Термин Март 2024 – тема 4

• 48 684
  • 791
  •   1
Отговори
# 615
Вие как усещате бебчета, та по силно ли вече при мен мисла че е все едно, като преди месец и така си мисля че не е много голямо.Много рядко ме ритне силно.

# 616
Аз по-рядко вече усещам ритници и по-скоро приплъзване и хълцане.
Вече им е тясно и движенията им са по-ограничени.
Ако пък ме ритне - то се помни дооста дълго😅

# 617
За стерилните помпа, биба и шишета, мъжът ми ще ми ги донесе в стерилизатора, разбрахме се да ги пусне преди да дойде при мен и в болницата с хубаво измити ръце ще си ги сглобя и прибера - или са си в кутийки или имат предпазни капачки, измислили са ги хората. После ще му дам стерилизаторът и мисля да карам на много гореща вода в болницата (така пишеха, че правят). Като не - или ще се моля в болницата или в крайна сметка си имам стерилизатор на едно телефонно обаждане. Тези пликчета и подобни не ми вдъхват доверие. Не че издребнявам, ама по химия ме няма и не знам кое от каква пластмаса се прави, отделят ли се частици и пр. Не че в солта ни няма микрочастици пластмаса, ама айде поне първите 3 месеца да спестя на бебето полюцията на модерния свят...
Взех си и аз еднократни гащи - ето тези . Уж четох, че ги хвалят, сега пък нови песни чета... точно тези били неудобни, недоволни имало и съм малко Scream "и с'я к'во?". Ще взема и бельо и нощни превръзки за всеки случай, като не, хвалеха някакви превръзки и еднократни бикини на Lady...
Що се отнася до движенията - хълца по 4, 5 пъти на ден, и в момента хълца даже. Продължава си със старият график - 2, 3 дни сме толкова лениви, че ми изправя косата, после постепенно се активира и на 5ти-6ти ден е такова движение лудо, че както каза и Стейси, запомнящи са ритниците. Но определено активността намаля. Предимно се завърта в ляво и в дясно и си опъва крачетата като зайче, с подскоци Innocent

# 618
Джиджито, същите гащи взех и аз. Sweat Smile И едни други, които пък те дори се водят и за многократна употреба, но изглеждат още по странни и от тези.
С движенията понякога сутринта със ставането я усещам повече, докато се храня също, но не е както преди. Иначе ритне ли това се помни дълго време, доста силничка е станала. Smile

# 619
На мен снаха ми ми донесе в болницата от ето тези:

Бях много доволна от тях, удобни ми бяха.

# 620
  • София
Аз съм взела за вкъщи 1ца на Пуфис. Много останах доволна от тях със синът ми.

За стерилизатор, шишета, биберони, помпа - нищо такова няма да нося в болницата. При естествено раждане смисъл за 2-3 вечери и толкова багаж не виждам (бебето е достатъчен стимул). При секцио за 3-4 вечери също не. В родилното дават биберони, болниците повечето имат и помпа, която се стерилизира, шишета също не виждам защо да нося. Предния път коластра имах капки чак на 4 ден, на 5 ден вече бяхме в нас. Ръчно може да се цедя при нужда и е предостатъчно (а и бебето ще е при мен постоянно, та пак слагане на гърда е просто по-лесно и по-стимулиращо за кърменето).

Същите на Канпол гащи съм взела. Едното момиче в моята стая предния път ги ползваше и й бяха удобни. Единствено взех размер нагоре. Приготвила съм и мои си гащи. Превръзки - за родилки и нощни взех. Предния път ползвах само нощни, но много често търчах да ги сменям и сега ще видя с родилните как ще е първите дни.

Движи се много по-силно, но не толкова активно. Усеща се преспокойно кое е крак, ръка, дупе, но вече такива подскачания отдавна няма (тя е и над 2кг все пак, не очаквам да има супер място Grinning).

# 621
Беле, точно за тези гащи ставаше на въпрос. От къде ги е взела снаха ти?
ДжейРей, мислех и аз да пробвам с цедене, но не знам дали изобщо ще успея, малко страшно ми изглежда. Но пък си изключително права, че май няма да има нужда от помпата в болницата... People Information Desk Person , но нали я искат, ще я взема.
Еднократни пелени взех 1-ца Памперс Хармони. Приятелчета ми препоръчаха Молфикс, че били най-хубави. Литъл ейнджълс също били много добър вариант, както и Лупилу - Лидл-ските. Съобразих се с мнението на опитите мами от групата, че няма смисъл от презапасяване, особено с най-малкия размер.

# 622
  • София
Джиджито, на мен лично ръчното цедене в началото ми беше много по-удобно и излизаше доста повече капчици и милилитри докато се поотпушат нещата (за мен 10мл си беше уааау в началото). Усещах, ако има и бучици по каналите. После с помпата стигах до 20-30мл, веднъж даже и до 50-60, но това чак в нас.

