Лято в Албена 2024г.! (Тема 1)

• 49 325
  • 776
  •   1
Отговори
# 585
  • There I was on a July morning
Мецане, не го трий. Аз сравнения също си правя и не намирам лошо нито в единия тип почивка, нито в другия. Ходим и в Гърция и в България, лошо няма. И в тази връзка - кое е това място, за което пишеш, може ли на лични?Hands Pray

ПП. Мисля, че Роналд се пошегува в предния си пост.

# 586
Мецане...сакън, не трий. Снимката я бях сложила преди да ми излезе, че си писал, та се допълвах след нея. Нали по-горе за снимки идеше реч. Постингът ти е полезен и информативен!

Сравнения с Гърция и аз си правя. И там съм ходила и с удоволствие пак ще отида. Различни почивки са!
Не ходя в Албена заради храната, макар че, в хотелът, който посещаваме нямам забележки. Алкохол рядко и малко пием и двамата с мъжа ми, но не ни подценявай и нас жените Simple Smile

# 587

Ето една снимка от Албена. Пък накрая всеки сам си преценЯ. Wink

Мецан... сам си го казал - круши с ябълки... макар че, мен ако питаш по-скоро круши със сливи е сравнението Simple Smile
Иначе разбира се, всяко място си има плюсове и минуси. Както и вкусове и предпочитания разни.
А чак пък хапливост Simple Smile явно не си ме чел като хапя. Нагласата е важна много... ако търсим негативното, винаги ще го намерим! Затова по-добре с позитивна нагласа или ако не - друг избор.
Ами аз не се обиждам, защото към мен беше и така си бях писала, та...нормално ме описа и вярно.
Но сега за снимката. Точно за това пишех, за тази част на плажа -широко, просторно, с хубав пясък, ама последните редове са твърде далече от морето. Докато стигнеш до тях ще си пресъхнал, ако отиваш към морето и лавираш между чадъри и шезлонги си е изпитание. Предпочитам забодено чадърче в свободната зона и до моренцето, без шумни компании около мен, да си лежа на хубав пясък и да си гледам морето спокойно. Е, може и да седна малко на шезлонгите (полагат ми се, а и май само аз ще си се въргалям в пясъка) Но...далече са последните редове от морето, твърде далече.  След Боряна не е така и затова и бяхме избрали Нона и Елица. Гергана много далече от центъра , Мура едно никакво ми се струваше, планинските пък далече от плажа и да чакаш шатъли препълнени, като гледах как се редят на жегата и чакат хората, жал да ти стане.
Позитивна нагласа си имаш най-вече от хората с които отиваш, другото някак се преглъща и дори остават шегите с разни проблемни ситуации.И както писах това анимация, това свободни места на басейни примерно няма винаги и във всеки от хотелите там. Да не пиша, че хора мятат хавлия на басейна, отиват на плажа и също заемат място и така , а ползват една стая примерно, но 4 шезлонги (ако са с две деца) , два чадъра и т.н. и на басейн и на плаж. Някои се чудят къде да се наместят и то с дечица, та...но пък ти влиза в цената.
Дано ми хареса, ама аз нямам някакъв уау спомен от Албена преди години. Дано не е по-лошо. Като гледам нямат пари за едни камери да сложат, шезлонги да сменят, та нямам някакви очаквания за по-добри времена настанали. И пак да напиша, че лично мен това не ме бърка, аз се приспособявам, ама не значи, че не виждам негативите. И да, може да е по-зле някъде, ама и цените не са такива.
Няма да си развалям лятото. Вече бях на Приморско и Велинград-любими уж дестинации тук, но пак не бях опточинала и доволна (то и няма как, като не ти е до почивка или забавления, ама просто да се разсееш уж, но не се получава понякога) Сега в Албена ще се уж разпускам, ама това ..мен хем ми смешно, хем не виждам смисъл, но ще отида за последно там. Не е моя дестинация Албена била на по-млади години, сега пък съвсем. Може , кат се пенсионирам и да я оценя , знам ли, ама тогава ще махам на морето, тоя път до водата няма как да го мина, ще ходя при Роналд в Гергана, там поне е по-тясна ивицата)) Развеселихте ме, ще ви пращам снимки, ако отида, че нещо не съм добре здравословно, дано ми мине до два-три дни, че..

