Термин Август 2024 ♥ - тема 2

• 41 411
  • 723
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Абе и аз мисля, че нещо не усвоявам добре като гледам стойностите.
Не съм го чувала този препарат досега, гледам, че го няма из аптеките тук. Вероятно нещо друго ще ми измисли, знам ли.
Ще изчакам да ми върне отговор. Обикновено в рамките на деня отговаря.

Иначе утре ще се видя точно с репродуктивния, ще правим пренаталния и пак ще изговорим някои неща. Отделно в петък съм в Токуда, където си се следя и смятам там да раждам, доктор Кирякова.

# 301
Излезе ми пренаталният - всичко е наред, слава Богу. Явно мъжът ми си има стандарт в производството и прави момчета, но по-важното е,че е добре Hug

Последна редакция: ср, 17 яну 2024, 11:06 от Gamora

# 302
Излезе ми пренаталния - всичко е наред, слава Богу. Явно мъжът ми си има стандарт в производството и прави момчета, но по-важното е,че е добре Hug

Честито!Страхотно новини!❤

# 303
Честито, Гамора Hug

# 304
Здравейте, имам час за ранна фетална + скриниг при д-р Михова в Надежда. Някоя от вас дали е била при нея, ако да какво ви е мнението? ❤

# 305
@Nerimann аз имам час за ранна фетална + скрининг за 07.02 тогава ще мога да кажа . На вас за кога ви е часа ? В Надежда ли ще се следите ?

Последна редакция: ср, 17 яну 2024, 11:28 от Nalqlq

# 306
Тези от вас запознати с хормоните на щитовидната, как ви се струва този резултат:
TSH 2,510 mlU/l
FT4 16,10 pmol/l

Гледах, че за бременни референтните стойности са малко по-различни и за TSH съм на горната граница за 1ви триместър, а FT4 е по-висок даже. 😳

# 307
Според мен са добре , но направи консултация с ендокринолог.

Аз също записах в Надежда ранна фетална , ама не са ме питали за скрининг , допълнително ли се заявява?

# 308
Marbella до колкото знам вървят заедно . 🤔

# 309
Здравейте момичета, наваксвам с пропуснатото!
Венцислава от сърце ти желая следващият път да е успешен и те прегръщам силно, силно силно.
Относно покупките, все още не го мисля, но с интерес чета всичко о ваш опит, за сега не искам толкова надалеч, да мисля, както тайничко си представях как ще поставим две кошари в спалнята ни къде ще е най-добре, и как ще побера двойна количка в тесния ни асансьор в блока и изведнъж изненада. Сега се надявам да е добре едното бебче и да стигнем с него до финал. От притеснение съм с цели два херписа, опитвам се да съм спокойна и да си засиля малко имунитета. Иначе съм с алергичен ринит, неустановено е от какво имам алергии, целогодишен е като цяло и с дишането ми е малко по сложно.  За загубата на едното бебче АГ каза, че възможно да е лошо качество ембриона или самото разположение на матката, да не позволява износване на две бебета. Тя по принцип ми е леко обърната, но това си ми е по рождение е така. На 06.02, ако всичко е наред ще е ФМ и ще правя биохимичен скрининг, защото по думите на лекаря пренатален тест няма как да се направи, тъй като в кръвта ми още доста седмици ще циркулира днк на другото бебе и ще даде смущаващи резултати. Пренатест може да се направи по нататък, чак след като се разорбира напълно бебето. Исках да ви питам относно домашните любимци, имаме си коте на 15 години и си е част от семейството ни, не е било никога на улицата, отглеждаме си го от двумесечно бебе, но няма ваксини. Относно женска консултация не съм знаела, че има по здравна каса, ще питам и личния лекар. Аз скоро ще имам пълна застраховка от Уника и се чудя, може би от там може да се покриват разходите на частно, има ли някой от вас опит с уника? За сега и ние не сме казали на близките, само знае една моя колежка, и две приятелки, но на тях казах защото ме попитаха, не мога да лъжа просто. Но мама бих искала, да я изненадам с писмо, затова чакам нещата, да станат малко по сигурнии и нямам търпение да и изпратя изненадата!

