Любители на котки - Тема 191

• 26 424
  • 771
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Да, и аз единия месец капах с Моксиклиър, а другия със Стронгхолд. Не помня в каква последователност са били.

# 526
Flash - моят пикльо Франк беше с много тежка ушна краста, не само беше опаразитен в червата, ами и това в ушите...Дълго лекувахме, но споделям как: първо, много старателно лекарят започна да чисти ушите с физ.разтвор и клечки за уши, и тампони. Първият път бяха изразходени 44 клечки...Навътре в канала имаше още, но казаха, че наведнъж няма да стане. Капнаха на вратлето Адвокейт, ако не се лъжа . След 10 дни на преглед - пак чистене, пак пипета. След 10 дни пак - последно чистене, вече прегледът показа, че навътре в канала няма живи гадинки. Капнахме Стронгхолд този път. И това беше.
Заразна е за други котки, ако имате - лекувайте и нея профилактично. Не знам дали ще се справитр сами с почистването, доста навътре трябва да се бърка, а е опасно. Аз затова оставях това на лекаря.

Телма предлагам да не се кастрира сега...Изчакайте да се успокоят хормоните. Тъй като имам и куче, но не домашно, миналата година я кастрирахме, но беше започнало кървене/разгонване в деня на операцията. Увериха ме, че няма проблем. То хубаво няма проблем, но ако не ми беше спешна ситуацията, никога нямаше да се съглася на това. Матката е супер кръвоснабдена в този период и естествено се е получил кръвоизлив. Беше наред всичко, но заради това, операцията продължи 3 часа и трябваше да платя 30 процента отгоре заради тяхната простотия. Та, ще й мине на Телма, въпросът е да нагласите запазен час за кастрация и да предположите кога ще се успокои.

# 527

Хорааа, върна сеее.... 🥰🥰🥰🥰
Тъкмо излизах а тя беше пред входа на блока... Много съм щастлива, макар че един котарак я влезе и той та се опита да им скочи.. 😂😂

# 528
Само вкъщи не се получава тази идилия. А така искам. Ришко и котанката все така си се бият. Дето казва мъжът ми: "Рано сутрин се ступват за добро утро". Но и вечер постоянно....
Ришко е абсолютно привързан към мен. Не знам как ме усеща като ида в другата стая при котанката да я галя, но веднага идва и той. Дори да е бил заспал и въпреки че отивам съвсем на пръсти при котанката. Все пак и тя трябва да бъде гушкана, нищо, че сме решили, че няма да стане номерът да живее с нас. А и тя напук на всичко се привързва към мен. Не знам защо към мен, а не към мъжа ми, който е по цял ден вкъщи на този етап. Само като ме види започва да ми говори нещо, мърка и ближе ръцете ми. Е, не дава да я гушкат и ме хапе често, но тя си е такава, с двойнствена природа.

Последна редакция: сб, 20 яну 2024, 21:35 от Защо ме търсиш?

# 529
Красавица Heart
Може все пак да има някакъв шанс да не са я онодили мъжкарите...доста бързо се е върнала, но няма как да знаем. Направи си план как да действаш, консултирай се с вет.
И успех!!

Това гушкане от снимката е 5 процента от ежедневието, останалите 95 са независимо и самодостатъчно съществуване всеки в стаята си, и гоненица и битка сутрин и вечер. Моите котове са във взаимоотношения майка-дете, и това може би има значение, когато съжителстват две или повече котки - дали ще са равни, дали ще има алфа доминираща.. и дали единия ще има нужда от другия. В нашия случай малкия търси майка си веднага, щом се събуди от сън, и отива и ляга при нея, за да го почисти.

# 530

Хорааа, върна сеее.... 🥰🥰🥰🥰
Тъкмо излизах а тя беше пред входа на блока... Много съм щастлива, макар че един котарак я влезе и той та се опита да им скочи.. 😂😂
Сега е моментът незабавно да я кастрирате.

# 531

Дори не е мръсна, само беше мокра от снега навън. Хапна и заспа 😀

# 532
  • София
Ще я кастрираш ли?

# 533
По начина, по който пишеш, личи, че вече сте си свои. От тук нататък си мама - или на нея (кастрирана) или на нея и бебенца. Емоцията те е грабнала и животът ви вече е свързан. Стискам палци да си отговорна мама и решението ти да е зряло, а тя да ти връща много обич и топлина.

