Виена тема 15

• 51 822
  • 898
  •   1
Отговори
# 720
  • Бургас
Не.

# 721
  • София
Благодаря!
Има ли транспорт включен в Сити кард, който да ползваме до летището?
Летището е извън зоната на града и класическата карта за градски транспорт или туристическата сити кард не важат.
Купува се онлайн или от машина добавка.
Макар да има и автобуси, до/от летището основно се пътува с влак.
Прегледай темата назад, това е коментирано не веднъж.

# 722
  • София
Здравейте,

Ще посетиме Виена за коледните базари, ще сме с дете на 5 г. Избрах два хотела единия е до Пратера Novotel Suites Wien City Donau, другия до гарата Novotel Wien Hauptbahnhof. Като местоположение кое да избера? Ако имате впечатления и от хотелите ще съм благодарна 🤗.

# 723
  • София
Впечатления от хотелите нямам, но оценките и на двата са добри. Ако и като цена са съпоставими бих избрал този на гарата - по-лесен достъп от / до летището, малко по близо е до центъра ако ще вървите пеша. Ако ще ползвате транспорт, последното няма особено значение.

# 724
Здравейте, според вас подходящо ли е посещението на зоологическата градина декември месец?

# 725
  • Варна
Здравейте! Завърнахме се вчера и ние от Виена.
5 дни не ни стигнаха и си обещахме скоро пак да се върнем, особено когато детето каза "Наистина ли трябва да си тръгнем?".

Благодаря на всички за полезната и ценна информация! Heart С ваша помощ успях да планирам всичко, имах нужната информация, нямаше лутане, а само наслада и забавление!

Бяхме в апартамент запазен през букинг в непоследствена близост до метро станция Kagraner Platz, което се оказа повече от удобно. С линия U1 стигахме лесно и бързо до всичко както и прикачването не беше никакъв проблем.
На отиване си взехме Bolt, защото пристигнахме събота в 20ч, а на връщане бяхме със CAT влака.
Последният ден, понеже бяхме с вечерен полет, си оставихме багажа в непосредствена близост до Св. Стефан и последно кафе в Oberlaa.

Oberlaa и Nordsea за мен си останаха откритие за хапване и кафенце.
Макар, че май навсякъде ни хареса храната.
Ходихме в заведението на Айнщайн, Наполеон ресторант до апартамента ни, Rollercoaster в Пратера, който не беше уау, но там знаете, че за обслужването се ходи.... и още заведения на момента според локацията. В Пратера да си призная, че за мен най-впечатляващото не беше Виенското колело, а кулата с тип въжени люлки, която те вдига на 90м височина и наистина виждаш цяла Виена открито и само ти.

За забележителности толкова е писано, че нямам какво да добавя, освен, че освежават Белведере от страната на градините и догодина вероятно ще е още по-красив.

Времето за мен беше в една от последните оптимални седмици за целодневни разходки. Само 1 ден преваля леко и температури през деня 14-17 градуса. Вчера вече имаше страшно неприятен вятър.

Скрит текст:
Малко снимки за тъгуващите по Виена, от които вече съм и аз.

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 21:09 от eli70o0

# 726
  • София
Сърцето ми трепва от снимките! Чудни са!

# 727
  • София
Впечатления от хотелите нямам, но оценките и на двата са добри. Ако и като цена са съпоставими бих избрал този на гарата - по-лесен достъп от / до летището, малко по близо е до центъра ако ще вървите пеша. Ако ще ползвате транспорт, последното няма особено значение.
Благодаря!

# 728
Здравейте, според вас подходящо ли е посещението на зоологическата градина декември месец?
Преди няколко години ходихме точно в началото на декември. Има доста за гледане и тогава. Животните са прибрани на топло, но пак има достъп до тях. Има и доста закрити зали, където да се постоплиш след обиколките навън.

# 729
  • София
В последните дни на ноември сме посещавали зоологическата градина в Берлин, ок беше, студеничко, но пък с подходящо облекло няма проблем. Има и горещи напитки по кафенцата вътре, има и къде да влезе и да се отпусне малко човек. Мисля, че няма да имате проблем.

# 730
Здравейте!
В петък пътуваме за уикенда във Виена. С 3 деца сме, а най- малкото е на 1 годинка. Набелязали смя кои забележителности ще посетим, но имам нужда от препоръка за ресторанти около : Зоологическата градина, Музеят на музиката, Природанаучният музей и къщата на пеперудите.
Ще съм много признателна за съвети.

# 731
  • СОФИЯ
https://www.zwoelf-apostelkeller.at/
https://www.figlmueller.at/de/willkommen.html
Аз харесвам тези. Близо са до св.Стефан. В Зоото сме хапвали в заведението което е в самото зоо, но не бях особено впечатлена.

# 732
На нас много ни хареса в https://www.mamaundderbulle.at/, близо е до къщата на музиката, но пък зависи и от възрастта на децата. Моите са на 10 и 13г.

# 733
  • Варна
До каква възраст е базплатния транспорт?
Във ФБ се заформи разговор. От тук останах с впечатление, че за детето на 10г е безплатно и не купих карта....

А тук пише друго...

# 734
В принт-скрийна е описано ясно до каква възраст децата пътуват безплатно. Това и аз съм спазвала като бяхме с детето.

Общи условия

Активация на акаунт