Термин Август 2024 ♥ - тема 2

• 41 327
  • 723
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Чак пък възмездие…шефката явно е любопитна лисица и е подозирала. Естествено, че не и прави чест как е притиснала Кукличка, но аз до колкото разбрах не е било злонамерено, нито е клюкарствала после.
Разбирам, че чувството е на унижение и безсилие, дамата явно не е добър ръководител, но май поне не е от лоши подбуди…което не е малко.

Има много по-деликатни начини да се отиграе тази ситуация, да не говорим, че не е бил належащ разговора. Било е разговор насаме ок, но това само показва, че въпросната шефка лекинко си превишава правомощията и е деликатна само към себе си. Няма свидетели, чиста работа.

Абсолютно сте прави и двете. Превишава си правомощията и навлиза в личното пространство на хората по много груб начин. Единствено се успокоявам, че не е от лоши намерения и разбира се, че още малко ще я търпя. Sweat Smile Днес съм малко по-добре емоционално, дано на прегледа всичко да е наред и направо да входирам документи в работата тези дни. Благодаря за подкрепата! Heart

Amelin, стискам палци всичко да е наред и да пишеш с добри новини Hug

# 361
  • София
Amelin, на мен ми се беше се наложило да кажа на двама колеги от моя директен екип (разделени сме на функции), но сме един екип и с отаналите. Та, колежката им е казала, че тази година ще бъда дълъг болничен и видях, че колега написал "дано се оправи". 😃😅 Идеше ми да напиша, че след като родя. 😃 Та и при мен подозират, че нещо здравословно се случва.
Успех на прегледа! Чакаме да кажеш как е минал! 🤗❤️

# 362
Здравейте, момичета.

Следя ви от самото начало и много ви се радвам, но се се престрашавах да пиша досега. Бременна съм 9+6 с термин 16 август. Това е второ дете, имаме кака на 11 години. Чакахме го 4 години, имах загуби, извънматочна бременност миналата година... отпадах от други теми. А видима причина за тези неуспехи нямаше, всичко беше наред с мен и съпругът ми. Разбирате, предполагам, с колко страх и внимание подхождаме към тази бременност. Все още никой не знае от близките ни, изчаквам да мине ФМ на 05.02 и Пренаталния тест другата седмица.

Така ревностно пазя тази новина, не искам на никой да казвам от страх, че няма да е истина... Така че разбирам Кукличката, в колко неприятна ситуация се е озовала.

Но сега имам нужда от съвет и знам, че тук ще намеря разбиране и подкрепа. Вчера внезапно почина леля ми. Бяхме много близки, тя няма друго семейство освен мен и майка ми. Погребението ще бъде утре, в далечен град. От една страна знам, че е най- разумно да не ходя. От дрга страна, как да не си взема последнои сбогом с човек, който толкова обичах? И от трета, понеже никой не знае, че съм бременна, всички очакват да съм там и ме подпитват кога, как ще пътуваме... Не знам какво да правя. Искам да се сбогувам с нея, но ме е страх... Ако нещо се случи после, ако има проблем ще се обвинявам.... Не вярвам много в бабини деветини, но ще има хора, ще бъде стресиращо, не пътувам много добре заради гадене.

И като капак каката е болна, от вчера с температура и трябва да мисля на кой да я оставя.

Наложи се да кажа на майка ми вчера, след като разбрах новината, защото тя очакваше да съм с нея и да й помогна с подготовката. Разбира се, много се зарадва и тя и съпругът ми са против да ходя на погребението.

Благодаря, че ме изчетохте и ще се радвам да прочета какво бихте направили в тази ситуация. Flowers Hibiscus:

# 363
Май наваксах с новите момичета в списъка. Явно вече започвате малко по малко да разбирате пол, поне тези които правят тестове, мисля си че още някоя мама беше споделила пол тези дни, но или съм сънувала или съм го пропуснала сега като добавях.

Мама Лиса, добре дошла! Дано не е много лично, но по желание ли искаш секцио или имаш причина да очакваш, че ще се наложи? При мен предния път така се получи, но до колкото знам, ако всичко е наред може да пробвам пак естествено въпреки че първото е било секцио, затова питам.

