изтръпнах. После не знам как бих оставила детето да го гледат. Sweat Smile

# 156
До човек си е. Бившата ми свекърва, инженер по професия, но компетентна във всяка една област, даваше акъл за всичко и се бъркаше във всичко. Влудяваше ме. Сегашната, която е педиатър, в няколко моменти, когато сме били на различно мнение, винаги е казвала: ти си майката, ти решаваш. Тя ми е пример каква свекърва трябва да бъда аз самата един ден, за да не съсипя животите на синовете си.
Майка ми никога няма да спре да си бърка, да дава акъл и да критикува, но пък тя е много всеотдайна и винаги, когато имам нужда от нея, е до мен. На нея просто не й обръщам внимание

# 157
Момичета да ви питам вие страдате ли от това да нямате абсолютно никакъв апетит ?

Да и аз съм така.Особено по коледните и новогодишните празници. Сега ям малко повече, но от както съм бременна съм свалила около 4кг . Все ми е вдно таково никакво , а тези дни усещам ужасен вкус в устата си🤮

# 158
Marbellaa днес съм 10+2

Леле, Вики и ти си еднорог като мен. Не съм срещала друг, който да не харесва месо. Винаги ме гледат странно. Аз съм предимно на млечни, яйца, домати, краставици, картофи, бобови и тесто. Ти си малко по-радикална, но се опитай поне леща да вкараш и ядки. Много са полезни за бебето. И съответно приемай калции.

Аз много искам водно раждане или поне да пробвам различни пози, а за съжаление това няма как да стане с епидурална. И сега съм малко в конфликт. Гледам ги в Америка как масово си раждат във вода и са много доволни. Аз не знам дали ще издържа. Въобще не си знам силите и не знам каква е болката. В същото време знам за много случаи, където не хваща тая упойка или те пуска накрая и не ти слагат нова. Все си казвам, абе щом другите могат и аз трябва да мога. Затова съм изнудила приятеля ми да дойде и да ми напомня за дишането, но ще го слушам ли.....

Кукличка да, определено в началото ще идват много хора с пълни торби със съвети. Според мен в началото, ще е хубаво да има някой с теб. Поне да има на кого да разчиташ за помощ. Я за бебето, я за домакинство. Ти в Бг ли си? Ако да, мъжете имат право само на 2 седмици бащинство. После самичка дали няма да ти е много кофти? От тази гледна точка, мисля че е много хубаво да имаш помощ. Начела съм се на много такива мнения. Има такива като нас, където се сърдим, че ще има някой на главите ни нон стоп, а има и такива, който плачат че никой не ги поглежда и изнемогват. Истината е някъде посредата. На мен, ще ми е проблем ако  мислят да ми взимат детето постоянно и ми се бъркат много.

# 159
Момичета, имам малко може би страничен въпрос. Вероятно тези, на които не им е първо дете ще могат да дадат мнение. Какво мислите за гнездо? Нужно ли е според вас да се взима такова нещо или по-скоро само легло е достатъчно? Започнах да си правя проучване какво що, знам че е рано, но чисто финансово няма как да поемем всичко последните месеци и затова по-скоро искам да си набележа поне първоначалните покупки.

# 160
Аз също много го мислих и реших да не взимам гнездо. Много са скъпи и не мисля, че си заслужават парите. Не е хубаво да седят в кошарата, а когато започнат да шават стават ненужни. На мен лично не ми изглежда сякаш биха предпазили от падане. По-добре си направи сама с калъфка и одеало (има идеи в youtube). Аз се спрях на нещо такова https://www.amazon.com/Wallfire-Sleeping-Portable-Mewnorn-Bassinet/dp/B09WHLGYFB , защото поне мога да го разнасям от стая в стая без да го будя.

# 161
Не отказвайте помощ! Аз си мислех че нямам нужда и не искам никой да ми виси на главата. Обаче добре, че беше майка ми първоначално, а после и свекървата. То не е работа за ден/два умората се натрупва.

Гнездо имах, удобно ми беше. Взимах бебето с мен в хола на дивана. И общо взето там живееше първите месеци.

# 162
Аз гнездо не съм взимала, но си взех легло next to me на колелца и си го движех из стаите с него, доста ми беше удобно(като домашна количка). Знам и момичета,които си използваха вкъщи коша за количката за такъв тип легълце. Моето е такова:

# 163
  • гр. София
Чувала съм различни мнения за гнездата, но аз лично не си представям първите 2-3 месеца без, за мен беше незаменимо удобство. Защото през деня аз си щъкам основно из хола и кухнята и ми е по-удобно и бебето да е при мен в гнездо, отколкото постоянно да правя тигели до кошарата в спалнята.

# 164
Чета ви и почнах и аз да размишлявам по темата Simple Smile
Когато дъщеря ми беше бебе, в далечната 2011, все още нямаше гнезда (или поне аз не бях чувала), та тогава ползвах зимния кош на количката, за да си спи в него през деня в хола и да ми е под око. Като порасна мъничко, си стоеше предимно в шезлонга. Сега обаче с близнаците се чудя как ще е най-удобно, все пак ще са 2... Me, myself and I, ти две гнезда ли ще взимаш?

Общи условия

Активация на акаунт