# 588
Фани, най-сърдечно ти желая да си прекараш добре! Ще разказваш после, дано има повече положително, отколкото отрицателно в преживяването.

# 589
fanfanito, може ли да се сменим? 😃Искам да ида в Албена, много искам, но... малко скъпо ми идва.
"Нона". "Нона" пък ми е любим хотел. Малко сантиментално, че беше първият хотел, който посетихме в Албена през 2009. Следващата година пак. Имаше тематични вечери в ресторанта (мисля че Михайлов се казваше управителя на ресторанта и всичко беше тип-топ) , чисто беше в стаята (единствената камериерка, която беше оставила картичка с пожелания за приятен престой).
Били сме в Славуна, Калиакра, Парадайс блу, Гергана. Без съществени оплаквания. Чисто, вкусна храна (не знам дали има значение, но винаги отивахме да се храним още с отварянето на ресторанта).
От анимация не се интерисувахме в първите години, че ходехме с голямата дъщеря, а тя беше голяма за анимация и не се интерисуваше. В Славуна имаше много приятни аниматори, които обръщаха внимание на възрастните.
В Калиакра бяхме с малката щерка (2014,2015), анимацията беше хубава, детето се забавляваше.
Мецане, в Калиакра ни хареса бялото вино. Не трий постовете си, полезни са.
Само хубави спомени имам от Албена.
Харесва ни и това, че има къде да се разходиш. Всяка вечер обикаляхме от единия край до другия.
На нас и Албена, и Шкорпиловци са ни на час път. В Шкорпиловци порция чернокоп на скара с гарнитура е 27лв (ресторант "Седлото", до плажа)
А Гърция ни е прекалено далеч и сякаш нямаме желание да прекосим цяла България, за да идем на море.

П. П. Вчера и днес ходихме на плаж в Шкорпиловци. Вчера жълт флаг, днес червен. Чисто беше морето, топла водата.

# 590
Мецан, не се ядосвай, излишно е.
Когато някой човек хареса нещо и си мисли, че е супер, че и пари е дал ще си отстоява докрай.
Обаче не знам...сметка за възрастни само да отидат не си заслужава. На хората им харесва, защото имат по 2 деца повечето и сумарно им излиза на човек изгодно с включена храна, забавления (аз наистина не видях такива, ама в други хотели е имаше ) Но храната...закуската е добра,  обяда (аз не мога да поема толкоз храна просто и оценя, освен някоя супа и десерт) , вечерята обикновено не бях доволна. До тези скари ни веднъж не се доредихме, все или свършваше преди нас, или опашки огромни и ...то това да ти мине мерака да стоиш прав и редиш , като за банани в соца май. Та не я опитахме нито в един от хотелите. В Нона нямаше скара по спомен обаче. Всъщност този хотел определено ме настрои наистина негативно към Албена и си тръгнах отвратена от курорта. Нито за парите ми е било, нито за стая или това , че бях И чистачка там. В силен сезон, не като сега към края. Та...както случиш си мисля , но уж под една шапка, но не е еднакво нито храната , нито обслужването в хотелите, нито хигиената, за анимация и екстри няма да коментирам. Аз на такава не съм присътвала. Че и аквааеробика имало, ама не се знаело , ама не били наясно , пък аз исках и двата пъти да се възползвам. Еми нямаше такава. Та..за възрастни да плащат тази цена за единия плаж (ама сега имам претенции и към шезлонги, че преди нямаше от другите и се примирявах) не си заслужава. Е...на 7-8 години и повече може и да отидеш , заради невероятния плаж, но другото..

ПП. Фортуна , не може. Ама , ако не се оправя и искаш мога да ти дам моето място. Нона е била понякога и хубав хотел, ама зависи от готвач и управител,  а те се сменят. Явно съм случила на лош момент или не знам. Мда , вече писах и за хранително отравяне получих там. Не само аз, а мен това трудно ме хващаше тогава, яла съм всякакви боклуци.

# 591
  • БГ
...Как така няма ни една камера поне от плажа някъде си там...
Писах преди време за камерите - имаше 3 броя, поне толкова гледах аз. Спряха ги, по някаква причина, преди 5-6 години.

# 592
...Как така няма ни една камера поне от плажа някъде си там...
Писах преди време за камерите - имаше 3 броя, поне толкова гледах аз. Спряха ги, по някаква причина, преди 5-6 години.
След наводнението, което отнесе част от Гергана.