Кукличка, съжалявам, че така ти се е случило, редно е ти да прецениш кога и как да споделиш такава новина, но има и такива хора.

evgzl, добре дошла! Съболезнования за леля ти. Три пъти ти прочетох въпроса и не мога да ти кажа какво бих направила аз. От една страна и на мен ще ми се иска да се сбогувам в такава ситуация, но от друга, ми се струва, че дори и нищо да не стане на бебчето (пожелавам ти го най-искрено каквото и да решиш), ти през цялото време ще се притесняваш дали всичко ще е наред. Допълнителният стрес не мисля, че ти е нужен в момента. Така че може би клоня по-скоро да не ходиш, според мен.

# 364
Здравейте, момичета.

Следя ви от самото начало и много ви се радвам, но се се престрашавах да пиша досега. Бременна съм 9+6 с термин 16 август. Това е второ дете, имаме кака на 11 години. Чакахме го 4 години, имах загуби, извънматочна бременност миналата година... отпадах от други теми. А видима причина за тези неуспехи нямаше, всичко беше наред с мен и съпругът ми. Разбирате, предполагам, с колко страх и внимание подхождаме към тази бременност. Все още никой не знае от близките ни, изчаквам да мине ФМ на 05.02 и Пренаталния тест другата седмица.

Така ревностно пазя тази новина, не искам на никой да казвам от страх, че няма да е истина... Така че разбирам Кукличката, в колко неприятна ситуация се е озовала.

Но сега имам нужда от съвет и знам, че тук ще намеря разбиране и подкрепа. Вчера внезапно почина леля ми. Бяхме много близки, тя няма друго семейство освен мен и майка ми. Погребението ще бъде утре, в далечен град. От една страна знам, че е най- разумно да не ходя. От дрга страна, как да не си взема последнои сбогом с човек, който толкова обичах? И от трета, понеже никой не знае, че съм бременна, всички очакват да съм там и ме подпитват кога, как ще пътуваме... Не знам какво да правя. Искам да се сбогувам с нея, но ме е страх... Ако нещо се случи после, ако има проблем ще се обвинявам.... Не вярвам много в бабини деветини, но ще има хора, ще бъде стресиращо, не пътувам много добре заради гадене.

И като капак каката е болна, от вчера с температура и трябва да мисля на кой да я оставя.

Наложи се да кажа на майка ми вчера, след като разбрах новината, защото тя очакваше да съм с нея и да й помогна с подготовката. Разбира се, много се зарадва и тя и съпругът ми са против да ходя на погребението.

Благодаря, че ме изчетохте и ще се радвам да прочета какво бихте направили в тази ситуация. Flowers Hibiscus:

На твое място бих останала и бих си гледала детето. Близък човек винаги би те разбрал. Ще я запомниш, каквато е била и няма да разстройваш допълнително. Аз съм на мнение, че зад бабините деветини хората се предали точно опита си. Целта им е да предпазят. Не че ще стане нещо, а самият факт за емоционалното влияние, което ще окаже това събитие. Почит можеш да отдадеш и след време. Поне моето мнение е такова.

# 365
Добре дошли, момичета Hug
Evgzl, съболезнования. Моят съвет е да не ходиш - не от суеверие, а защото емоцията там не са ти нужни в момента. Можеш да се сбогуваш и по друг начин с леля ти. Направи си някакъв ритуал вкъщи - запали свещи, разглеждай снимки, спомняй си. При всички случаи ще ти е тъжно, но погребението е прекалено силна емоция, особено в отворен ковчег Hug

Последна редакция: чт, 18 яну 2024, 15:44 от Amelin

# 366
Добре дошла, Evgzl.

Освен че имаме еднакъв термин, явно преминаваме и двете през загуба на близък човек. Съболезнования. Моята баба почина миналата седмица и бях изправена пред същата дилема. Само майка ми знаеше, че съм бременна от роднините. За себе си взех решение да не ходя, защото наистина не знаех как ще реагирам на място, бяхме си много близки и реших да си го спестя. Оставя лошо впечатление в хора, които не знаят, но така или иначе след някой месец ще разберат. Отидох в църква и запалих свещичка, излях се емоциите и се почувствах по-спокойна.

