Петокласници-2023/2024-2 тема

• 31 709
  • 798
  •   1
Отговори
# 105
Втория срок добавят четвърти час по АЕ и трети по ЧП.
Махат по един от физическото и КМ, което ще рече, че остават с по един час.
Май никой не учи три часа ЧП седмично?!
Има...има...даже госпожата /която не е любимите на целия клас/....им преподава и рисуване.В петък първите 3 часа са с нея....хич не са щастливи.Физическо имат всеки ден по един час/без понеделник/.

# 106
  • София
Аз си признавам, че хич не знам до къде са и какво прави по ТП и КМ..По ИИ бая се рисува и пише; музиката е голямата изненада за мен и по-скоро интересът, който проявява- 6 бр. оценки има.. Географията е нова и съответно по-изискваща територия. Госпожата взискателна. Както върви е заформил две сигурни петици, другото са шестици.
Вторият срок увеличават с час чуждия език за сметка на друг специализиран предмет. Останалото как е ще видим в движение с програмата. Ей така като заидва края на нещо и все ми се струва, че наближава Коледа и следва почивка, ама друг път ще бъде 😂

# 107
Ааа, Beeps, ще има почивка... цели три дни, 🤭 два от които почивните.

# 108
Ааа, Beeps, ще има почивка... цели три дни, 🤭 два от които почивните.
Споко, ще добавят и грипна и ще стане седмица.

# 109
  • shumen
Духи,при нас не се чува нищо за грипна.
Мишленце,те като се съгласяват,че ще закъснее пак добре.Аз веднъж питах класната и директно отказа.А сега дори е освободено от физическо и в Четвъртък последния час им е допълнителния и моето дете предната седмица питало госпожата да го пусне,но тя категорично му отказала.

# 110
Danaeka, доколкото помня, дете, което е освободено от физическо трябва да присъства в часа.

Вчера на нашите деца им казали, че от днес до края на месеца ще имат часове само в тяхната класна стая, учителите ще ходят при тях. Това във връзка с грипа. Само две деца от 24 отсъстват в класа.

# 111
  • shumen
Фортуна,точно затова госпожата по физическо му е отказала,защото ако я проверяли какво щяла да отговаря.
Нашите от втория срок ще са в една стая,но поради ремонт на другите уж им казали.

# 112
За нас срокът мина. Днес беше последният учебен ден от първия срок. Поредна година спестяваме последната седмица от 1. срок с намерение за активна почивка. И тъй като все ме гложди какво следва, да ви питам, най-вече тези, които имате опит с олимпиади по БЕЛ : само трансформиращ преразказ ли дават или има и други задачи на областния? Познат или непознат е текстът? Голяма гордост му е именно БЕЛ, някак не си вярваше, че може, нали математиците не били добри в литературата, но ето, че можело.

# 113
И тъй като все ме гложди какво следва, да ви питам, най-вече тези, които имате опит с олимпиади по БЕЛ : само трансформиращ преразказ ли дават или има и други задачи на областния? Познат или непознат е текстът? Голяма гордост му е именно БЕЛ, някак не си вярваше, че може, нали математиците не били добри в литературата, но ето, че можело.
Не намирам регламента за текущата учебна година, но не знам да има промени. По отношение на трансформиращия преразказ -  отговорът е да. Регламентът за предходната учебна година -https://web.mon.bg/upload/33476/regl_BEL_2022-2023_21102022.pdf.

# 114
За олимпиадата по БЕЛ - непознат ще е текстът. Преди две години беше някаква руска приказка, която доста приличаше на Тримата братя и златната ябълка. В заповедите на РУО на сайта за организиране на олимпиадата има и критериите за оценяване по класове. Ето за 5 клас (извинявам се, че не е в скрит текст):

# 115
  • Варна
Преразказът не беше ли на общинския кръг? Миналата събота трябваше да ходи моят, но беше болен.

# 116
При нас са на училище другата седмица, но тя ще е главно за оформяне на децата, които или имат колебаещи се оценки, или имат малко такива. Моята е оформена, доволна съм има само петици и шестици,юимах колебание по география дали няма да е четири, защото имаше само две оценки шест и четири, но ѝ писала пет, защото в часовете взима активно участие. Така че за нея другата седмица ще е лежерна, въпреки училището. Тя ще ходи само на кенгуру по английски, за всичко останало отказа.

# 117
Преразказът не беше ли на общинския кръг? Миналата събота трябваше да ходи моят, но беше болен.
По опит отпреди две години със сестра му - форматът е еднакъв на двата кръга и пак беше само трансформиращ преразказ, на непознат текст.

# 118
Нашите следващата седмица са ОРЕС. Тамън госпожицата се била уговорила с учителката по математика да я изпита в понеделник или вторник за шестица за срока, но май ще ѝ се размине.
Имаме още неоформени дечица в класа и не знам как очакват, че ще стане при тези условия, че и с часове по 30 мин.

# 119
Част от випуска е на бяло училище. Останалите си имат редовни часове. Мислех си, че те ще се използват  за упражнения, дискусии и евентуални изпитвания, но се преподава нов материал.
Така децата от бялито училище ще изпуснат пътвите 3 урока от втора част на учебника. Това е умножението на десетични дроби, което си е специфично.
Чудех се справедливо ли е наваксването да е за тяхна сметка. Не вярвам да са тръгнали към Пампорово стс сборници и прочие помагала.
Иначе детето има само две срочни: по ИИ и английски език, а по ФВС продължава да седи с една 4 от нормативи. _(

Общи условия

Активация на акаунт