Последна редакция: ср, 17 яну 2024, 11:40 от Lenka_09

# 310
Привет, съжалявам за загубата на едното мъниче, но важното е да се държиш за другото.
Пиша по отношение на домашния любимец. Ние сме с котарак на 13 г. и куче на почти 2 г. и инструктажа на моя репро беше следния:
1. да изследвам токсоплазмоза IgG и IgM - едното дава инфо за прекарана инфекция, другото за текуща
2. редовно вътрешно обезпаразитяване на животните
3. забрана за чистене на тоалетната на котката, ако се налага - с маска и ръкавици
4. хигиена
Ние също не ваксинираме котарака, заради реакции към ваксините. Кучето е ваксинирано и се обезпаразитяват и двамата с най-широкоспектърните препарати.
Реалната опасност е от евентуални паразити, та превенцията е през животните. Вече е доказано, че шансът да се разболееш от токсоплазмоза е по-голям от недобре измити плодове и зеленчуци от колкото от котка..
Алергиите са друга бира, но все повече се говори, че децата, израснали с животи има по-малка склонност към алергии.
В заключение, пуснете едно кръвно изследване за токсоплазмоза, обезпаразитявайте вътрешно котето и не чистете тоалетната Simple Smile

Венцислава от сърце ти желая следващият път да е успешен и те прегръщам силно, силно силно.
Относно покупките, все още не го мисля, но с интерес чета всичко о ваш опит, за сега не искам толкова надалеч, да мисля, както тайничко си представях как ще поставим две кошари в спалнята ни къде ще е най-добре, и как ще побера двойна количка в тесния ни асансьор в блока и изведнъж изненада. Сега се надявам да е добре едното бебче и да стигнем с него до финал. От притеснение съм с цели два херписа, опитвам се да съм спокойна и да си засиля малко имунитета. Иначе съм с алергичен ринит, неустановено е от какво имам алергии, целогодишен е като цяло и с дишането ми е малко по сложно.  За загубата на едното бебче АГ каза, че възможно да е лошо качество ембриона или самото разположение на матката, да не позволява износване на две бебета. Тя по принцип ми е леко обърната, но това си ми е по рождение е така. На 06.02, ако всичко е наред ще е ФМ и ще правя биохимичен скрининг, защото по думите на лекаря пренатален тест няма как да се направи, тъй като в кръвта ми още доста седмици ще циркулира днк на другото бебе и ще даде смущаващи резултати. Пренатест може да се направи по нататък, чак след като се разорбира напълно бебето. Исках да ви питам относно домашните любимци, имаме си коте на 15 години и си е част от семейството ни, не е било никога на улицата, отглеждаме си го от двумесечно бебе, но няма ваксини.

# 311
Здравейте, момичета! Досега и аз плахо четях форума и следих двете теми, но съм готова да се запиша вече и аз 🙏🏼
Очакваме първо дете, термин 11.08 🦁

Записах се на ЖК, засега вървим супер - даже напред, макар че като придружаващи имам хипотиреоидизъм, тромбофилия, завишени НК клетки и един аборт, но за всичко сме взели мерки по време на тази бременност.

И аз като повечето от вас вече забелязвам утихване на симптомите или поне не са чак толкова непоносими.

Предстои ми БХС + ФМ. Още не с м решила за пренаталния тест - сигурно ще изчакам БХС-то.

