Петокласници-2023/2024-2 тема

• 31 206
  • 798
  •   1
Отговори
# 735
  • там където има винаги вятър
mama iasi , за посещението на историческия парк ще кажа по сливенски "въййй". Туй нещо не бих го посетила, а е до нас. По-добре в Провадия да дойдат, историческия музей да посетят. Иначе за съжаление другите ни забележителности ги занемариха. На Калето е хубаво, но май не останаха указателните табели, мостът е за ремонт. Хубаво е да се посети Солницата, но когато има дни на отворени врати (когато приключват сезона - около 22.09, напоследък и по великденските и майски празници). Изнасят беседи, интересно е.
Времето тук е дъждовно.

...............
Аха, знам, знам, туй нещо се  вижда  от магистралата - нали заради сина често посещаваме Варна.
Да, има много места които могат да се посетят край Варна, но....не знам, туристическата агенция ли? учителите ли?  измислят кое да се посети Thinking

# 736
И нашите днес завършват, за жалост с втора смяна - ще си карат часовете до край и дори без намаляне.
Дъщерята успя баш накрая да обърне оценките по математика и БЕЛ на 6-ци и завършва с пълно 6. Дори госпожата по български е казала колко много е харесала проекта, който имаха да правят последния месец - накарала я е да излезе на дъската да го представи пред всички.
Организирано отпразнуване на края на учебната година нямат, но аз я накарах да сформира група да ходят на кино след часовете, да отбележат помежду си завършването. Горе-долу половината клас се събраха.
За лятото имаме списък с 44 книги по литература и 800 задачи по математика - дето се вика да не им е скучно Grinning

# 737
mama iasi , не знам кой измисля какво да посетят децата, но това нещо има много агресивна реклама. Дори преди малко ми попадна във фейсбук тяхна реклама.

А за тези, които са в София или ще посетят столицата, може да посетят изложбата "Повелителите на солта : Провадия - Солницата 5600 - 4350 г. пр. Хр." в НАИМ - БАН.

# 738
И ние приключихме. Имаха тържество за завършването. Моята пя и аз успях да се разплача, въпреки че винаги съм мразила такива лиготии, но като я видях с микрофона у народната песен...
При нас за лятото няма домашни само списък с книги. Надявам се да ги прочете. За всеки случай ще взема и христоматия да прочете само това, което ще учат. Тя така или иначе чете доста.
Хубава ваканция на всички! Децата много да се забавляват и в шести клас с нови сили отново в клас.

# 739
И нашите днес завършват, за жалост с втора смяна - ще си карат часовете до край и дори без намаляне.
Дъщерята успя баш накрая да обърне оценките по математика и БЕЛ на 6-ци и завършва с пълно 6. Дори госпожата по български е казала колко много е харесала проекта, който имаха да правят последния месец - накарала я е да излезе на дъската да го представи пред всички.
Организирано отпразнуване на края на учебната година нямат, но аз я накарах да сформира група да ходят на кино след часовете, да отбележат помежду си завършването. Горе-долу половината клас се събраха.
За лятото имаме списък с 44 книги по литература и 800 задачи по математика - дето се вика да не им е скучно Grinning
Мишленце...44 книги...би ли споделила кои...Списъкът на  дъщеря ми е стандартния....но има да попълва 8 теми от последния сборник по БЕЛ,последната задача е винаги преразказ,по модел на НВО..по математика-само 100 задачи...
И при нас беше учебен ден,с намалени часове.Дори днес върнаха учебниците....
Браво на детето за старанието!!!

# 740
  • София
А ние навремето почивахме през ваканциите. Виждаха ми се толкова дълги, сякаш цял живот ми предстоеше да играя по цял ден Simple Smile
Аз много четях, та задължителната литература не ми се опираше грам.

Синът ми ще решава по една задача от помагалото на ден, и ще прави разбор на едно изречение. Това, защото спа през годината Grin

# 741
Мишленце...44 книги...би ли споделила кои...Списъкът на  дъщеря ми е стандартния....но има да попълва 8 теми от последния сборник по БЕЛ,последната задача е винаги преразказ,по модел на НВО..по математика-само 100 задачи...

Моя грешка - 51 били книгите, не 44 Grinning

# 742

Моя грешка - 51 били книгите, не 44 Grinning

[img width=600 height=317]//cdn.bg-mamma.com/cqpl/rZsmO.jpg
Благодаря,Мишленце!..Интересен списък...От препоръчителните е чела някой,харесахме и някои заглавия.Тя обича да чете по принцип.Започна вече,,Принцът и просякът,,лкато малка сме и го чели,но казва,че го е позабравила.
Нашите имат да напишат и биографиите на българските писатели в тетрадките по литература.

# 743
И ние завършихме. Успехът е много добър, не отличен. Като имам предвид, че работя по 10-12 часа и нямах никаква възможност да помагам, няма как да се сърдя и да изисквам много повече. Домашно за лятото има доста, това ме изненада. През годината нямаше зор иначе. По математика имаме 500 задачи, по БЕЛ няколко преразказа и някакво помагало.

# 744
  • София
Леле, Мишенце, вашето училище ме изумява. Нашите днес носеха всеки по нещо и си направиха купон в стаята. Вчера също не са учили, върнаха учебниците, после на двора. Купили си от близкото Пепко водни пистолети и се пръскали.

# 745
Плаша се като гледам такива списъци... Ваканцията е общо 92 дни, та колко време би трябвало да се отдели на произведение, ако се прочетат задължителните и 1/3 от препоръчителните?
При моето момче няма нищо задължително. Разяснено им е какво ще учат по литература и кое е неоходимо като знания на всяка цена. Всичко от българските автори без "Под игото" в цялост. Извън това кой каквото иска чете. Няма дневници, няма домашни. Той така или иначе си е направил програмка и няма да остане без хич, но всичко е по желание. 500, 800 задачи?! Това ваканция ли е?

# 746
  • София
Здравейте,някой запознат с читателски дневник който трябва да се свали и принтира от edu.mon.bg?
Ако може линк. Благодаря

# 747
Интересно учителите дали такива огромни домашни дали ще ги проверят наесен?
Засега мисля да я оставя да прави каквото иска, да се почувства във ваканция. Някъде август ще попреговориш по математика и БЕл, но нищо сериозно.

# 748
Не знам дали ги проверяват, а и смисълът ми се губи. Както каза silan (ако не се лъжа) в някой по-предишен коментар - по-добре е да учи език,да запише курс по нещо, което го вълнува, въобще - да прави неща, които са и полезни, но и приятни за конкретното дете. А не да чете 25 книги и да решава задачи, които знае, и то под бройка.
П.С. Ние сме от "привилегированите". Както съм казала, ще - не ще - знае материала за 6 и 7 клас по БЕЛ и математика просто защото има по-голям брат, който е леко мързелив и вкъщи тече усилено учене.

# 749
  • София
Само аз ли виждам, че пише “Препоръчителен списък”? Т.е. колкото и докъдето стигне детето, а и които успее да намери. А и пише “прочетете някои”.  Като махнем лириката от “Задължителния”, тамън си останаха 7-8. Иначе много интересни заглавия, ще ги ползвам за библиотеката.

Общи условия

Активация на акаунт