Термин Март 2024 – тема 4

• 48 611
  • 791
  •   1
Отговори
# 675
Честито на всички мами, които вече са родили! Да са ви живи и здрави дечицата!
Днес ходих на тонове и преглед. Имам 1 см разкритие и съм в края на 38ма седмица. Нито 1 контракция. Лекарката ми каза "трябва да го раждаш вече, много е голямо (минава 3500 гр), много голяма глава има (замери ми таза)... почвай да се движиш, стълби."
Аз стисках един вид, че свекървата ми пристига в събота, а ще имаме нужда от помощ с другото ни дете, но тази вечер се качих на йога топката. Миналия път така родих Simple Smile Да минава и това, че психически много ми тежи това очакване.

# 676
LowRadiation, да не ходиш в Токуда, при лекарка, която излиза отпуск другата седмица, че нещо много подобно чух и аз днес... 🤣

# 677
Честито на мамите, които са родили! Да са ви живи и здрави съкровищата, а вие да се възстановите неусетно! 🍀🌷

# 678
LowRadiation, да не ходиш в Токуда, при лекарка, която излиза отпуск другата седмица, че нещо много подобно чух и аз днес... 🤣
хах, не, не. Аз се следя в Щерев при д-р Коновалова. И с първата бременност се наложи да правя гимнастики за да родя по-рано, защото бебетата в нашия род стават много големи, над 4 кг, пък аз исках много да си родя нормално и, много моля, без много разкъсвания. Та това беше начина и се получи. Дъщеря ми се роди в 38+2 дни и тежеше 3340 гр. Сега бебчо е вече над 3500, та малко съм се притеснила Cold Sweat, но според докторката ще мине.

# 679
Е те нали уж казват, че второто излизало по-лесно, пък е и нормално да е по-голямо. Ох дано нямаш разкъсвания и да мине всичко максимално най-бързо и лесно Hands Pray. Мен от разкъсванията най-много ме е страх.
А колко му е голяма главата, че е казала, че е много голяма? Обиколката не варира ли около 35см някъде или греша? Thinking
И ми е много интересно това с меренето на таза. Инструментът бил много шантав Grinning... При мен не са го правили, но и последно в 35г.с бебчето беше 2700, така че вероятно е било и рано, пък и безсмислено, имайки предвид секциото.

# 680
  • София
Този инструмент нищо не може да каже за таза и колко е широк. Важно е вътрешно какъв е и се установява със снимка, а не някакви външни мерения. Аз съм с такава диспропорция в таза и при мен естествено раждане не става. Просто най-тясната вътрешна част на тазовите кости е по-малка от най-широката част от главата на бебето и няма минаване (дребно бебе беше първото). Затова и пак съм секцио.

# 681
замерването на таза става с тазомер. като го видиш изтръпваш, но всичко се замерва външно Sweat Smile

иначе не ми каза колко е обиколката на главата точно, опитвам се да разбера по амбулаторния лист. Виждам HC, което май е head circumference - пише 337.0, така че може би 33,7 см...
помня, че на миналото раждане ме мериха с видеозон също непосредствено преди, може би е по-прецизно, защото виждат вътре. Освен това главата на бебето както знаете търпи леко смачкване... докторите си знаят кога става и кога не (обикновено).
Иначе на сестра ми много бяха объркали нещата и бебето се заклещи в канала. Но пък при нея по други причини не можеше да се направи секцио и трябваше да го извадят някак през родилния канал. Да вметна, че тя раждаше в Русе. Излезе накрая целия син и беше в кувиоз няколко дни, но сега е здрав, красив и умник Simple Smile

Последна редакция: пт, 23 фев 2024, 09:05 от LowRadiation

# 682
Здравейте! В 35г.седмица съм и от скоро имам болка отдолу (мускулна) имали ли сте такива болки. Трябва ли да се притеснявам?

