Термин Март 2024 – тема 4

• 48 678
  • 791
  •   1
Отговори
# 630
Аз съм си взела обикновенни превръзки и мое си бельо , бяха ми много по-удобни предния път. За всеки случай съм взела иеднократно бельо + следродилни превръзки.
Помпа и шишета , няма да нося всичко си има в болницата Simple Smile Ще слагам беба постоянно на гърда и се надявам ,че няма да има нужда от друго. Памперси съм подготвила да има при мен- 1ца на ДМ , тъй като нямам намерение всеки път да ходя да си искам.
Дрехите за изписването ще стоят у дома и като дойде време да си тръгваме ММ ще ги донесе .
Стегнах багажа вече да съм спокойна и ако друго ми потрябва отново ще се обаждам да се носи Simple Smile

Belle много се радвам за вас Simple Smile Дано скоро и да се гушкате у дома! ♥️

# 631
  • София
Белле, скоро да се прибирате вкъщи!

Минзухар, всичко е купено, но имам да пера - количка, кошче за кола, чаршафите, хавлиите, дрехите, гнездото. После искам да ги огладя някои неща (поне първия път). Искам да наредя колкото мога багажа за болницата и да остане само за добавяне в последния момент. А ми се ще да е малко по малко всеки ден, а не накуп всичко. Та някъде поне 10 дни ще си разпределя за тези задачи. Кошарата е в кумовете и чак началото на март ще се видим с тях и май след като я вземем ще почна лека полека.

Аз можех още на следващия ден след реанимация да се окъпя. Сложиха ми водоустойчива лепенка. Смениха я в деня преди изписването и ми казаха кога да я махна вкъщи (пак водоустойчива). Та няма проблем да се мокри. На мен абокатът не ми беше на сгъвката, но се налагаше почти всеки ден да го сменят, защото се запушваше, а запуши ли се болката е жестока. Накрая бях надупчена на решето, отделно слагаха и натаспин или фракси в ръцете (не помня кое от двете) и тотално ми беше омръзнало от игли всеки ден.

# 632
  • София
Sevi, тази “докторка” плаче за жалбичка!!!
Що за отношение?! 😡

Аз винаги ще препоръчам нормалното раждане (имам по едно и от двата вида), освен ако няма медицинска причина за секцио, естествено.
Но такива щуротии как може да ти наговори?! Съвсем сериозно, бих я сменила… независимо, че е към края на бременността.

Сред основните приоритети на лекаря трябва да е спокойствието на жената, а не да ѝ пълни главата с бръмбари.
Много се ядосах! 😤

А ти имаш време да си събереш мислите, да се успокоиш, да си помислиш как ще се чувстваш най-добре, да си прецениш плюсовете и минусите и на двата вида раждане и тн.

И от сърце вярвам, че МОЖЕШ да родиш нормално! 😊

# 633
За абоката и аз се притеснявах, защото моите вени са тънки и като съм под стрес е майко мила... Като лежах за аборта се прибрах като пребита 6,7 синки на двете ръце.....Накрая анестезиолог го сложи от 3 път....сега ще.раждам в същата болница, та дано успеят иначе ще ми се реве..🥲
Относно къпането мисля,че предния ден преди операцията те карат да се окъпеш.
Аз съм 34 седмица и още багажа не е готов, та мисля този уикенд да го стягам.

# 634
belle_, чудесни новини са това! Браво на девойката!  Скоро да я пускат да се прибира при мама и тате да я гушкат!

Аз също не знам как ще раждам (а може и да е другата седмица...), до последно говорихме за секцио,а сега уж естествено ще чакаме. Ще видим, но ми се вижда рано преди 38г.с. и се дърпам. Багажа ми също не е готов, даже не съм купила всичко, което ще ми трябва. А дрешките не съм ги и захванала още, добре че не са много.
Много се бавя с всичко, дано имам време все пак.

Севи, подкрепям Яренце, и ако бях на твое място щях да избера естествено. Природата го е измислила. Тази лекарка много грубо се е отнесла и няма абсолютно никакво право така да ти говори, още по- малко пък може да знае кой как ще напъва и т.н.

Успех на всички мамчета! Наближава си времето.

# 635
Моя багаж е готов вече съм във 35.3 г. скромни два сака искам всичко да си е при мен да не чакам да ми носят каквото и да било само ако има нещо което съм забравила да ми си донесе.Клоня към естествено макар да ме е страх и от двата начина но от рани ме е повече страх и като видя ми става лошо.Първо раждане ще ми е дано всичко мине гладко за всички нас😌😊😊.

# 636
Севи, сменяй я тази и изобщо не си причинявай всичкия този стрес, защото някой си не може да си мери приказките. Няма значение колко си й благодарна. Това наистина си плаче за жалба. Може ли да се говори така на бременна жена? Ужас.
Що се отнася до раждането, дали секцио или естествено, това наистина е въпрос на личен избор (поне в България), но този избор трябва да е информиран, а не на базата страх. Факт е, че мненията са противоположни и така ще бъде винаги. Има плюсове и минуси и в двата вида. За това просто почети спокойно и за двата типа раждане, както и за упойките, които ги има и при двете. Тогава помисли спрямо себе си, психиката си и усещанията си и ще вземеш правилното решение.