# 312
Здравейте на всички Sparkling Heart,
следя ви от началото на темата и реших най-накрая и аз да се запиша с нашето бебенце, което сега е в 9та седмица.
Първо детенце ще ни е и сме изключително щастливи.
Lenka_09 ние също имаме котка на 4 години. Както е описала и AfterShock_2023, най- добре е да си направиш изследване за токсоплазмоза IgG и IgM, както и редовно да обезпаразитявате котето(вътрешно и външно). Аз исках и нея да я тествам за токсоплазмоза, но във ветеринарната клиника ми казаха, че в момента няма възможност да се вземе тест и да се направи, тъй като няма наличен.
Също така тоалетната е най-добре да я чисти някой друг. Не давайте на котето сурово месо, защото от него има шанс да се зарази. Но ако е изцяло домашно коте, шансът за заразяване или котето да е било заразено е минимален Blush
Също така е хубаво да не пипаш и милваш много, много уличните животни. Колкото и да е трудно, просто за всеки случай и спокойствие. Blush

# 313
  • София
Момичета, аз съм най-голямата страхла. Реших, че ще отида при репродуктивния за свое спокойствие и най-вече да видя бебчето.
За прогестерона - показа ми схема, че за седмицата си е една идея по-ниска, но напълно нормална, особено тази мерна единица.

Взеха ми кръв за Вижън и до 7 работни дни ще има резултат, а казаха, че може и по-рано. Видяхме бебче- отговаря си на седмицата, сърцето тупка и за моя изненада подскочи и размаха ръка. Според доктора ще е момиче. 😃
А за кървенето и аномалиите аз не съм го разбрала изобщо- ако имам кървене и не задържа плода, вероятността е аномалии на самия плод. Имал е предвид причина за аборт.

Ох, спокойна съм.

Последна редакция: ср, 17 яну 2024, 12:06 от NadezhdaML

# 314
Привет, съжалявам за загубата на едното мъниче, но важното е да се държиш за другото.
Пиша по отношение на домашния любимец. Ние сме с котарак на 13 г. и куче на почти 2 г. и инструктажа на моя репро беше следния:
1. да изследвам токсоплазмоза IgG и IgM - едното дава инфо за прекарана инфекция, другото за текуща
2. редовно вътрешно обезпаразитяване на животните
3. забрана за чистене на тоалетната на котката, ако се налага - с маска и ръкавици
4. хигиена
Ние също не ваксинираме котарака, заради реакции към ваксините. Кучето е ваксинирано и се обезпаразитяват и двамата с най-широкоспектърните препарати.
Реалната опасност е от евентуални паразити, та превенцията е през животните. Вече е доказано, че шансът да се разболееш от токсоплазмоза е по-голям от недобре измити плодове и зеленчуци от колкото от котка..
Алергиите са друга бира, но все повече се говори, че децата, израснали с животи има по-малка склонност към алергии.
В заключение, пуснете едно кръвно изследване за токсоплазмоза, обезпаразитявайте вътрешно котето и не чистете тоалетната Simple Smile

Относно покупките, все още не го мисля, но с интерес чета всичко о ваш опит, за сега не искам толкова надалеч, да мисля, както тайничко си представях как ще поставим две кошари в спалнята ни къде ще е най-добре, и как ще побера двойна количка в тесния ни асансьор в блока и изведнъж изненада. Сега се надявам да е добре едното бебче и да стигнем с него до финал. От притеснение съм с цели два херписа, опитвам се да съм спокойна и да си засиля малко имунитета. Иначе съм с алергичен ринит, неустановено е от какво имам алергии, целогодишен е като цяло и с дишането ми е малко по сложно.  За загубата на едното бебче АГ каза, че възможно да е лошо качество ембриона или самото разположение на матката, да не позволява износване на две бебета. Тя по принцип ми е леко обърната, но това си ми е по рождение е така. На 06.02, ако всичко е наред ще е ФМ и ще правя биохимичен скрининг, защото по думите на лекаря пренатален тест няма как да се направи, тъй като в кръвта ми още доста седмици ще циркулира днк на другото бебе и ще даде смущаващи резултати. Пренатест може да се направи по нататък, чак след като се разорбира напълно бебето. Исках да ви питам относно домашните любимци, имаме си коте на 15 години и си е част от семейството ни, не е било никога на улицата, отглеждаме си го от двумесечно бебе, но няма ваксини.

Благодаря много AfterShock! ❤️

Общи условия

Активация на акаунт