# 367
Добре дошли на новите момичета!
Evgzl, моят съвет е да не ходиш. През последните 4 години докато бях бременна или кърмех починаха дядо ми(с когото бях безкрайно близка), почина точно месец след като се роди първородният ми син, после чичо ми и сестрата на баба. Много исках да отида,но всички ме спряха. Знам,че дядо не би се разсърдил никога за това,а емоциите на погребение са много силни. Смятам,че всички ме разбраха(а и да не са-тяхна работа,аз си знам само как го преживях), просто, както мъжът ми каза :"погрбенията не са за всеки и това,че не си отишла,не значи,че не си обичал или уважавал даден човек" и смятам,че е напълно прав.

Относно такива непрофесионални въпроси на работа,отговорът е съвсем прост:
-Много съжалявам, но това са лични въпроси,които нямат отношение към работата ми и не ми е удобно да се коментират.
Толкова. Същото важи и на интервюта, като започнат да питат за деца и семейни статуси,ако не искате да споделяте. Такива нагли хора ме натоварват супер много...

Чакам сега за фетална,стискайте палци Hands V

# 368
  • София
Моята баба почина внезапно, за 1ден, когато бях бременна с дъщеря ни. Не отидох на погребението. Но си взех двата дни отпуска, които се полагат за такива случаи, не ми беше до работа в онзи момент.  Седмица по-рано бях казала на нашите новината и добре, че така направих, иначе щеше да им дойде в повече.

# 369
Здравейте, момичета.

Здравей. Съжалявам много за загубата ти. И аз знам от близки, че бременна жена не трябва да ходи на погребение. Когато първият братовчед на майка ми почина преди години, дъщерята на сестра му, тоест братовчедка ми с 2 деца и бременна с трето не отиде. При други близки  в подобни ситуации също не са ходили бременни. След като си имала и загуби според мен мисли първо за себе си и се пази, защото е много грипен период сега. Леля ти би те разбрала и би ти желала най - доброто. Можеш да я почетеш и у дома със запалена свещ или мисъл за нея. Според мен гледай малката и стой на топло. Успех и дано всичко е наред занапред!

# 370
Благодаря ви, момичета! Flowers Bouquet

Знаех, че тук ще срещна разбиране. Вероятно няма да пътувам, но ще последвам съветите ви и утре ще запаля свещичка в църква, ще отделя време да си я спомня и така ще се сбогувам.

Пожелавам на всички ни да сме здрави, позитивни и спокойни до финал.

# 371
Както се казва има една приказка, че погребенията са за живите, а не за мъртвите. Всеки има право да почувства невъзможност да понесе присъствието на погребение. Ако ви притеснява мнението на другите роднини винаги можете да кажете, че сте болна и докторът Ви е препоръчал да не пътувате. Както каза една дама по-горе после ще разберат, че сте бременна и че пътуването и неприятните емоции не биха били удачни

# 372
Привет и от мен на новите момичета. 🍀💜 Да сте си тук до края.

Относно погребение, не съветвам да се ходи дори извън суеверието. Особено ако не сте го ореживявали друг път, не знаете колко тежко може да ви удари събитието. Най-малкото, дните/денят преди погрежението и особено нощта преди, се усеща присъстието на мъртвия. Въпреки емоционалната близист с живия човек, мъртия ноже да всее страхове, които да не знаете от къде идват. Те идват от несъвместимостта на живота и смъртта в този контекст, аз го усетих като травмиращо.

# 373
И моят съвет е същият! Не ходи! Запомни леля си жива, няма нужда от такива травмиращи събития.
Когато бях бременна с дъщеря ми наш много близък почина, не отидох. Толкова бях разстроена само докато купувах и носих цветята, които исках да сложат от мен на ритуала. Представям си ако бях отишла…

# 374
vicktoria_petrova , не е личен въпроса. Решихме секциото в 39та седмица, защото бебето беше вече 4кг, а аз съм с диоптър и все пак от очния имах документ, че мога да родя нормално, но тогава не очаквахме да е едро бебе. Роди се 4050.
Много исках нормално, но пък като се налага и секциото е вариант. Възстанових се леко и много бързо, сега не бих рискувала с нормално, а и моят лекар не би се съгласил.

Аз на работа предния път казах като се ядосах на шефката, сега мисля утре да й кажа. Чакахме да мине Вижън теста , мога д а изчакам и следващия преглед другата седмица, но се опасявам, че ако й кажа късно ще се ядоса тя този път защото влача много отпуск и поне ще иска да изчисти едната. Затова стискайте ми палци ще й кажа утре!

Общи условия

Активация на акаунт