Отговори
# 705
Как сте момичета, в това приятно пролетно време?
Честит празник на всички! С пожелания да сте много здрави, щастливи и малките пакостници много да ви слушат! InnocentHeart Exl
Моята девойка привиква в кооператива, в който я записахме. Попреуморява се от новите емоции, но се надявам скоро нещата да си дойдат на място.
Ние пак имаме драма с къпането, не знам дали ви бях споделяла преди, но от време на време нещо става и не ни дава да я къпем, нито аз, нито баща й. През деня говорим как ще се къпем, тя се съгласява и после стане ли време не иска. Снощи каза, че иска да си ляга и аз бях ок, сигурно е много уморена няма да я тормозя. Да видим днес как ще е.
Аз се чудя за тротинетка или колело и май накрая ще я заведа в някой магазин да пробва и тя да си хареса. Вие имате ли наблюдения къде в София може да я заведа? Аз се сещам за Декатлон и Спорт депот.

# 706
Честит празник и от мен! Бъдете много здрави и щастливи 🥰

Мина рожденият ден на моя дивак, беше болен тогава, но 2 дни по-късно, когато беше ок, празнува. Получи много подаръци и се радваше да е в центъра на вниманието.

kinira, детето колко време прекарва в кооператива? Радвам се, че бързо е свикнала. За колело може да видиш и вв класическите магазини за играчки - и там има.

# 707
So close Още е изкарала едва 3 дена до обяд, като последния ден беше малко критичен, защото децата излизаха навън и тя на прибиране, явно много се умори и спря по средата и каза, че там остава искаше да спи по земята, трагедия.
Като грешка отчитам, че не се постарах в единия месец да напасна нашия режим към този в кооператива, но сега лека полека работим натам, малко и със закъснение.
От тази седмица ще започне да остава там за по-малко, а до края надявам се и за повече.

Днес минахме през bikecenter за колело, но девойката въобще не го хареса, че до сега е карала такива, които не са баланс и от това очакваше да е така и малко се стресна като падна. После видя една тротинетка за по-малки деца дето си седят и бута някой, та май без нея все пак ще вземем колелото, ще видим.

# 708
Нашето ръководство твърди,че няма да има разлика,но не им вярвам,защото никога не са в интерес на работника разбира се
Ще се консултирам с някой счетоводител
За да се актуализира заплатата е достатъчен 1 работен ден. В него ще си подпишете допълнителното споразумение.

За да ви се изчислява платени отпуск от новата заплата са необходими 10 работни дни.
Кодекс на труда:
Скрит текст:
Чл. 177. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., изм. - ДВ, бр. 108 от 2008 г.) За времето на платения годишен отпуск работодателят заплаща на работника или служителя възнаграждение, което се изчислява от начисленото при същия работодател среднодневно брутно трудово възнаграждение за последния календарен месец, предхождащ ползуването на отпуска, през който работникът или служителят е отработил най-малко 10 работни дни.
(2) (Нова - ДВ, бр. 108 от 2008 г.) Когато няма месец, през който работникът или служителят е отработил най-малко 10 работни дни при същия работодател, възнаграждението по ал. 1 се определя от уговорените в трудовия договор основно и допълнителни трудови възнаграждения с постоянен характер.

# 709
Обръщам се към майките,чиито деца вече посещават ясла. Какво давате за имунитет...сироп,някаква добавка? На Никола днес му беше  5ти ден на ясла и то до обяд,при което в 11 ми звъннаха да го прибера,защото е с температура... никога не е боледувал и пил антибиотик

# 710
Аз давах коластра на Аквасорс + Зелена енергия пак на тази марка, добре повлияваха. Иначе няма как да не боледуват в началото, изграждат имунитет. Моето сега е с RSV вирус Sad

# 711
Последния УНГ, при когото ходихме (и на когото имам доверие) при въпроса ми какво да дам на детето да го подсиля преди яслата каза 'нищо'. Трябва да си изболедува всички гадории, за да придобие имунитет. Та му вярвам.

Кажете как се адаптираха децата ви на яслата? Моето дете тази седмица го оставям за около 2ч и не спира да плаче там. Ако съм там(както първият ден) няма никакви проблеми. Направо ми се къса сърцето. Другата седмица трябва да започна да го оставя за целия ден и не знам как ще я кара там.. всички казват 'ще свикне' ама не ми се ще да реве нон стоп там.

# 712
Моята още не ходи на ясла , но в грипозните месеци давах превантивно Биозин кидс с коластра. Но пак боледува. Дано в яслите ги гледат добре децата.

Оняден на детски рожден ден едно момиченце фрасна с дървена играчка друго по главата, без причина, отиде до другото дете и го удари, чак цицина му излезе, преди родителите да отреагират. Не знам от децата ли да ме е страх, от възпитателите ли, от болестите ли...., но и моята ще тръгне тази година, чакам да видя какво ще стане на класиранията за държавна ясла, ако не стане ще търсим частна.

Аз имам и други ядове, моята почна много да хитрува, бели прави, тръшка се.
Днес докато правих вечеря отвори шкафа с фолиото за печене, разви го, намачка, накъса, докато оправя щетите, бръкна в кофата с боклука, извади черупки от яйце, облиза суров белтък , намачка с ръце черупките, пръсна ги на пода и почна да ги тъпче, докато събера черупките и обърша пода, се качи на стола, от там на масата, да отскубне листо от вазата с лалетата, събори цялата ваза, добре, че вазата не се счупи, но разля водата и пак бърсах пода, докато обърша и вдигна лалета на хладилника, с малките си ръчички някак си сграбчи от настъргания кашкавал и пак пръсна навсякъде докато ядеше.

Сутрин единствения начин да отида до тоалетната е да й пусна Ютюб клипове...иначе яде пастели или си маже лицето с крем за крака.