Последна редакция: вт, 20 фев 2024, 12:16 от Джиджито

# 637
Включвам се да се оплача доста съм притеснена.
В 37 г.с съм ,но доктора ще предизвика раждане защото бебка не качва т.е плацентата не я храни ,а е 2300 гр притеснява ме ,че е мъничка 😞

# 638
При мен също взе да узрява бързо плацентата,още е втора уж ,но утре влизам в 36 седмица и я измериха 2720гр ,което е добре . Не знам,от какво зависи тази плацента ,защото аз съм непушач. Щом плацентата не я храни,по-добре по-ранно раждане ,ще наддаде достатъчно,като излезе Hug

# 639
Благодаря за куража момичета! 🙏🏻♥ Успях да си запиша час за утре при лекаря, който искам да ме изражда… разказах му набързичко за какво става въпрос и той ми каза, че като се видим ще преценим според състоянието ми и това на бебето. Това също донякъде ме успокои, защото в крайна сметка другата просто говори заучени неща, а този човек ежедневно това работи и отделно е привърженик на естественото раждане, та ще видим утре какво ще каже той.
Може ли да споделите, ако сте ползвали или ще ползвате ръчна помпа за кърма? Имам няколко познати, които казват, че в началото ръчната била по-полезна от електрическата, та сега май първоначално ще си купя само ръчна и евентуално после електрическа.

# 640
Не го мисли това, споменавали сме доста пъти ,че измерването особено през последните месеци е много относително! Само леко да мръдне бебето и веднага се сменят грамажите Simple Smile Съвсем скоро ще се запознаеш с малкия човек и ще се гушкате ! Няма по-прекрасно нещо ♥️
Дръж ни в течение как сте Simple Smile 🍀
Включвам се да се оплача доста съм притеснена.
В 37 г.с съм ,но доктора ще предизвика раждане защото бебка не качва т.е плацентата не я храни ,а е 2300 гр притеснява ме ,че е мъничка 😞

# 641
Лекарите понякога са брутални, аз предпочитам да ми дадат информацията без да се захаросва за да взема решение. (Имам два ранни аборта при АГ, която твърдеше че това си е нормално, докато не си назначих изследвания и отидох при друг и се намери и проблем и решение). Аз също още не знам дали ще мога естествено или ще трябва да е секцио. Според доктора таза ми е тесен и скосен навътре и има рискове, пак може да се роди нормално но би било трудно и не добре за бебето, но ще изчакаме до последно да видим. В крайна сметка за мен е важно бебето да е добре. Аз също имах коремна операция миналия април, която беше спешна и бях с пълна упойка, тогава нямах идея какво ще правят, как ще се възстановявам и прочие защото си зависеше от мен как ще се възстановя след това и мислех само как да имаме детенце и възстановим опитите. Сега от мен зависи и нашето бебче и затова колкото и да искам естествено и да не съм "дефектна" ще видим ❤️ Но подкрепям второто мнение, ако нямаш доверие, защото и лекарите грешат (в днешно време касата плаща повече за нормалното раждане пред секциото, но за някои лекари е добре родилките под график без им разбутваш графика.)

# 642
И моята плацента предната седмица (в 35г.с) като я огледа АГ първо каза 2ра степен, после се поправи 1-2ра степен, накрая просто каза супер е... така че му вярвам. Тоновете си бяха ок, а те са достатъчно показно за това дали плацентата си върши работата.
То не е ли опасно ако е 4та степен в този срок на бременността? И не мисля че зрелостта на плацентата се определя от това дали пушим или не. Зрелостта й се определя от наличие/липса на инфекции, прием на медикаменти, срок на бременността, количество води и т.н... Нека не забравяме, че все пак е орган изграден специално за целите на бременността, така че й остава да работи още 1 месец има няма...
Диде, за меренето, действително е така както е писала и Пелт04. Важното е ако действително не наддава слънцето, по-добре да го изкарат и да си наддава като излезе, вместо да станат други проблеми. Още повече щом те следят значи всичко ще е наред.

П.п Някой да знае нещо за Анастасия? Не искам да клюкарствам, просто отдавна не е писалам което малко ме притеснява, няма я и във февруарската група, а знам че й предстоеше секцио, което би трябвало вече да е минало, та се чудех дали е добре.

Последна редакция: вт, 20 фев 2024, 11:50 от Джиджито

# 643
Здравейте!
Благодаря на всички за загрижеността, но нямах никакво време, а и желание за форума!
Родих секцио преди 5 дни нашият син. Чувствам се чудесно. Все едно не съм оперирана. От реанимацията стигнах до стаята си на собствен ход, а следобеда изкачвах и слизах по стълби без проблем. Болки не съм усетила нито един път.
Грижите покрай бебето са ме обвзели напълно и вълненията са големи.

Честито на всички родили! На останалите - успех и леко раждане!
Спокойни бебета на всички! И до нови срещи 🌸🌷

# 644
Честито, Анастасия! Да бъде жив и здрав малкия принц! А на теб-бързо възстановяване! 🩷

Общи условия

Активация на акаунт