С какво ви дразнят свекървите? -- 153

• 36 349
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
Това наистина е налудно,да се опитваш да замениш бащата с вуйчо.
Ама и този свекър с петте хиляди за име,първо да накара сина да сключи брак,щом за момичето е толкова важно.

# 391
Понеже виждам, че темата позаспа, дойдох да се оплача.
Понеже след три месеца ни предстои сватба, бъдещата свекърва, както съм споменавала вече не е особено щастлива от този факт, но като че ли се примири.
Та сега последното с което ме изнерви вчера беше следното:
Дойде в магазина ми, седна и започна да ме упреква буквално, че няма да имаме “воденка”, така казваме на музиката с която се взима булката, хорото преди блока, и ей тия дивотии. Ние с мъжа ми категорично не искаме подобно нещо, не сме панаирски мечки.
Та цитирам я: Как така няма да имате музика, как ще разберат другите, че се жените? Казвам - защо трябва да разбират другите, нали ние си знаем, че правим сватба? Поканили сме хората, които искаме да знаят, и да са част от нашата, подчертавам нашата сватба. Тя отговаря - АЗ ДЪРЖА (със заповеднически тон) да има музика, и лично ще се обадя на оркестър да дойде, пред блока в деня на сватбата. Отговорих ѝ - Ако искаш да се изпокараме в този ден-давай, обади се… скандалът със сина ѝ е гарантиран на 100 %, ако си позволи подобни своеволия.
Ех, сигурно не е нищо кой знае какво, обаче така ме жегна, че още ме събира яд като се сетя.
Ами това е-оплаках се. 😾

# 392
  • София
С право.
Да е решавала за собствената сватба, не за твоята.

# 393
Аман с това "какво ще кажат хората". Майка ми щеше да е чудна свекърва, защото е точно с такова мислене. Все за хорското мнение живее.

# 394
Зорлем скапва отношенията ви...

# 395
Да и се обади синът и да я откаже от тия мераци, да не вземе верно да доведе някой оркестър.

# 396
Аман с това "какво ще кажат хората". Майка ми щеше да е чудна свекърва, защото е точно с такова мислене. Все за хорското мнение живее.

Аз наистина не мога да си обясня защо трябва въобще някой да разбира.. ние, ако искахме целият град да разбира, просто щяхме да поканим целия град. Каква е тая мания, наистина не ми го побира акълът. 🤷♀

Iris04
Вече се обади. Надявам се да хване ред…

# 397
Дано не греша, но нали вие си организирахте сватбата и поемахте всички разходи по празненството? Напомнете и мило и любезно, че който плаща той поръчва музиката.

# 398
Защото много хора от старото поколение все още живеят за хорското мнение.
Вчера разбрахме, че гаджето на зълвата е с тежка депресия от 1 година и се налага да влезе в психиатрия за 3 месеца.
Всичко това се е криело от нас и се е избягвало като тема.
Дори като ни се съобщи свекървата ни забрани да говорим за това все едно човека е сифилистичен или спинозен.
Чудесна помощ - като игнорираме проблема той магически ще изчезне.

# 399
  • при късмета
Мъжа ти своевременно наистина да ѝ се обади и хубаво да ѝ разясни, че това няма да стане.

Дано не греша, но нали вие си организирахте сватбата и поемахте всички разходи по празненството? Напомнете и мило и любезно, че който плаща той поръчва музиката.
Защо винаги първо се пита дали младите си плащат сватбата? Това също е остатъчна селяния, като оркестъра, с който те извеждат като мечка (това беше и моя аргумент да липсва и на нашата сватба). Дори старите да се натискат, защото ако изобщо дават пари, именно те държат да го направят, никой на сила не им е взел за сватба, пак  нямат право да определят каквото и да е за чужда сватба. Това е нечии чужд личен празник и от тази гледна точка, нямат абсолютно никакво право да имат изисквания. Ако ще да плащат тази сватба изцяло.

# 400
Sunflower29,
с оркестър или без оркестър съседите винаги разбират, кога има сватба. Дори да не идва мъжът ти да те вземе, като те видят теб в булчинска рокля или някой по-официално облечен, ще попитат за какво става въпрос. Такива събития рядко минават тихо. За останалото, мъжът ти да говори с нея.

# 401
Относно въпроса за разходите по сватбата, отговорът е следният. Сватбата си плащаме ние. Моите родители още при годежа казаха, че от тях имаме 6000 лв, за каквото искаме, за това да ги похарчим. Такива суми от бъдещата ми свекърва не са ни предлагани, не сме и искали. Тя ме попита наскоро колко пари ще ни дават моите родители, аз казах, че не знам, защото това по принцип не е нейна работа, за да ѝ казвам. Тя ми отговори, че ще им се обади да ги пита, за да знае тя колко да ни даде, да не се изложела. Тоест, тя ще ни даде също н-сума, но не защото иска, а за да не се изложи. Аз това разбрах.
Та мисълта ми е, че ние сме решили, без някой да ни е натискал, или да ни е обещал, че ще ни поеме разходите.

# 402
  • волно калдъръмче
Обичаят го изисква, затова и настоява жената. Като й обясните, че няма да подчинявате сватбата си на народните обичаи, а на вашите желания - мисля, че ще разбере.

Музиката, ритуалното извеждане и хорото пред дома имат своето значение в сватбената церемония и носят символично значение - представяне и приемане на нова семейна единица пред общността. Един вид без музика и гюрлутия си отнемате този момент и уважението на околните, което ви се полага.

Последна редакция: вт, 20 фев 2024, 18:05 от Алегриq

# 403
Защото много хора от старото поколение все още живеят за хорското мнение.
Вчера разбрахме, че гаджето на зълвата е с тежка депресия от 1 година и се налага да влезе в психиатрия за 3 месеца.
Всичко това се е криело от нас и се е избягвало като тема.
Дори като ни се съобщи свекървата ни забрани да говорим за това все едно човека е сифилистичен или спинозен.
Чудесна помощ - като игнорираме проблема той магически ще изчезне.
Не че знам какво е зълва, но на психическите проблеми често се гледа като на нещо срамно, което трябва да остане скрито от обществото. За да бъде настанен в лечебно заведение, значи наистина е сериозна ситуацията. Дано да се възстанови човекът.
За мен проблемът при този тип заболявания е, че са наследствени доста често. При сифилис и спин става въпрос за начин на живот.

# 404
Аз пък смятам, че свекървата на Ариел е права да не искат да разнасят проблемите в семейството из целия град. Срамно или не, едва ли някой иска да бъде обсъждан така. Особено пък човек в тежка депресия.

Общи условия

Активация на акаунт