Отговори
# 180
Здравейте момичета, днес си имаме рожденичка, юхуууууу, черпя ви виртуално с вкусна торта, да са ни живи и здрави малките големи сладурчета!!!!!!!!! За гледането и ние се гледам сами, но и с каката така бяхме, ей го вече е на 10 години. Доста си е трудно, понякога и умората, и напрежението си казват думата, но се оправяме някак с татко им. Който има помощ мисля, че е добре дошло, а който няма все ще се справим, после както и с раждането ще останат само прекрасните спомени.
По отношение на простотиите, които ръсят хората, там не знам какво да кажа, тоест знам, ама по- добре да им го кажа на тях, че дано евентуално им влезе нещо в главата. Това е и една от причините и аз както и lady да не се събирам много много с други майки из парка, с каката се събирах много повече сега съм се поограничила.
За зъбите да кажа и аз- само с един сме, който ни излезе преди известно време и това е, но и аз като Aлисе хич не се и тревожа, защото и при голямата късно излязоха, когато тогава. Не може да сравняваме децата, все пак всеки човек е различен от другия, не сме предмети. Много дълго стана затова хубав ден от нас, много сили и спокойствие за всички мами, защото мисля, че ни трябват и много здраве, усмивки и щастливи моменти за малките и семействата ни!!!!!!!!

# 181
Много се радвам, че темата се активизира около рождените дни на децата. Нека не спираме да пишем и споделяме емоциите, времето прелита като миг.

Танюша, добре го каза, гледай го ти, за да не ти се говори след време как дължиш нещо на някого. Освен това майката е най-важна за малките, за да изпитват сигурност, другите от семейството са един прекрасен бонус. А какви животинки имате?

Алисе, честит рожден ден на принцесата със закъснение! Чудни снимки. Добре е, че сте инвестирали в злато. Ако имате пари събрани, може да се изхарчат за друго, така някак си споменът остава и след време детето може да ползва натрупаното за нещо смислено.

funn, кога ще се местите в нов дом, определено ще ти олекне так.

RossinaD, възхищавам се на упоритостта и организираността ти! Дано скоро имаш повече време за себе си. Къде караш курс?

За тъпите коментари и въпроси - гледам да отговарям с усмивка. Казвам, че всяко дете е различно. Ето, моят има зъби от 4-месечен, но какво от това, значи ли, че ще е гений? Всички ме питат защо не се е пуснал да ходи без помощ, а то има време. Казвам, че не е състезание. Ще го направи, когато е готов.
На 4.03 ще стане на годинка 🥰🥲
Животинки да искаш 😁 да напомня ,че живеем на село 😁 две кучета ,коте,три заека ,6 кокошки и 20 патици 🤗🤗 за зъбите имаме 2 които излязоха 9 ти месец ама и аз хич не се притеснявам . с котето не могат да разделят количката хахсхс

# 182
Anu@, честита да е рожденичката! Да е здрава и щастлива!
So close, благодаря за милите думи. Курса го карам в SoftUni. Но съм решила да изкарам всипки модули и ще уча още поне година и половина. Сега съм на втория модул. Отдава ми се, харесва ми. Но със сигурност само с курса не става. Трябва си и самоподготовка и много писане.

# 183
Весел празник на рожденниците! Да са здрави и засмени! 🥳🥳🥳

За неуместните коментари - опитвам се да подминавам с усмивка. Когато не ми се получи, контрирам аргументирано 😂
Комуникирам бебешки теми основно с две много близки до мен дами. Близки мноооого преди да станем мами. С тях сме на една вълна по повечето теми.
На детската площадка съм се заговаряла само с една супер адекватна мама, а останалите ги избягвам 🤭

Абсолютно съм съгласна, че всяко дете расте и се развива със своето темпо. Не е състезание. Не е необходимо да ги сравняваме, за никъде не бързаме.
Е, нашият мъник със зъбите много бърза - с 8 броя е .... Но, какво от това 😂 Нали всички ще имат зъбки рано или късно.
За сметка на това, още спи само с мен и не мисля, че това скоро ще се примени. И това е ок - щом има нужда ❤️

И нашият рожен ден наближава и много се вълнувам 😊 Как "наконтихте" момченцата за празника?

# 184
Any, честита да ви е рожденичката! Много да ви радва и слушка!
So close, съвсем скоро ще се местим. Даже мислех, че и днес това ще правим, но съпруга има работа. Та тези дни ще е. Но аз нещо изпушвам май, имам нужда от почивка и не знам как ще стане всичко  това.
За коментарите, аз много се дразня. За момента много обсъждам бебешки те неща с вас и една близка приятелка, на която бебчето е месец по-голям от нашия и е второ, та има опит. Но всички дават непоискан акъл, снощи пак някакви неща ми се казват.. Аз се усещам, че като защитна реакция май, просто игнорирам и не отговарям нищо, все едно не ми се казва нищо. 😀Със сигурност не и станало приятно на свекърва ми, но съм толкова изтощена, че не ми пука.. И нямам намерение да и угаждам, щото на комшиите детето така прави вече🤔 А за детските площадки, още нямам опит и не знам как ще е. То много зависи и от хората срещу мен, ако само си сравняваме децата няма да е много ок. Но за сега си го разхождам с количката и не ходя по плащадки. Та и това ще видим.. 🤔

# 185
Аз се включвам с малко по-различен въпрос... Какви обувки за прохождане сте взели?

# 186
https:// И аз се сетих да ви питам нещо , при моя сладур от седмица насам стане ли време за смяна на памперс и преобличане или обличане настъпва една истерия - не се трае , с сълзи и се дере... Чудя се зъби ли са или просто вече се опитват да проявяват характер. Говоря тихо,обяснявам НЕ ,пея НЕ, мълча пак НЕ . Нищо не помага 🥹🤔🤔

# 187
Nikol15 аз взех обувки от боси бг. Доволна съм от магазина, пробват се обувките  остават детето да походи и така.

Малката проходи преди няколко седмици и сега имаме поне по една разходка навън с обувките и изглежда добре.