# 593
Аз съм човек, който обича да пътува и да посещава различни места. Не обичах да ходя на едно и също място, защото искам да разгледам повече и повече. От няколко години се случи, че от работата организират едни семинари, в които си ангажиран само до обяд и след това имаш свободно време. Еми все на Албена се провеждат. Отначало понамразих курортс, тъй като аз искам да видя нови места, но...да ви кажа, че всеки път сме си изкарвали идеално. Били сме в Ком, Калиопа, Лагуна маре и Оазис. Все от ниския клас хотели, не е лукс, но имаш каквото ти е нужно. Все сме намирали какво да ядем, гладни не сме оставали. И започнах да харесвам Албена, някакси се чувствам у дома. Знам всичко на изуст в курорта.

# 594
За мен постът на татко Мецан, пък, е изключително полезен. Нищо, че се сравняват ябълки с круши или със сливи. За мен Гърция въобще не може да бъде алтернатива. Първо, кисела тийнейджърка без анимация ще ми скъса нервите, ако ще и да сме на най-прекрасното място на света. Аз също ще умра от скука, междувпрочем. Второ, да изкараме толкоа икономично откъм храна и напитки за нашето семейство е абсурд. Трето, за мен басейните с минерална вода са чудесна алтернатива на жега, когато температурата на въздуха е 35 градуса, а тази на пясъка вероятно около 60. Това са само основните неща.

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 10:51 от Принцеса Лея

# 595
  • София
Роналд, как да не си видял бял ден, нали много хубав отзив даде?

Аааа, то по други причини, нямащи общо с курорта Grinning

# 596
Ясно, майтапил си се😂 И пак си ти е харесало много в Гергана.
Хм, Принцесо, как икономично от към храна и напитки...от нищо не сме се лишавали. Да, не съм изпивал по 7 бири, както на "Рай"😂 защото като е нормална бира, това значи със сигурност да се удавиш. А на Рай е газирана вода с есенция на бира, там верно изпивах по 7 и освен че те заболява стомаха и се надуваш, въобще не се усеща да си пил.

# 597
За мен постът на татко Мецан, пък, е изключително полезен. Нищо, че се сравняват ябълки с круши или със сливи. За мен Гърция въобще не може да бъде алтернатива.

Simple Smile В Гърция, Италия, Франция, Испания и т.н. можете да си изкарате чудесно и съм сигурна, че това ще се случи, просто противопоставянето в случая на Гърция и България не е за тази тема.
Има смисъл Албена да бъде сравнена с някой чужд курорт със сходни настаняване, изхранване, може би и атракции.
Или гръцкото градче с българско градче с квартири, но в съответната тема.

# 598
Хм, Принцесо, как икономично от към храна и напитки...от нищо не сме се лишавали. Да, не съм изпивал по 7 бири, както на "Рай"😂 защото като е нормална бира, това значи със сигурност да се удавиш. А на Рай е газирана вода с есенция на бира, там верно изпивах по 7 и освен че те заболява стомаха и се надуваш, въобще не се усеща да си пил.
Е как пък не. 40 евро за таверна няма да ни стигнат само за напитките. Минимум 100 евро ни е таверната, при положение, че пак си правим сметка. Щото като ми се ядат салата, калмари, октопод и сувлаки, няма да си поръчам четирите. А на банички и яйца моите (съпруг и голяма девойка спортисти) могат да изкарат някъде до към пладне. После ще искат храна. Дори бирите, кафетата и безалкохолните като си взимам от магазина, отиваме на 600 лв на ден с ограничения, а в Албена ми е наполовина без. Била съм в Северна Гърция на уикенд почивки, имам представа от цените.
Иначе баш ми дреме дали стаята ми е кутийка или апартамент, та аз изкарвам средно 30 мин на ден в нея (сутрешен тоалет и душ след плаж) + сън.
А инклузивната бира на мен ми е супер любима, където и да съм била, не само в Албена. Лека и вкусна, не те напива.

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 12:50 от Принцеса Лея

# 599
А, така, да има някой на нашето мнение за бирата в Албена.
И за нас е лека, пивка, без да те опива (аз дори се майтапя, че нарочно е такава, че иначе ще има много работа за спасителите). Ние пием по малко и не ни е болял стомах.

Общи условия

Активация на акаунт