Петокласници-2023/2024-2 тема

• 31 719
  • 798
  •   1
Отговори
# 135
Част от випуска е на бяло училище. Останалите си имат редовни часове. Мислех си, че те ще се използват  за упражнения, дискусии и евентуални изпитвания, но се преподава нов материал.
Така децата от бялито училище ще изпуснат пътвите 3 урока от втора част на учебника. Това е умножението на десетични дроби, което си е специфично.
Чудех се справедливо ли е наваксването да е за тяхна сметка. Не вярвам да са тръгнали към Пампорово стс сборници и прочие помагала.
Иначе детето има само две срочни: по ИИ и английски език, а по ФВС продължава да седи с една 4 от нормативи. _(

При нас взеха НОД и НОК, докато 18 деца от 24, бяха на зелено училище, през октомври. В резултат много от децата не го бяха разбрали. Точно се върнаха и имаха и контролно за това и съответно спад в успеха.

# 136
Нямаме срочни оценки, не знаем програмата за 2 срок. Проблеми в училище има, но ще видим тази седмица.

# 137
Danaeka, според мен продължавай да действаш по тази линия да защитиш детето. Аз щях да ги вдигна всички във въздуха!
Разговор, официално оплакване и искане на конкретни мерки спрямо трите деца. В сайта на нашето училище има публикувана "стратегия за борба с училищния тормоз" (ако искаш погледни я /сайта на СОУ Сава Доброплодни/, тя би трябвало да е общовалидна). Оттам може да стъпиш на някои опорни точки, за да го сложиш на място. Направо веднага ще се мобилизират. Не оставяй нещата да се потулят. Успех!

# 138
Най-накрая 2:срочни оценки отпреди половин час ...

# 139
  • На морето!
Не бих оставила нещата така и аз.
Децата ми се оправят с всичко сами- включително приятелски отношения,  проблеми с учители, тренировки, графици,  следобедни закуски, логистика от-до училище и пр, НО в.ситуация, в която 3 деца системно унижават моето и класната им не реагира адекватно, аз бих се намесила.
Бих те посъветвала да се обадиш на класната в понеделник и да попиташ какъв е резултатът от разговора, как ще проследи отношенията им след него и дали все още смята, че няма нужда и аз да се свържа с родителите (защото тя би трябвало вече до го е направила).
Нормално е да има динамика в отношенията на децата- да печелят и губят приятели, да се сърдят,  дори да си говорят зад гърба понякога, да се сдърбат и нагрубят взаимно дори, това са все социални уроци, през които минават, но стигне ли се до унижение (като това да ти хвърлят якето в тоалетните) ще реагирам по-безкомпромисно и бързо дори от физическа саморазправа.

# 140
  • shumen
Аз нещата няма да оставя така в никакъв случай.Не се ли заеме класната аз ще се заема.

# 141
Първият ден ОРЕС мина. Противно на очакванията ми госпожата по математика все пак успя да ги изпита за повишаване на оценката. Девойката си изкарала 6-ца и изненадващо за мен има 6 за срока. Още по-изненадващо май ще е с шестици по всичко (до преди 2 седмици както го виждах имаше 3 сигурни петици).
Принципно съм много протов награди срещу оценки, но и без това от много време съм й обещала, че ще я водя да й направят розови кичури, та май им дойде времето. Няма на кой да се метне тя.. и аз някъде на нейната възраст почнах с цветовете и прическите, та чак до след студентските години ме държа.

# 142
  • София
“Днес нашата класна е дала да се регистрират в дигитална раница. Дали няма да ги пускат онлойн... Тези дигинални раници за какво са им?

# 143
  • Варна
Във Варна от сряда вероятно са онлайн, чака се разрешение от МЗ.

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 16:27 от Месечинка виторога

# 144
  • София
Моят човек е оформен почти по всичко. Аз лично бих се зарадвала, ако и София обяви епидемия, просто да оставят децата да се наспят и да няма никакъв ОРЕС.
Хубаво е иначе всички да си имат кодове, пароли и да се тестват дали работят, щото всичко става, не е само грипа.

# 145
Моята дъщеря сега се прибра от училище.
Най-напред им казали, че от утре са онлайн, след това са променили и последно (засега 😃) от сряда са онлайн.
Област Варна.

# 146
  • София
За София явно няма да има промяна тази седмица. 108 на 10000 болни, при нужни 270 за обявяване на епидемия.
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/i-shumen-obyavi-gripna-epidemiya- … e-e-pod-karantina
В класа на детето нямало отсъстващи днес, дано така се задържи.
Уж ще ходи на спортен лагер от четвъртък, но ръководителката беше болна миналата седмица, към днешна дата няма яснота ще се пътува ли.

# 147
  • shumen
При нас се появиха първите срочни оценки.По География и ИУЧ Математика има 5 за срока,по История 6.Другите още не ги знаем.
Моя е болен и отново си е вкъщи тази седмица.Да се надяваме,че другата ще е добре и ще е на училище.

# 148

Принципно съм много протов награди срещу оценки

Аз пък съм много ЗА. Wink Не срещу оценки, а по принцип за постижения. Но при нас има и по-специфична причина - имам си един малък Чичо Скрудж! Стиснати ли са вашите деца? Засега не го отчитам като недостатък, но ако и като възрастен бъде такъв...

# 149
Какво значи стиснати? Дъщеря ми джобните не си ги харчи, освен за специални продукти или някакви прибори/уреди по темата. Т.е. обслужва си хобито 😁
Иначе не знам какво може да значи да е стисната? На кой трябва да купува нещо?

Общи условия

Активация на акаунт