# 188
Any честит рожден ден на бебчето , да го нацелуваш 🥰🥰
За обувки още не съм мислила , видях едни в SHEİN ,но изобщо незнам дали са подходящи. Рано е сякаш още ,иначе си има обувки подарени един куп , но тя не ги харесва , предпочита да е боса 😄в къщи е невъзможно да и сложа чорапки , тя ги маха на момента .

Люси видях ,че си публикувала някакви обувки . Понеже живеем и двете в Белгия, от къде си ги купила и удобни ли са? Наясно съм ,че скоро ще проходи и трябва вече да се замислям за обувки. На 10-и март ще отидем за 2 седмици в България и се чудя дали пък от там да и купя . Много ги хвалят тези на Колев и Колев.

# 189
Torfs - има ги и в Брюксел,
ние попаднахме на чудесна консултантка. Имат добър избор от марки. Най-добре вижте на място какво ще е подходящо за бебка и разбира се какво ще ви хареса на вид.
Преди това мислех да поръчам от английския Clarks  - имат сайт в Белгия,  но първите обувчици исках да са правилно избрани.
Например на нас консултантката ни препоръча модел подходящ за лазещи все още бебета, защото е изключително мек.

Any честит рожден ден на бебчето , да го нацелуваш 🥰🥰
За обувки още не съм мислила , видях едни в SHEİN ,но изобщо незнам дали са подходящи. Рано е сякаш още ,иначе си има обувки подарени един куп , но тя не ги харесва , предпочита да е боса 😄в къщи е невъзможно да и сложа чорапки , тя ги маха на момента .

Люси видях ,че си публикувала някакви обувки . Понеже живеем и двете в Белгия, от къде си ги купила и удобни ли са? Наясно съм ,че скоро ще проходи и трябва вече да се замислям за обувки. На 10-и март ще отидем за 2 седмици в България и се чудя дали пък от там да и купя . Много ги хвалят тези на Колев и Колев.

# 190
  • В твоето съзнание...
Аня, честит рожден ден на порасналото ти бебоче! Да е живо и здраво!

Алисе, аз не бих взела първи обувки от Шейн.
От Колев и Колев също не съм особено очарована. Сега са пуснали серия с боси обувки, но нямат номера от не знам колко време вече...
Аз бях взела от тях един модел с цип на подметката, колкото са свиква да има нещо на краката, че и той нищо не търпеше, но реално този модел не е подходящ за прохождане.
За прохождане трябват обувки с гъвкава подметка. Аз взех един чифт на Понки, струват ми се окей за момента и са добре като цена. Малко са му големи, ама докато проходи ще му станат Grinning

# 191
И аз взех на Понки, много са ѝ удобни. Все ми ги носи да ми каже, че иска да излизаме Grinning

# 192
За SHEİN и аз не съм много сигурна, понеже няма как да ги пипна и да видя дали са хубави. Със сигурност ще посетя магазина ,който Люси ми каза . От България също е възможно да купя ,но сме без багаж и незнам как ще ги домъкна до тук.

# 193
Алисе, ние веднъж ползвахме един автобус от Шумен до Гент, до Брюксел сигурно има много опции за багаж, сигурно дори шофьорът ще се съгласи да вземе обувчици ❤️
Аз сега съм на тема люлка- да има за Гергьовден. До нас просто няма площадки с люлка. Има една (спеелтаун - градинка за игра) изключително наблизо,  но е само с катерушки за големи деца, глупава работа.
Харесах една онлайн, изглеждаше без да има нужда се копаят основи, ама не - излива се цимент за краката. Нооо ние сме под наем, не мога така в градината да си експериментирам.
Някой виждал ли е на живо/ползвал ли е подобно нещо- дали е стабилно?

За SHEİN и аз не съм много сигурна, понеже няма как да ги пипна и да видя дали са хубави. Със сигурност ще посетя магазина ,който Люси ми каза . От България също е възможно да купя ,но сме без багаж и незнам как ще ги домъкна до тук.

# 194
Люси аз имам братовчед,който често пътува от Варна до Брюксел, даже на скоро изпратих една голяма чанта за племенника ми . Ще видим ще го реша нека първо да отида в България.
Късметлийка си,че имате градина . Разгледай в Амазон или бол.ком , там имаше люлки ,но не съм сигурна какво точно. Доставката в тези два сайта е много бърза .

А аз да ви се похваля . Вчера за първи път моето бебче си каза ,че му се ака. Сложих я на гърне и уау направи го. Мислех си ,че е единичен случай , но не . Днес пак го направи
Явно си е до дете , без да се мъча , без много да и обяснявам сама се научи . За сега само голяма нужда, но за напред съм сигурна ,че и с малката ще свикне . Явно ще махаме памперса от рано .
Не се дърпайте мамчета , слагайте бебетата на гърне. Аз го правех , не всеки ден ,но щом се сетя я слагах на гърне и и говорех какво се прави там.

Общи условия

Активация на акаунт