Счетоводител в нужда се познава 21

• 35 608
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
Повечето са храна, напитки...
М да. И аз така си мислех, но оставям всичко в кантората, но ония не пипват.

А когато е за Турция? Принципът същия ли е или...?

# 676
  • SF
Ако сте в шестмесечен изпитателен срок могат да ви освободят по чл.71. В този случай дължат обезщетение за неизползван отпуск. Може от днес за утре да се разделите. Ако изпитателният срок е в полза и на двете страни може и вие да пуснете по този член.

Към отпуск нямам претенции, защото вече ползвах.
Искам в края на месеца отпуск, но не ми дават. Предложиха ми неплатен, като мислеха, че ще ме откажат, но аз веднага се съгласих на неплатен. Бяха изненадани и се отметнаха от предложението. Днес очаквам да ми предложат да напусна. Искам те да ми предложат, но нямам провинения, върша си работата и ще трябва предложението за напускане да излезе от мен. И затова питам в единия случай по кой член става и в другия случай по кой член става освобождаването в изпитателен срок.
Дължа едномесечно предизвестие. Те на мен също, но аз бих ги освободила от едномесечното им предизвестие, което ми дължат.
Едната собственичка ще иска да ме уволни с уволнение. Тя много обича тази дума и я ползва непрекъснато. И питам, ако ме уволнят, кой член пише в книжката ми и това има ли значение при бъдещи работодатели.

# 677
  • В полите на Пирин планина
Ако говорим за дисциплинарно уволнение то си има производство и не е от днеска за вчера.
Не мисля, че ще стане.

Ето https://advokatite.bg/distsiplinarno-uvolnenie/

# 678
  • SF
Знам, че няма да стане, но ако се заинатят, ще искат да се впише друг член, различен от напускане по взаимно съгласие.

# 679
Значи по чл. 71 ал. 1 в рамките на изпитателен срок, ако не искате по взаимно съгласие.

# 680
  • София
Значи по чл. 71 ал. 1 в рамките на изпитателен срок, ако не искате по взаимно съгласие.

Това е най-удобния член да прекратите отношенията.
Ако не си била на БТ последните 3 г. ще можеш да се регистрираш и да получаваш пълно обезщетение докато се оглеждаш за нова работа.
Няма последствия пред следващ работодател.

# 681

Ония!?!?
Що за отношение към колеги?

# 682
При чл.71 всичко е чисто и за двете страни.
При бъдещ работодател ще се вижда, че сте освободена по време на изпитателен срок. Все едно не сте се справяла или не са ви харесали .
Аз като видя трудова книжка с много прекратявания по чл.71 ми светва червена лампичка, че този човек никъде не изкарал изпитателния срок. Ако е инцидентно е ок, но ако са много прави лошо впечатление.

# 683
  • Пловдив

Ония!?!?
моля?
Това е частен случай...не ангажирам никой.

# 684

Ония!?!?
моля?
Това е частен случай...не ангажирам никой.

Ако вие не си напишете заповедта за командировка и не приложите бележките към нея, как аджеба счетоводстовото ви да знае кой разход за какво е?

# 685
  • Пловдив
Ох, съвсем друг е случая...
Не беше това питането. Кантората се явява Главен счетоводител. Повече няма кво да кажа.

Благодаря!

# 686
  • SF
При чл.71 всичко е чисто и за двете страни.
При бъдещ работодател ще се вижда, че сте освободена по време на изпитателен срок. Все едно не сте се справяла или не са ви харесали .
Аз като видя трудова книжка с много прекратявания по чл.71 ми светва червена лампичка, че този човек никъде не изкарал изпитателния срок. Ако е инцидентно е ок, но ако са много прави лошо впечатление.

Може и аз да не съм ги харесала.
Обещали са ми да ми плащат извънредния труд. Всеки ден работя по 10 часа без никаква почивка, а сме се договорили за 9. Досега 1 лев не съм получила за извънредните часове. Като им кажа, че всеки ден работя по 1 час отгоре, спират разговора или им звъни телефон, или те забиват нос в някакво съобщение.
Шестте месеца дават шанс и на двете страни да се изберат и да се харесат.
Може бъдещият ми работодател да реши, че не се навивам на всякакви условия и ако той предлага приемливи условия, да се окаже, че е моят човек. Или аз неговият.
Ако ви интересува днес как тръгна разговорът с отпуската - скандално. Ще бъда в неплатена отпуска. Аз съм съгласна, но те не го очакваха от мен. Съответно спретнаха една интрига - те дават, а колегите ми не са съгласни и роптаят. Всъщност е обратното - те не ме пускат, а колегите ми дори не подозират, че искам да излизам в отпуск. В тези два дни няма да работим, но искат да съм там.

# 687
Трябва да си видите в договора в полза на кога е срока на изпитване.
Обикновено е в полза на работодателя. Което означава, че по време на срока на изпитване той може да Ви махне веднага, докато Вие дължите 1 месец предизвестие, ако е по Ваше желание.

# 688
  • SF
Мисля, че и двете страни си дължим предизвестие. Те ще искат да ме оставят месец, а аз нямам претенции към тях за едномесечно предизвестие. Всъщност, ако работя, няма да мога да си търся работа. Не мога да напускам за интервюта, да вдигам телефони и т.н.

# 689
Мисля, че и двете страни си дължим предизвестие. Те ще искат да ме оставят месец, а аз нямам претенции към тях за едномесечно предизвестие. Всъщност, ако работя, няма да мога да си търся работа. Не мога да напускам за интервюта, да вдигам телефони и т.н.

По принцип, ако си още в изпитателен срок, не ти дължат, а може да те освободят веднага.

Общи условия

Активация на акаунт