Любители на котки - Тема 191

• 25 758
  • 771
  •   1
Отговори
# 555
Габапентин приемал ли е досега?

# 556
Да, преди да започнем фенобарбитала се мъчихме с  него да овладеем пристъпите, но без успех. От около две години не е.
Аз съм го пила и си е кофти, чувствах се като блъсната от товарен влак.
Живна де, подреждахме къщата, оправяхме дрехи. Може да не е гальовен, обаче е като куче. Където съм аз там е и той.  Включая и на тоалетната чиния, както съм ви споделяла 😆

# 557
  • София
Нашият вет не кастрира бременни. Носят му бременни, прибира в стационара до раждане и след това кастрира.

Котки в Будапеща видях само в кат кафето. Никъде по улиците не видяхме улична котка или куче.
Предполагам, че има и си ги осиновяват. Доста "улични" кучета видяхме на каишка.

Да ви разкажа а екшъна на Дейзи.
Излизаме вчера преди обед на кафе. Прибираме се. Дейзи първа на вратата - иска да излиза на площадката. Пуснах я. Ръцете ми бяха заети, раздавам закуски на вратата. Да съм се забавила 2-3 мин.
Тръгвам да я прибирам, няма я на площадката. Тя обикновено се качва нагоре. Тръгнах по стълбите, няма я. Викам я и тя ми отговаря, но не знам от къде. Доста етажи нагоре обходих.
Връщам се на нашият и решавам да организирам издирваческа група. Реших, че ако някой я намери няма да я изхвърли, защото е с каишка в момента, т.е. домашна.
Викнах я и този път мяукането беше страшно, онова маууу.
Слизам на долният етаж. Вратата към етажната площадка е затворена, а Дейзи скача по прозореца да влиза. Очи на понички. В първият момент даже не ме позна. Прибрах си я.

Вечерта пак излизахме на кафе и тя пак беше първа писта на вратата за излизане. Само малко се повъргаля на площадката и я прибрах. Забравила е какво е да си заключен Joy

# 558
Лио миналата седмица така ми се измъкнал докато прибера торбите с  покупките. Изобщо не съм го видяла, пък той ни е малък, ни е пъргав. След къде 15 минути се усетих и се изприщих напрво. Обаче вънка беше -10 и той си чакаше чинно пред вратата 😆

# 559
Не било ларж че ще помогна.
Ами и кастрацията ще си е поеме жената. Тя сгреши. Аз мога да и пращам витамини, храна. Котките няма да се хвърлят на улицата след раждането.

# 560
  • София
Скрит текст:
Ами и кастрацията ще си е поеме жената. Тя сгреши. Аз мога да и пращам витамини, храна.
Котките няма да се хвърлят на улицата след раждането.
Това откъде стана ясно?

# 561
  • София
На мен също ми е неприятна мисълта за кастрация на бременна котка, но! Някой убеден ли е, че бебетата ще.бъдат гледани, обгрижени и успешно задомени? На мен ми направи силно впечатление как новата стопанка е пуснала на своя глава котката навън, защото много мяучела разгонена вкъщи. Съжалявам, това е безотговорно, нито е наясно дали ще се върне тази котка жива и здрава, нито е заявено намерение да се справи с последиците от решението си.

Искрено се надявам да е осмислила случващото се и да има възможност да гледа котенца. Ако няма подобно намерение, а стои опцията бебетата с майката пак да идат на улицата - да, по-добре веднага кастрация...

Последна редакция: нд, 21 яну 2024, 13:38 от лято!

# 562
Ами и кастрацията ще си е поеме жената. Тя сгреши. Аз мога да и пращам витамини, храна. Котките няма да се хвърлят на улицата след раждането.
Направо ѝ напиши, да ти ги подари на теб и да видим реакцията ѝ. Пък и твоята реакция след 5 месеца бих искала да видя. Съвсем сериозна съм. За 40-годишна (почти сме наборки) си прекалено надъхана. Просто не знаеш до къде ще те доведе това. Аз също имам нужда от помощ с моите котки. 3 котила - вече са отгледани, пораснали обаче, едри котаци. Никой не ги поиска. Искаш ли да ми помогнеш? Приемам пипети, кастрации, ваксини, чували с храни, тоалетни, къща с двор, парцел, абе... всичко! Давам ти гаранция, че не са били изхвърляни на улицата, че са от бременни, некастрирани навреме.