Във всеки момент знае какво не трябва да прави и го прави. Види ли нещо на пода ляга да ближе, била куче, казвам й Не тя се хили. По площадките си сипе пясък по главата, чак в памперса има, а излизанията са кошмар, тича, ходи сама, накъдето й видят очите, много трудно се води. Разстояние от 10 Мин го вземаме за минимум час.

Днес поредния номер беше по време на вечерята, почна да си пъха краставици и ябълки в носа.

След баня, почистих с физиологичен разтвор ноздрите, с бебешка клечка с ограничител, нищо не видях е носа, слагам я да спи, тя диша тежко, все едно с хрема, и гъгне. Вдигам я на една страна, надолу, запушвам носа, да диша през устата, после я карам да духа, най накрая, излезе едно парче краставица, ума ми не го побира как в тази малка ноздра се е побрало това парче ...

Обръщам се към майките,чиито деца вече посещават ясла. Какво давате за имунитет...сироп,някаква добавка? На Никола днес му беше  5ти ден на ясла и то до обяд,при което в 11 ми звъннаха да го прибера,защото е с температура... никога не е боледувал и пил антибиотик

# 713
kukli4ka456 Звучи доста напрягащо, дали не търси внимание? Погледни го от забавната страна, че не скучаеш.

Аз идвам да ви питам дали ще кандидатствате за държавните ясли? Аз още се чудя как да наредим желанията, така че да имаме някакъв шанс или да нямаме, защото пак започвам да мисля до къде да ми е близо, защото на пешеходно разстояние за съжаление нямаме вече и все ще има някаква логистика.

Девойката е вече втора седмица в кооператива, добре е там. Притесняваше ме, че като спят по-късно ще й се наруши нощния сън, но за сега е ок. Единствено като проблем забелязвам, че не е много ок да я оставяме при бабите, че ни се наложи тази събота и тя малко трудно се откъсна от мен. Та така още не сме купили колело, което малко ме ядосва, ама каквото такова, все ще вземем някакво.

# 714
да, ще кандидатстваме, ама ситуацията е трагична или 200 деца с 15 точки се борят за 20 места, или за 9 места се борят 8 деца с 16 точки + 20 деца с 15 точки

най-вероятно няма да ни класират, но още е рано, едва вчера обявиха местата, ще има редене и пренареждане

аз подреждам по близост, да мога пеша да ходя да я вземам или поне с едно превозно средство, 2 часа път в посока с градски транспорт не ме устройва

миналата година не я класираха, и тази няма да я класират и почнах да гледам частните ясли, но и за частни съм чувала, че няма места и е трудно

kukli4ka456 Звучи доста напрягащо, дали не търси внимание? Погледни го от забавната страна, че не скучаеш.

Аз идвам да ви питам дали ще кандидатствате за държавните ясли? Аз още се чудя как да наредим желанията, така че да имаме някакъв шанс или да нямаме, защото пак започвам да мисля до къде да ми е близо, защото на пешеходно разстояние за съжаление нямаме вече и все ще има някаква логистика.

Девойката е вече втора седмица в кооператива, добре е там. Притесняваше ме, че като спят по-късно ще й се наруши нощния сън, но за сега е ок. Единствено като проблем забелязвам, че не е много ок да я оставяме при бабите, че ни се наложи тази събота и тя малко трудно се откъсна от мен. Та така още не сме купили колело, което малко ме ядосва, ама каквото такова, все ще вземем някакво.

# 715
Аз реших да кандидатстваме само в 1 ясла, която ми е на 15-20 мин пеша. Нямам книжка. Другите са ми много далече. Ще получавам компенсация и ще финансирам макар със закъснение частната ясла. Иначе миналата година капарирах яслата април, за дя започне октомври. Кукличка, оглеждай отсега частните.

# 716
kukli4ka456, при нас ситуацията е същата. Всички шкафове са заключени, иначе е ужас. Коша за боклук е на кухненския плот, а до тоалетна естествено ходим заедно 🤣 Единственото спасение са занимания за възрастни - готвене, месене, чистене, бърсане на прах, прозорци и такива неща. Играчките не са интересни. Искрено ти съчувствам.
 Ние сме много доволни от Монтесори яслата където ходим и хич не ми се иска да се местим, но не знам до кога ще издържим финансово, така че ще кандидатствам за държавна, но ще видим какво ще стане. Шансовете ни и без това са много малки. Дали няма някакъв шанс да го пусна на 2,5г директно на детска градина? Така ще си спестим малко стрес, но не знам дали има такива групи. Гледам, че има някакви яслени групи, но не пише от каква възраст се приемат за тях.
 И една хубава новина от мен. Ин витро номер 2 е с положителен резултат и хем съм много щастлива, хем съм в тих ужас от това което предстои 🤣

# 717
Пуснах малката на ясла във вторник,четвъртък като я взех вече беше с течащ нос и съответно покашля от секрета
Чудя се дали да я спра или да я пусна и утре?

# 718
Според мен я остави вкъщи. Март месец е много коварен от към време и вируси, вчера малката поддържаше темература почти през целия ден, която почти не се повлияваше от лекарства. Но като видях 39С на термометъра настръхнах, но с кърпи с оцет и  свещичка еферелган и нурофен овладяхме ситуацията. Днес отново вдигаше, но не толкова висока. Беше страшно да видиш супер активното дете, отпуснато върху теб без сили да си отвори очите.

# 719
Mimsd, прозрачен ли е секретът? Може да я спреш утре и да се надяваме, че уикенда ще се оправи. Пие ли нещо за имунитета?

Kityty, тест за грипове и rsv правихте ли? Бързо оздравяване!

Общи условия

Активация на акаунт