Термин Март 2024 – тема 4

• 48 801
  • 791
  •   1
Отговори
# 225
Аз взех две шишета от 150мл. Имам някакво гадно чувство около пъпа вече е напълно изхвръкнал.АГ ми предписа Пулсет 20мг. И ми спряха киселините

# 226
3 малки и 3 големи шишета съм взела. Малките са биберон размер 1, а големите - размер 2. Аз няма да кърмя, така че ще разчитам изцяло на тях. 🙂

# 227
Благодаря Джиджи, просто това което мен ме притесняваше е, че и по интернет навсякъде пишеше че може да са чести контракции (които аз не знам дали различавам понеже корема и без това ми е малък и бебето запълва изцяло, което на често го прави целия твърд) и съответно да не вземе да започне преждевременно раждане, че съм на село и най близката болница ми е на час път поне, а тъкмо влизам в осми месец иии е твърде рано за това, но надявам се че и при мен е нормална реакция просто

# 228
Аз имам такива стягания, и по някой път менструални болки, също съм в 8ми месец. Агто каза,че са нормални вече да се наблюдавам и ако много почва да ме боли директно към болницата и да не чакам. Пиеш ли магнезий?

# 229
По принцип не пия, но снощи агто каза да взема ношпа и магнезии и днес съм по добре, не бяха силни болки, просто бяха постоянни докато заспя та и след това като ставах няколко пъти

# 230
С първото ми дете бях взела стартовия комплект на Авен. Използвала съм само две шишета и то само за вода , тъй като кърменето ни се получи Simple Smile
Сега съм купила само две малки шишета пак на същата марка , тъй като стават за помпата ми. Надявам се отново да успея да кърмя !
Смятам ,че 2бр -малки са Ок, все пак винаги може да се вземат ако се наложи.

Подготвителните контракции са чести срещани в последният триместър. Когато започнат подобни болки се следете , през какъв интервал са и има ли болка в кръста . Ако нещо ви притесни потърсете АГ или идете в спешен кабинет. Обикновено към края 8м лекарите препоръчват магнезия да се спре , но за сега смело си го пийте и внимавайте с натоварването.

# 231
  • София
Ако ще се кърми (т.е. не като моя милост дето ще пробвам, но ако стане стане, ако не АМ и за номер 2 ще е), то 1-2 малки шишета бих взела. Авент имат такива наподобяващи сукането от гърда, Медела, Лансинох също мисля имат.
Аз съм взела 2бр от малките на Авент от 125мл за начало. После като видя, че ги приема ще взема по-големи. С баткото винаги имах по 2бр от размер и ми бяха предостатъчно.

За стягания тип менструални болки си имам от края на 6м, зачестиха през 7м, сега са намаляли доста, но има дни, в които пия повече магнезий (3 х 1 вместо 2 х 1). След 3 дни иначе влизам в 8м. Не отиват към кръста, шийката беше напълно запазена последния път на прегледа. Аз до края трябва да си пия магнезия да не стане фал с плановата дата и следя да не зачестят повече от 10 пъти дневно тези стягания.

# 232
Защо се препоръчва спирането на магнезия в края на 8-ми месец? Засега доста ме облекчава, защото съм с близнаци и коремът ми е доста опънат.

Последна редакция: нд, 28 яну 2024, 23:20 от Book_79

# 233
По думите на моя АГ : За да може матката да се подготви за предстоящото нормално раждане.
Не съм запозната,дали е така при планово секцио или при многоплодна бременност Simple Smile

# 234
32+2г.с.
И аз ще питам за магнезия сега на едно с въпроса за раждането. Вече някак си ми е по-спокойно, че бебчо е наред, но лекичко ме тресе за предстоящото раждане. 😄
Моите болки са от 4 месец до сега, с магнезий или без, с ношпа или без все са си на лице. Някои дни са в повече, други ги няма, трети са слаби. Наскоро някой ми каза, че майките на момчета били така, хахаха. При мен е като мускулна треска, буквално ме опъват отстрани връзките + ниско долу от тежестта, корема е опънат и не е много голям, а бебето си е по грамаж. Контракции мисля, че имах през декември. Истината май е, че трябва да си почиваме повече и забелязвам, че когато съм по-спокойна (а не изнервена) всичко е по-лесно и не тежи толкова.
От няколко дни усещам как бебчо е пораснал сякаш доста. Движенията не са така енергични, а по-скоро вече се намества и чувството е малко по-различно от обичайното до момента.
Втора вечер слагам вагинална глобула Макмирор за Кандидата (през декември сложих първите 6 бр.) и направо треперя след това...изобщо не ми е приятно... 🙄

# 235
Да, движенията на бебето и при мен много се промениха. Преди бяха резки и се въртеше като пумпал, докато сега наистина по-скоро се намества. Усещам я дупенце, което се надига, или някое краче, юмруче, но не и цялостно въртене и преобръщане.

Магнезий пия 3×1 и ще е така до деня на секциото ми. А за подготвителни контракции... Имам, но са стягане на корема без никаква никаква болка, не са през някакъв период и не отиват към кръста. Получавах по 10-15 на ден, сега значително намаляха. Сигурно 5-6 на ден са ми. Обнадеждавам се, че бебето ще си изчака плановата дата. 🫶

# 236
@Anastasiya.glam Колко дни преди изчисления термин (по ПРМ) планувате секциото? И колко тежи бебче към момента? 😊

# 237
Нашият е едричък 😀 33 г.с. го измериха 2700гр 🫣 и си върви 1 седмица напред от самото начало.
Сега съм 35 г.с. + 2 дни и не знам колко тежи, защото нямам повече прегледи до раждането. Само тонове, нали..
А секциото ми е края на 37 г.с. Аз исках началото, защото си бяхме харесали дата тогава, но нашите прищявки, разбира се, са на последен план и докторът прецени, че е по-добре краят на 37 г.с., т.е. 2 пълни седмици преди термин по последен Ц ми е.

# 238
Охоо ,браво ,голямо бебче ще си имате . Моето в първия ден от 37 г.с ми каза АГ-то ,че е 2.850
Нашият е едричък 😀 33 г.с. го измериха 2700гр 🫣 и си върви 1 седмица напред от самото начало.
Сега съм 35 г.с. + 2 дни и не знам колко тежи, защото нямам повече прегледи до раждането. Само тонове, нали..
А секциото ми е края на 37 г.с. Аз исках началото, защото си бяхме харесали дата тогава, но нашите прищявки, разбира се, са на последен план и докторът прецени, че е по-добре краят на 37 г.с., т.е. 2 пълни седмици преди термин по последен Ц ми е.

# 239
Здравейте, момичета!
Аз все още съм тук и ви следя! Моето момиче стана на 22 дни, все още е в неонатологията, тежи цели 1330 гр. ❤️ Опитва се да диша сама, скоро и това ще стане.
Пожелавам ви да ви е леко до края!

Общи условия

Активация на акаунт