Последна редакция: нд, 21 яну 2024, 12:33 от amy_nka

# 563
Ще добавя още един глас за кастрацията. Намалява се рискът от рак на млечните жлези. Голяма мъка ми е това, още не съм го преживяла и вероятно няма никога да си простя и преживея.

Аз също съм винаги с компания в тоалетната, даже всяка вечер ми правят инспекция на крачолите:

Габи още не съм я хващала с най-оцъкления, особен котешки поглед. Сигурно защото е още млада засега е на ниво взиране в паяжинка, която аз не съм видяла. Беше много сладко бебе (като всички бебета), бързо й мина плахостта, но си стоя без име до след смяната на първото зъбче. Мъжът ми имаше изисквания - да е дълго, аристократично, да има титла, да има хубаво съкращение и да й отива Rolling Eyes. Два-три месеца всеки ден съставях списъци и не и не, все нещо не му харесваше. Направо се бях отчаяла. След ваксината разви гъбична инфекция, с която се борехме два месеца... та така стана Габриела Гъбената котка, накратко - Габи (дълго, аристократично, с титла и съкращение Laughing).

ПП. Коронката е добавена с някакво приложение, аристократката не търпи нищо по себе си.

# 564
В картинката ни липсва най-важното неизвестно - мнението на жената, приютила бездомната разгонена котка. Какви са нейните намерения? Каква е нейната възраст и готовност са обгрижи котката. Дали не е спонтанна реакция "върна се", без осъзнаване на последиците от връщането?

ЛаЛеоне може да отговаря само за своите решения и действия. Изказа мнение, коригирано от масовите потребители на темата. Моята тревога е как всичко се възприема от дамата, набедена за собственик. Чети ли ни изобщо или насищаме етъра с неискани съвети? Има ли нужда от помощ и за какво.

Ако е млада, без опит и доходи, можем да съберем пари за подпомагане, но решението следва да е нейно - ще подложи ли котката на кастрация незабавно, преди да има здравословен риск, ще я задържи ли бременна, как ще постъпи с котетата....

Без да искам да влизам в полемиката, ще напомня на ЛаЛеоне, че християнството е различно от будизма и самоопределянето й като християнка не защитава конкретната теза.

# 565
Коронката много ѝ отива! Smile

# 566
  • До хладилника, който обичам
Darkdave & noproblems, какви красиви котки! Имам слабост към трицветки, а тази е с такава ярка окраска ❤️

Писах по-назад в темата, че ми се е случвало да кастрирам бездомна котка в начална бременност, самата тя бебе на 5 месеца, макар че не знаехме, че е бременна. Мисля, че ако ситуацията е, както се описва - скоро прибрана бездомна котка с още неясни перспективи за самата нея, какво остава за потенциално котило, отговорът е ясен. Освен ако не се разполага с възможност за отглеждане на котетата и сигурно бъдеще, което да не е на улицата.

В Англия сравнително рядко се виждат бездомни котки, и повечето бездомни някои поне ги храни. От тази година влиза в сила задължително чипиране на котките, също както е при кучетата. Повечето хора кастрират съвестно животните си. И въпреки това приютите преливат от котенца няколко пъти годишно и от големи котки, които пък са още по-трудни за осиновяване. Лесно избежимо с навременна кастрация.

# 567
Тук от години е решен въпроса и няма нито кучета,нито котки бездомни.
Обаче,говорим за България.

# 568
  • София
Darkdave, красавица неустоима е Габи! 😻
BoSun, как е котето?

Последна редакция: нд, 21 яну 2024, 13:33 от AnyHr

# 569
Цяла нощ бесняха, пускаха си прахосмукачката робот за да я бият и сега така Joy

Общи условия

Активация на акаунт