Аз малко и да помрънкам - нямам енергия за нищо, а почвам след 2 дни 34гс. Исках да почвам с пране някои неща, ама не мога да се наканя. Не успявам да се наспя, задъхвам се доста. И се стресирам, че напредва времето Grinning Малкият е на гости за няколко дни при едните баба и дядо и като се върне ще почна да окупирам малко по малко куфара, че е с него. Та дано в 35гс почна да се задействам. Времето с тия мъгли и облаци не помага особено Grinning

# 623
Момичета, аз съм от майската тема, извинете че ви притеснявам.
Идвам със следния въпрос към по-опитните от вас - как стоят нещата с къпането в болницата (особено след секцио)? Обмислям държавна болница, та се чудех с лепенката на операцията как става къпането? (позволяват ли изобщо, и косата все пак трябва да се измие преди изписване)

# 624
Джей и аз съм така. Много неща ли си купила? Разпредели си ги по някакъв начин.

# 625
Аз ще ходя в Майчин дом да раждам със секцио. Ако не мога да се къпя, ще ме хванат бесовете. Взела съм си водоустойчиви лепенки и като се пораздвижа, ще се къпя.

# 626
Че те превръзката на оперативната рана не я ли сменят всеки ден? Нали трябва да гледат все пак как зараства разреза. Тоест вероятно още на следващия или най-късно на по-следващия ден след секциото би трябвало да може да се къпем. Като знам каква мръсна жега е в болницата не виждам вариант да издържа и ден без душ...
Мен повече ме притеснява абоката и то по-точно мястото, на което ще го сложат, защото ако ще е на сгъвката на ръката ще е сууупер неприятно къпането. Да не говорим, че там няма да го сменят всеки ден... Но пък на теория би трябвало да го махнат макс на 3-тия ден, разбира се ако няма какво да се влива.

# 627
Много ми е полезна темата, виждам че има доста мами със секцио та се успокоявам.😃 Някой път ми се струва, че ще се справя, друг път ме хваща шубето здраво.😆

# 628
И аз да се отчета, че миналата седмица не писах. Общо взето съвсем се обърках… нашето бебе се е обърнало главично, уж както трябва да бъде, но нищо не се разбрахме за раждането. Бебето го показва 2450 гр., в 33+4, малко по-едро уж. АГ ми наговори сума ти глупости за нормалното раждане, че съм нямала да успея да напъвам, щяло да ме боли, защото бебето имало вероятност да е едро, аз съм била паника и затова съм щяла да го задуша, а при секциото със спинална упойка после нямало да се възстановя, щяла съм едва ли не да се осакатя и най-разни такива ужасни неща. Толкова ме наплаши, че съм решила да родя и повече да не и се вясвам, вярно, че и донякъде забременях благодарение на нея, ама този последен преглед беше кошмарен… 😞 направо по думите и разбирам, че според нея най-доброто за мен било секцио с пълна упойка, което за мен е абсурд. Аз миналата година претърпях една коремна операция с усложнения, бях налята с толкова много упойка, че два дена не бях на себе си, повръщах, бяха забравили да ми сложат болкоуспокояващо и просто беше някакъв ужас. Затова за мен пълната упойка беше мноого краен случай.
Бях толкова нахъсана за нормално раждане, но след като ми беше казала, че се е обърнал седалищно аз се настроих с мисълта за секцио, а сега хем е главично, хем ме наплаши толкова много и през повечето време плача и не знам какво да правя. Сякаш съм първата жена, която ще ражда, не знам дали и от това, че времето намаля, а аз нищо не съм решила и се чувствам ужасен човек и майка, която нищо не може… вече си мисля, че е може и някаква предродилна депресия да е или от хормоните, нямам идея, но моля за някакъв съвет какво да правя, как да разбера кое е най-доброто за нас и как да се успокоя?😔 Разказала съм всичко на най-близките ми, те се опитват да ме успокоят, но виждам, че и те се стреснаха заради мен. Според мама най-доброто ще бъде да не слушам АГ и да избера секцио със спинална упойка и просто да се приключва, защото тя самата е имала 2 дълги нормални раждания и двете с разкъсвания и епизио, затова смята, че за мен най-доброто ще бъде секцио, за да не вдигна някакво кръвно по време на нормалното раждане, от мислене, че ще навредя на бебето…

# 629
Беле, точно за тези гащи ставаше на въпрос. От къде ги е взела снаха ти?
ДжейРей, мислех и аз да пробвам с цедене, но не знам дали изобщо ще успея, малко страшно ми изглежда. Но пък си изключително права, че май няма да има нужда от помпата в болницата... People Information Desk Person , но нали я искат, ще я взема.
Еднократни пелени взех 1-ца Памперс Хармони. Приятелчета ми препоръчаха Молфикс, че били най-хубави. Литъл ейнджълс също били много добър вариант, както и Лупилу - Лидл-ските. Съобразих се с мнението на опитите мами от групата, че няма смисъл от презапасяване, особено с най-малкия размер.

Мисля, че ги беше взела от Софармаси.

На мен ми смениха превръзката на секциото веднъж, казаха, че мога да се къпя с нея, няма проблем, изкъпах се в болницата, защото страшно много се потях, разбираемо, предвид че имах много задържана вода. Вкъщи мъжът ми я махна и ме изкъпа. 😅

Иначе нашето момиче вече е на самостоятелно дишане и имах възможност след 43 дни за пръв път да докосна детенцето си. Този ден ми беше по-радостен и от деня, в който родих, признавам си. ❤️

Общи условия

Активация на акаунт