Термин Март 2024 – тема 4

• 46 317
  • 791
  •   1
Отговори
# 105
Мисля че да имаше нещо подобно веднъж. Много странно усещане, но не съм питала АГ. Sweat Smile

# 106
45-дневният болничен в коя гестационна седмица се пада при издаването му?

# 107
Мисля, че 33 или 34 г.с
При мен се пада 33+4.

# 108
Боцкане, болка, усещане за напрежение и опъване и във влагалището, като се разходя минава.

# 109
  • София
33+4 е 45-дневния, аз си го броя 34гс реално. При мен се пада да почва от неделя, но май можеше със задна дата да се издаде.

# 110
И при мен е 33+4.
Вмомента се чудя какъв крем за зърна да си взема за да имам под ръка в багажа за болницата. Thinking

# 111
Каквато и марка да е, само да е 100% ланолин.

# 112
  • София
Аз съм взимала Медела и Лансинох. Честно казано късно разбрах, че в ДМ също има такъв, абсолютно същия състав (100% ланолин) на по-достъпна цена. Този път мисля него да издиря.

# 113
Взех малката разфасофка, че ми стана лошо от цена Scream, пък и реших, че ако не се получат нещата с кърменето, този бебешор трябва да е достатъчен като количество да покрие поне болницата, пък вкъщи ще го мисля .
Взех си и протектори за зърна на Авент, S размер, но не смея да ги отворя да пробвам дали ще ми стане S или съм за М, че да мога поне да ги върна (пак фактор е*ати цената Dizzy Face). Някоя мама запозната с това как се избира правилният р-р? При S пише, че зърното трябва да е с ширина 15мм, в долната част. Моето уж толкова го меря (айде +2мм да е макс), ама самият протектор ми се струва че е доста по-широк от тези 15мм (и в магазинът казаха, че не трябвало да прилепва на 100%, че да правело вакуум... В моята глава ми се струва че ще стане, ама дали наистина ще е така... Моля, обяснете.

# 114
  • София
Прави вакуум да, плюс и малко наедрява/набъбва самото зърно при сучене, цедене (поне при мен беше така).

Тази малката опаковка даже и след болницата ми остана малко. Но там почнах на втория ден стимулация, коластра имах към 3 ден, кърма към 4 ден и не съм мазала много често.

# 115
Аз верно, че съм бременна с първо и се опъвам като магаре на лед - не искам да питам никой за нищо, че все се започва с излишните мнения и съвети, които ми сриват психиката и главата ми кипи като чайник, та…
Може ли да ме светнете -
- крем за зърна - кога и защо?
- протектори - кога?
Изобщо не съм в час, ако трябва да купувам нещо - да го правя по-на време😅

# 116
Протектори не съм ползвала и не мога да кажа за тях със сигурност, но мисля че ги препоръчват при вдлъбнати навътре зърна и неправилно засукване на бебето. Бих взела вече в болницата по препоръка на акушерка.

Кремчето се маже преди/след всяко кърмене в началото, защото мястото е много нежно, има известна болка и то облекчава. Понякога се получават разранявания също, които облекчава. Полезно е. След седмица, две вече няма нужда от него. Но си е до човек и чувствителност също.

Джей, благодаря, че сподели за ДМ- ския, ще го потърся!

# 117
  • София
Джиджито, пробвай ги - нали така и така ще ги стерилизираш после Wink Бях на консултация тези дни - ползват се при плоски зърна, при разранени често влошавали положението, та не е препоръчително. Плоски значи равни или почти равни с ареолата. Ако сега не са ти такива, нямало и да станат.

# 118
За плоски, никак не са ми.
Значи мога да си взема кремче, което евентуално да използвам за чувствителност, предполагам всички сме с по-чувствителни гърди и зърна.
Мислих, че е рано за каквато и да е било козметика за зърна, но ще се снабдя още днес😅

# 119
  • София
Не е нужно от сега да я почваш, даже не е препоръчително зърната да се търкат и масажират преди раждане. За болницата чак ще ти е нужна (евентуално), та дори и там може да дават. При мен в стаята само аз ползвах, другите момичета нямаха нужда. Имахме си и постоянно тестери на Лансинох, ако някоя поиска. 
Протектори само ако има нужда. Аз съм с плоски зърна, така и не взех, защото цедих докато имаше какво. После историята я разказвах как завърши Grinning

Общи условия

Активация на акаунт