# 534
Здравейте. Чета ви но се занимаваме с други неща вече;)

1. Тези хамаци със вендузки не се ли повреждат след време? Имала съм аквариум и самите вендузи се развалят, втвърдяват и спират да залепват.
2. Гадостите в ушите са опасни и за хората. На английски им викат mites.
3. КАК ще съветвате да се кастрира коте което е 50% сигурно че е бременно? Това е такъв грях!

Бъдещата стопанка да си ги гледа. Да не сте посмели!!! Rage
 Паднахте ми в очите. Това кастриране с риск да е бременна е убийство!
Заведи я на вет, обезпаразити я (през 10-14 дни три пъти за улични) подстрижи я, измий със шампоан и т.н. Купи и съдове за храна и задължително драскалка и тоалетна.

След като роди се кастрира!!!!
Аз се чудя как да ги спасявам по Пл-в а вие ще ги убивате.
Sleepy

Последна редакция: сб, 20 яну 2024, 22:24 от LaLeone

# 535
  • София/Испания
Напълно съм съгласна с LaLeone

# 536
Момичето само ще си реши какви възможности има и как да подходи в крайна сметка.
Гледайте вие 4-5 котки вкъщи, защото е грях да се реши проблем, докато той е още в зародиш. Дайте да множим котките и после да ги хвърляме по улиците, да мизерстват, изядени от паразити и премазвани от коли. Хайде без излишен драматизъм и високопарни изкази, в такива ситуации трябва да се мисли практично, дори да звучи нехуманно, в перспектива е по-добрият вариант.
Разбира се, в къща с двор може да се изгледа едно котило, и да се помисли за кастрация на всичките после, но случаят не е такъв и бъдещето на новородените ще е на улицата. То не е грях, нали..

# 537
Cafe del Mar,
не правя драми.
Вината е нейна.
Аз съм гледала три бебета заедно с моето. Не са ми изяли главата. Не казвам да остави бебетата на улицата. Да ги задоми като направят два месеца.
Човека е егати егоиста!
Повече не коментирай. Бясна съм.

# 538

Дори не е мръсна, само беше мокра от снега навън. Хапна и заспа 😀
И ще спи по много, защото е бременна. Wink

# 539
LaLeone - знам, че темата ти е чувствителна, моля те , не бъди крайна в изказванията си, твърде емоционални са, напряга се обстановката тук, а не сме събрали за това..Знам, че не е с лоши намерения, но некя премерваме думите си Heart

Там, където живея, всяко лято се изхвърляха по 2-3 котила новородени...някои в найлонова торба, други хвърлени на купчинка, и в един момент чувам писукане, нестихващо...Прибирала съм ги винаги.. по нощите съм тичала за адаптирано мляко, не съм ходила на работа 10 дни, за да ги храня на всеки два часа, докато се осаферят...намирала съм им дом после...Последното котило беше 6 бр. Изхвърлят ги разни малоумни баби, които не искат да си кастрират котките, защото е грях.. И знаят, че като ги хвърлят тук в градинката, до зоомагазина, ще оцелеят...Психиката ми не издържа в един момент, започнах всяка вечер да се моля нещо да се случи долу в тази "горичка", да я застроят, или собственика нещо да си я облагороди, за да не идват да се хвърлят новородени, които не мога да подмина... След 3 месеца оградиха имота, след още 1 започна строеж.. оттогава е спокойно. Ужасно е да се раждат бездомни животни, затова ние, като способни да помогнем , трябва да направим така, че да има контрол на популацията. ЗА това съм една котка да роди веднъж, за да изпълни биологичните си функции, и после да бъде кастрирана, НО само ако има ясна идея какво ще се правят малките после. Грехота е да се отнема живот, дори да е на етап трофобласт, но още по-голям грях е да изоставиш живот...Защото не всички имат късмет.
Хранила съм много малки котенца навън, и на почти всички, в някакъв момент, съм събирала труповете след като са били блъснати от кола...

Мило момиче, дори да е бременна - след 3 месеца ще роди, и тъй като е дългокосместа, има голям шанс да им намериш дом, в олх с обява, или познати. Не е лесно и изисква грижа и ресурс, но малките биха имали шанс заради козината. Надявам се да се метнат на майка си Simple Smile Казвам ти това, в случай че се страхуваш да прибегнеш до кастрация. Просто бъди наясно, че поемаш ангажимент и не можеш да се откажеш.

Последна редакция: сб, 20 яну 2024, 23:14 от Café del Mar

Общи условия

Активация на акаунт