С какво ви дразнят свекървите? -- 153

• 36 376
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
  • при късмета
Ганели, а в бизнеса продължава ли да има думата? Иначе се радвам, че няма за какво да пишеш

# 256
Да има си нейната част от бизнеса, която не е никак малка. Но тя винаги е имала само по документи. С всичката работа се оправят тримата братя. Колко получава тя , незнам и не ме интересува. Спокойствие цена няма. Сега спокойно общуваме по между си без притеснения какво ще каже мама. Дъщерите и ходят на гости когато могат и искат. А най голямата живее там на близо. Тъй че не е съвсем сама. Въпреки че и да беше не ме интересува, след всичко което ми причини.

# 257
Привет!

Не знам дали казуса ми е точно за тук, но
ще го споделя.
Имаме бебче на 2 месеца. Най-усмихнатото и социално бебе, което съм виждала, радва се на всеки, когото го е виждал.
Да, обаче, когато свекърва ми го гледа не е така (оставяли сме ѝ го за по няколко часа). Винаги е плакал или мрънкал повече от обичайното, не е искал да спи, не е искал да си играе, нищо не му е било интересно. Винаги след няколко часа прекарани с нея има най-тежките следобеди, много трудни заспивания, става изключително нервен и раздразнителен. Първоначално си мислех, че случайно, но такова поведение показва винаги, когато е бил с нея. Сега някой ще си каже: “въобразяваш си, не харесваш свекърва си (не ми е любима, да)”. Наскоро споделих на мъжа си и за моя изненада той също има такива наблюдения. Пик беше последния път, преди седмица, когато детето беше и цяла нощ неспокойно и просто решихме, че повече няма да ѝ го оставяме. Днес свекърва ми мина за около половин час, детето беше в чудесно настроение, докато не ѝ дадохме да го гушне - вцепени се и почна да мърмори, след това пак имаше момент на истерия преди заспиване следобед. Сега вече е спокоен.

Та, въпрос, може ли детето просто да не харесва баба си? Да усеща нещо в нея, което го притеснява?

# 258
  • София
Привет!

ще го споделя.
Имаме бебче на 2 месеца. Най-усмихнатото и социално бебе, което съм виждала, радва се на всеки, когото го е виждал.
Да, обаче, когато свекърва ми го гледа не е така (оставяли сме ѝ го за по няколко часа). Винаги е плакал или мрънкал повече от обичайното, не е искал да спи, не е искал да си играе, нищо не му е било интересно. Винаги след няколко часа прекарани с нея има най-тежките следобеди, много трудни заспивания, става изключително нервен и раздразнителен. Първоначално си мислех, че случайно, но такова поведение показва винаги, когато е бил с нея. Сега някой ще си каже: “въобразяваш си, не харесваш свекърва си (не ми е любима, да)”. Наскоро споделих на мъжа си и за моя изненада той също има такива наблюдения. Пик беше последния път, преди седмица, когато детето беше и цяла нощ неспокойно и просто решихме, че повече няма да ѝ го оставяме. Днес свекърва ми мина за около половин час, детето беше в чудесно настроение, докато не ѝ дадохме да го гушне - вцепени се и почна да мърмори, след това пак имаше момент на истерия преди заспиване следобед. Сега вече е спокоен.

Та, въпрос, може ли детето просто да не харесва баба си? Да усеща нещо в нея, което го притеснява?

Това случва ли се с Вашите роднини, приятели и останалата част от семейството на мъжа ви?

# 259
Привет!

ще го споделя.

Това случва ли се с Вашите роднини, приятели и останалата част от семейството на мъжа ви?

Не, случва се само с нея.

# 260
  • София
Не ѝ го оставяйте тогава. Тя оплаква ли се , че е нервно и плаче? Извинявайте, малко ми е странно да оставяте двумесечно бебе на когото и да е, за по няколко часа. И то достатъчно много пъти, че да се оформи модел на поведение и да го забележите и двамата по отделно. Ако беше по-голямо и не го оставяте на друг за толкова дълго, бих предположила, че се стресира, че ще го оставите и няма да се върнете, ама на два месеца - надали това е причината.

# 261
Малко е детето, не е за оставяне само някъде.
Бабата може да се притеснява, бебето усеща напрежението ѝ и се изнервя.
Пожалете и детето, и бабата!

# 262
Привет!

ще го споделя.

Според мен е възможно, да. А и щом и на двамата ви е направило впечатление, едва ли си внушаваш. Моя син също е спокойно бебе, но при някои хора плаче. Примерно чичо му като му заговори и почва да реве. Той супер готин човек, но малкия не го кефи 😁 Никой не се сърди, а и той по тази причина не го взима на ръце или пък умишлено да търси контакт. Обаче, ако беше свекървата..... Просто не й го оставяйте, вие и детето ще сте спокойни 🤗

# 263
  • София
Не може детето да не харесва баба си, вие проектирате върху него собствените си чувства.
Харесването се формира на по- късен етап, съвсем осъзнат.

Така добре ли е?

# 264
Вчера бяхме на семейно събиране - свека така прекали, че извади сина си извън контрол. Развика й се и трябваше да го удържам да не стане сцена. Накрая продължи да провокира всички по реда си и съм сигурна, че в края на вечерта се е дамгосала пак като "жертва".
Не разбирам това какво удоволствие й доставя? Не е някакво лично отношение - просто ходи заяжда се с всеки/натрива му носа и като дойде ответната реакция се чуди какво толкова е направила. Като малко дете.

# 265
  • София
Не разбрах, защо подскочихте така. “Когото и да е” означава именно всички без бащата и майката - баби, лели, братовчедки, съседки, учинайки, близки, познати и непознати. Публикувахте казус - отговорих ви спрямо моя опит и възможности.
За протокола - не съм свекърва.

# 266
  • Варна
Бабата сигурно ще се разсърди, ако отрежете нейните виждания с внучето, така че просто, когато детето е там за да го види, един от вас също да бъде. А ако имате да свършите нещо и непременно трябва да го оставите на някой, това да бъдат вашите родители щом при тях не плаче.

Аз не мисля, че си въобразява авторката, нито пък, че проектира неприязън към свекървата. Каза, че не й е любима, но все пак й оставя бебето, бабата го вижда явно редовно. Едва ли бебока не я харесва в истинския смисъл на думата, твърде е малко още. Но може някаква миризма да не му допада, парфюм, друга козметика, допир до определена материя, те са доста чувствителни. Гадая си само. Хубавото е, че мъжът ти е с теб. С времето нещата със сигурност ще се наредят и баба и внуче ще установят нормални отношения.

# 267
Еее, хич не си проектира неприязънта, ама хич.
За два месеца едно новородено колко пъти точно е оставяно на тази свекърва, че чак е изведен модел на поведение? Не ми отговаряйте, риторичен е въпроса. И какво ще стане, ако утре таткото наблюдава същото, когато бебето е с тъщата?

# 268
Крайно невероятно е двумесечно бебе да не харесва конкретно свекървата (а всички други да).

Не си внушавай, защото това може да стане причина за неразбирателства в семейството. На никого не му е приятно да го набедят, че не е желан от бебе. Битуват всякакви суеверия - примерно, че бебетата усещат лоши хора, че има лоши очи и какво ли не. Мисля, че и ти намекваш нещо подобно с невинния си въпрос.

Мъжът ти се е съгласил с тебе, но и на него няма да му е приятно да задълбаеш на тая тема.

# 269
Ако въпросите са само за поведението ма бебе - не е правилната тема. Явно обаче си търсиш причина да не й оставяш бебето, щом казусът е тук.

Общи условия

Активация на акаунт