Любители на котки - Тема 191

• 25 737
  • 771
  •   1
Отговори
# 645
Има нещо Mainе Coon - ско в нея, толкова е величествена, шушулка сладка Heart Измисли ли й име вече? Казват, че дадеш ли име на животното - вече сте едно...
Ами аз постоянно им викам Мами, и тя май взе че си помисли, че така се казва. 😂😅😅 Поне винаги се обръща като им кажа така, даже като спи. 🤣

# 646
Браво,бе!😆Сакура вече почва 3тата год.при мен и още няма идея,че я викам на име😊

# 647
Не. Обикновени кутии са си. И съм им сложила конче. Топки от фолио и направих още при настаняването, но нали не мърдат и за сега не са и интересни. Ще им доиде и техния ред. А и се кефи на картонени работи. Даже къщичката и е от картон и умира за нея😄 само дето вече умира за нашето легло и да спи до нас😃

# 648
Не. Обикновени кутии са си. И съм им сложила конче. Топки от фолио и направих още при настаняването, но нали не мърдат и за сега не са и интересни. Ще им доиде и техния ред. А и се кефи на картонени работи. Даже къщичката и е от картон и умира за нея😄 само дето вече умира за нашето легло и да спи до нас😃
Парт, моите котки винаги са спали при мен /или върху мен/

# 649
Ветът, дето не знае къде е копчето "едит" във Вайбър се казва Боян Милчев. На тениската му пише "Ида-Вет", която е в Плевен. На сайта на клиниката няма негова снимка сред екипа им.
Лично аз ще се обадя в клиниката да питам за ценоразписа им. Ако разгледате сайта им със снимки на операционната, където имат дори инкубатор, както и апарат за ихалационна упойка, бързо ще се досетите, че една кастрация на женска котка няма как да струва 60 лв. Ветка в Кърджали, която не разполага с нито половината от апаратурата на тази клиника взима 150 лв за женска с обикновена упойка. В Асгр - 110 лв беше миналата година с инх. упойка. В Пловдив 120-150. Отделно за бременна котка взимат допълнително такса за биологичен материал. Така че този вет с неговите изказвания е една голяма въпросителна с удивителна.

# 650
Ами не знам, ще питам и в тази клиника 101 любимци.. А за въпросния Боян, снимката на профила му е от 2020 може да е работил и в Плевен. Не знам, нямам идея. 😀

# 651
Като цяло наистина е малко съмнително това да е цена за всичко. Тук в Пловдив  казват 50-60-70, но това е само за операцията,.а  упойка, консумативи и АБ се доплащат и накрая излиза, че самата кастрация е най-евтиното нещо. Като пуснат и ПКК преди това...ето ти още отгоре.
Ще се събере информация, утре, чакаме новини и стискаме палци Heart

# 652
# 653
Покрай клиника "101 любимци" - Троян, попаднах на една страхотна нова клиника в София, специално за ортопедия, травматология и неврохирургия. "Ортоклиника", оглавена от д-р Владислав Златинов (главен хирург ЦВК). https://ortoclinica.bg

# 654
BoSun8, да те похваля и аз! Браво момиче! Blush , бързо действаш.
 Amy_nka, може да не е догледал човека. Аз някой път не виждам, че се е сменила думата и не я поправям. Мен по- скоро цената ме притеснява. На мен толкова ми взеха в Пловдив , само че преди осем години.  В момента 60 лв са едно нищо.
Обаче Ami_nka каква " стара " кримка е...нищо не изпуска ! Blush

# 655
Е в това няма нищо лошо. Аз искам всичко да им е наред при евентуална интервенция, а не да я окепази някой некадърник... Ако изобщо е бременна, днес не е имала пориви да бяга. Но 3 дни навън.. Знае ли се, има апетит спи... Гушка се, обичайното състояние

# 656
Голяма хубавица! Харесали сте се щом на Мами си говорите Simple Smile
Ще се справиш и ще си имаш дружка!

С толкова писане, възможно е да са имали предвид 60 лв за кастрацията без останалите неща.  Избери си клиника, питай точно, кажи тук и успех!
Само идея - нямаш ли познати с коте, куче, папагал… да питаш за клиника.

# 657
Тази история в картинки, която е на първа страница на темата и Таня67 припомни преди няколко страници, трябва да се залепи на всяка къща на село и на всеки блок в града! Белким хората се замислят.
Колко ще е хубаво ,ако всеки работещ човек / около 4 милиона българи, изключвам деца и пенсионери/ дадат по 1 лев. Дори и тези , на които не им пука ще дадат , защото 1 лев е нищо и всеки го има. И мамите от котешката тема се събираме и купуваме изоставена промишлена сграда с огромен двор. Някъде  в централна България, за да е близо на всички. Правим един хубав модерен приют, с ветеринари, работници и т.н. ..  И всички са щастливи !!!
Ей, много ми работи фантазията Blush.
Налудничаво ли ви се струва?Blush
На теория лесно, ама на практика?
Бедна държава, бедни хора, особено след ковид и с войните животът доста се промени. Може би едиствено в София остана някакъв живот...Всъщност и в развитите страни се усеща кризата. Навсякъде съкращават, закриват фирми.
Бездомничетата не знам какво намират да ядат навън. По кофите за боклук вече се изхвърлят само кашони и не знам си какво. Храна няма! Хората малко купуват и всичко се изяжда...това е положението.

BoSun8, и аз чакам номер на сметка.

# 658
Сега като чета el73 за мечтата ѝ да направи клиника/приют се сещам... Живеем в Пловдив, но често пътуваме и до така нареченото СПА столица Велинград. Напоследък в края на града там изниква някакво чудо дето се води ветеринарна клиника Симба и хотел за домашни любимци. Доколкото знам собствениците на един от новите луксозни хотели (Sante) са собственици и на това чудо. Изглежда кокетно отвън. Ако си намерят и добри специалисти и хора (!), които да работят там, би било чудесно. Но познавайки местния мат'рял... нещо нямам особено голяма надежда. Дано греша. А има и друго. Самите собственици. Е, те не са местни, но се чудя как разбираш едновременно и от хотелски бизнес, и от цирк (защото и построеният крайградски цирк е техен), па че и от ветеринарни клиники... Нещо... как-то не так.

Уф, само си редактирам публикацията за правописни и други грешки, ама сега за да ви покажа и страницата на това чудо. Направили са същия лукс като в хотел. Ама то животинките искат на първо място любов. Демек както казах по-горе - трябва си персонал, хора.

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 08:11 от Защо ме търсиш?

# 659
Тези във Велинград вероятно са онези, които чакаме с нетърпение да отворят, защото ще има рехабилитационен център за животни. Всичко става с пари, момичета...Знаете ли, откак се помня, в главата са ми планове, схеми, организация, за приют с клиника, пусти пари обаче, иска се голяма инвестиция, иска се и да можеш да плащаш на персонала...трудно оцеляват такива проекти без доходи...Яд ме е, тук в Пловдив тръгнаха да правят тъпа зоологическа градина, примрял някой за това, все едно сме в комунизма..Обаче толкова пари се наляха в огромна база, и сега стои така, обект е на разправии какво да се прави мястото, а на никой сякаш не му хрумва от какво има нужда наистина - помощ за бездомни животни, кастрационен център, приют, и т.н. Тъжно.

Общи условия

Активация на акаунт