По-бърз растеж на косата - тема 11

• 39 029
  • 531
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Присъединявам се към съвета за чесъна. Неприятно е, че мирише, но за мен е било най-ефикасно при "плешиво" петно 😊

# 466

Не знам дали спазвате подстригването според фазата на луната, но колкото пъти съм се подстригвала спрямо този календар, косата ми винаги расте по-бързо.

Може ли линк къде гледате датите?
Ето от тук, но на много места в интернет може да потърсите, датите обикновено съвпадат.
https://www.almanac.com/bestday/cut-hair-encourage-growth

Това, което аз пиша е haircut best days for growth и след това месеца, за който планувам да се подстрижа.

# 467
  • Между гори и планини
Имаше наистина разкошна коса, тъмно русо, лешниково, със златисти кичури. Тежка, права и гъста. Пък и като момче - никога не третирана с нищо, нито боядисвана. Пусна я за ужас на учителите и дари около 25 см коса. От седми клас когато бяха онлайн, заради ковида беше всичко затворено и нямаше как да се подстриже ни хрумна. Подстрига я в началото на 12 клас.

# 468
При мъжете понякога започва оредяване и като доста по-млади. Имах дори състуденти в университета които още по време на следването вече имаха наченки. 35 не е твърде рано за такова нещо също. Да разпита баща си и роднините си от мъжки пол, макар че то се и вижда де, не е само до питане. Много често при сина е както при бащата, поне около мен са така.

# 469
  • София

Моля за мнение за този продукт  Simple Smile

# 470
Присъединявам се към съвета за чесъна. Неприятно е, че мирише, но за мен е било най-ефикасно при "плешиво" петно 😊
И от мен +1  за чесъна.Има един вид гъбичка-кел, която може да е причината. По възможност търсете български стар чесън, а не китайски.

# 471
  • Някъде там
Royalty3,нека отиде на ендокринолог и ще му пуснат изследвания, да провери и желязото.

Обичам те!Благодаря!,натърквайте плешивото петно с чесън,по възможност всеки ден. Имате ли домашен любимец? Понякога причината е от тях.

Доня Дафина Черешова, поздравления за синът ви,да дариш коса за онкоболни е много благородна постъпка!

И аз се присъединявам към съвета за чесъна. Преди години ми излезе плешиво петно. Ходих на лекар и ме посъветва да го мажа с чесън. Оправи се.
Добре е да посетите личен лекар и тя да ви насочи към специалист. В момента бошуват хормони( може да е във връзка с тях). Ако често посяга към пресата е възможно и от това да е проблема. В тази възраст повече деца злоупотребяват с използването на преса, ако е така е добре да я ограничи.
Royalty3, добре е да си пусне изследвания, като най-добре личният му лекар ще го насочи към кого да се обърне.

# 472
Благодаря за препоръките.
Чесъна го ползвхаме 1-2 пъти вече, но трудно я убеждавам.Знаете, че не е много приятна миризмата.
Посетили сме и личната лекарка и дерматолог.Изчаквам подходящото време, за да  пуснем кръвните изследвания.

# 473
И аз съм чувала само позитиви за чесъна, но не съм пробвала. Купувала съм продукти, който имат чесън, но така директно не смея да мажа основно заради миризмата.

Каквото и да ползвам най-голям ефект виждам от най-обикновена хининова вода и една маска от инфлуенсърката Натали.

# 474
  • Между гори и планини
Аз съм използвала шампоан с чесън турски. А в Берьозка видях че имат и с чесън и лук. Не миришеше поне този който използвах аз , точно след като косата ми започна да пада зверски след ковид. Стопира падането на косата много бързо. Не знам дали помогна за растежа, но с времето нещата се оправиха и растежа стана повече от косата която губя.

# 475
Ползвала съм шампоан с чесън, някакъв турски беше. Даже ми го бяха носили от Турция, не че аз съм го искала но беше много нашумял и моите хора решили да купят и за мен ме нали хубаво нещо.
Шампоан кото шампоан, според мен. Изразходих го но колкото да не го хвърля като вече ми е в банята.
Трудно накой би ме убедил че точно шампоан ще спре косопад или ще насърчи растеж на коса.

# 476
Преди 6-7 г. ползвах някакъв турски шампоан с чесън в голяма разфасофка. Ефект не видях, но понеже миришеше приятно и косата ми изглеждаше добре, си го изразходих.

# 477
За турския шампоан с чесън на Хунка ли говорите?
https://ttmarket.bg/product/shampoan-s-chesan-za-rastej-i-protiv … ampoo-ph55-675-ml

В много голяма опаковка е, а е на цена до 10 лева.

# 478
За плешивото петно бих препоръчала смес от масла, в които също - розмарин и малко канелено масло. Канелата загрява, запарва.
Може да се комбинира с дерморолер, но внимателно.

# 479
Някакъв друг беше, пак немалко шише, бяло пластмасово. Не му помня името. И двата пъти като ми носиха и подаряваха, видели че другите го купуват много и давай и те че мого хубаво... За двама души различни говоря.

Общи условия

Активация на акаунт