По-бърз растеж на косата - тема 11

• 39 010
  • 531
  •   2
Отговори
# 480
Азара, такъв ли ролер?

# 481
Да, но да се почиства и дезинфекцира добре преди употреба.
Може и с някакви серумчета за растеж да се ползва.

# 482
За турския шампоан с чесън на Хунка ли говорите?
https://ttmarket.bg/product/shampoan-s-chesan-za-rastej-i-protiv … ampoo-ph55-675-ml

В много голяма опаковка е, а е на цена до 10 лева.
Моят беше този. Трябваше да го видя на снимка, за да си припомня.

# 483
Правя си процедури с такъв дермаролер от години на лицето, а от тази година и на скалпа заради косопада. Ролерът не се използва с масла, а със серуми като например ампули за косопад, които са без измиване. Прави се само на чиста измита коса, не на мръсна преди миене.
Хигиената трябва да бъде на много високо ниво, дезинфекцира се в чист спирт преди и след употреба.

# 484
Благодаря за препоръките.
Чесъна го ползвхаме 1-2 пъти вече, но трудно я убеждавам.Знаете, че не е много приятна миризмата.
Посетили сме и личната лекарка и дерматолог.Изчаквам подходящото време, за да  пуснем кръвните изследвания.
Ако не е дерматологичен проблемът може да посетите стоматолог и УНГ за фокална диагностика.Фокална инфекция в тези области,също може да е причина.

# 485
  • Някъде там
Сега видях, че  парусан имат нов продукт, колко е нов не съм много сигурна. За мен специално е нов. Като цената е доста приятна 2 броя серум за 40 лв.

# 486
Бря. Със сигурност не го е имало преди година-две, когато реших да го ползвам. Тогава от него не видях голям ефект.
Имах един сезонен и от стрес косопад, който оправих тогава с Ревалид шампоан. Може пак да го започна, но ми се иска със серума, а той е по-скъп.

# 487
Ревалид за мен беше голямо разочарование, което важи и за Дюкре. Не спряха косопада ми, само ми докарваха пърхот и вид на немита коса.

# 488
Не съм имала такъв проблем, но аз ползвах по една опаковка малка и сменях с друг. Не съм се задържала дълго с един и същ шампоан.
Не ми е предизвиквал допълнителен косопад, даже по-скоро ми изсушаваше повече скалпа ( аз съм с мазни корени) и ми се повлияваше добре. Дюкре също.
Така че най-вероятно си е до тип скалп, коса и тип косопад.

# 489
Защо е тази силна дезинфекция на ролера?
Някоя ползвала козметичния керосин от Мейк ъп?

# 490
Дезинфекцията е, защото ролерът е с микро игли, които проникват в кожата. При недобра дезинфекция може да се получат възпаления и да си докараш проблеми както на скалпа, така и на лицето.

# 491
Инвазивно си е, има нараняване на кожата макар че са супер мънички игличките. Съответно и е много по-лесно да се замърси всяка една от тези безброй мънички ранички. За лице съм се замисляла, но за скалпа като че ли не бих посмяла. Поне аз както съм с мазен скалп който се и замърсява бързо, колкото и да дезинфекцирам ролера няма да ми е спокойно.

# 492
Вчера видях, че са заредили в ЦБА нови продукти, та взех да ги пробвам. 5-6лв е бройката.

Пробвах серията на Hairburst. Усещаше се щипене на скалпа, загряване дори минути след като се изкъпах, но косата ми се заглади супер. Харесах си я.

# 493
На тази марка купувам шампоана с хинин, който бях споделила по-назад в темата, хининовата вода от същата серия и съм много доволна.
От продуктите на снимката не съм пробвала, но съм купувала серума от тази серия за коса, нанасях преди измиване на косата. Беше 4-5 лева, но е хубав.

# 494
Мнения за марката Bioxcin внесени от Турция?
И някоя правеща оризова вода или ленено семе за косата си?

Общи условия

Активация на акаунт