# 683
Аз имам често болка отдолу и то от може би почти 2 месеца. Особено след повече движение. След това не се търпи. Лекарката ми каза, че било нормално и таза ми се разширявал... колко още ще се разширява, не знам.

Последна редакция: сб, 24 фев 2024, 23:58 от Bellavia

# 684
Точно щях да пиша, че ако плацентата ви е предна - нормално да почувствате по-късно движения и по-леки, щом доктор ви е казал, че няма нищо притеснително, то следва да бъде така.
Аз също усещам болка в срамната кост и таза, много интересна не регулярна.
В 36 г.с съм и вече имам позволение на доктора да правя каквото искам (ама тялото не позволява) 😅 то тежи… вървя, вървя - контракция, спирам🙄 продължавам😂 не знам дали само при мен вече доста са напреднали нещата психически…
Физически всеки ден ме боли ново нещо🤔
Успокоявам бебето, че още малко ще съм му хазяйка, ама май само в моята глава остава малко😅
Други момичета, които все още нямат идея как ще раждат?
Чакам следващият преглед, за да каже доктора какво следва, понеже бебето върви големичко и пъпната връв му е около главата🤷♀

# 685
А колко време след като родим кървим и има ли значение от метода на раждане кървенето

# 686
Доколкото знам е до 40дни и няма общо с начина на раждане , а хормони и т.н.. При някои кърви нормано,при други слабо, а при трети се оплискват целите в кръв Disappointed Relieved . Предполагам аз ще съм от оплисканите Grinning

# 687
  • София
Има общо начинът на раждане - при секцио се предполага част от кръвта да я почистят по време на операцията. Което пак не дава гаранция за колко време ще приключи кървенето, но казват, че в повечето случаи то е по-кратко. При мен засега 20 дни си го има, макар и слабо и с доста чисти дни. Доки каза да й кажа, ако продължи повече от 40. Също каза, че не трябва да е по-силно от нормален цикъл и да внимавам, защото ако е твърде силно и за дълго време, хемоглобинът отива по дяволоте.

# 688
Кървенето си е до жена Simple Smile както е различно  при всяка с месечният цикъл, така е и след като родиш. Говорили сме по темата с АГ и той ми е казвал ,че няма значение раждането.

Иначе аз все още се надявам за нормално,но не е на 100% сигурно, тъй като малката не е застанала с главата надолу 🫤 и продължава да си стои с пъпната връв около вратлето .
Във вторник съм на преглед и ще обсъждаме вече с АГ как ще действаме , какви са рисковете и дали няма да се стигне до секцио ....Стискайте палци!

# 689
И аз знам за около 40 дни, като в началото кръвта щяла да е супер ярко червена, като от кървава рана, каквото си е залавното място на плацентата. След това ставала по-нормално червена, като при цикъл и малко по-малко ставала кафява, жълтеникава, евентуално леко белезникава и край. И кървенето се появявало след болка, тоест контракция на матката, така че предполагам, че всъщност връщането на матката до нормалните й размери преди забременяването е диригентът.
 Тъй като вчера във февруарките се оплака една дама, че са й спрели лохиите рано, апелирам да не спирате контактите си с АГ и преди да ви изпишат да ги накарате да ви обяснят какво е нормално и какво не да усещате и да се случва с тялото ви сега... и да ги уведомявате за всяка промяна, която настъпва. Въпросната дама няколко дни по-късно е усетила ужасна болка в корема, като се оказало, че е задържана кръв и сега я лекуват.
До колкото знам всяка болница в цената на пътеката включва два безплатни прегледа - на 7 и 14 ден или на 14 и 30 ден (пише го в епикризата накрая). Възползвайте се и хич не се срамувайте да ви прегледат, дори и нищо да ви няма, защото въпреки всичко, раждането и до ден днешен носи своите рискове и смея да твърдя, че тези рискове са повече отколкото при значителен брой  други състояния включващи каквито и да е било медицински манипулации.

Общи условия

Активация на акаунт