По-бърз растеж на косата - тема 11

• 49 023
  • 686
  •   2
Отговори
# 600
Някой ползвал ли е маслото на Икаров, както и конското чудо?

# 601
Ако говориш за стимуланта на Икаров за растеж - да, използвам го преди всяко измиване. Това ми е 3-4 опаковка.

# 602
Ако говориш за стимуланта на Икаров за растеж - да, използвам го преди всяко измиване. Това ми е 3-4 опаковка.

Да, за него питам. От скоро започнах и аз да го използвам и се надявам на по-бърз ефект.

# 603
Аз започвам серума на grow gorgeous , някой има ли впечатления от него ?

# 604
  • Mediterraneo
Klorane имат серия с хинин, която не е лоша.

Шампоан имам само, едва- едва го бутам, адски ми изсушава косата, заплита се след измиване с него, ужасна я оставя, въпреки балсами маски, кото ползвам след него. Явно ми идва агресивен.

# 605
Здравейте,  такова чудо не бях имала досега. От около 1 година косата ми не расте, даже намаля, буквално,  хора, не си въобразявам - накъсва ли се, не знам, но си стои до раменете ми, а нагоре е на степени, които аз НЕ съм правила.  Отчаяна съм,  какво ли не съм й слагала вече. Косата ми никога не е била гъста и много дълга, но винаги е растяла нормално, а сега всеки ме пита дали съм се подстригвала и къде ми е косата?!?!? Иде ми с глас да плача, когато ме питат... Тук в групата преди време бях прочела за домашна маска с гас, мас и оцет, та чудя се дали да не започна да я прилагам нея веднъж седмично, просто не знам какво да правя?!

Пия витамини на Парусан, гледам да се храня добре и здравословно, ползвам различни кремове, серуми за растеж, вкл. Хининова вода, вода с коприва на Ина и пр.,ами няма промяна, мисля вече да си слагам екстеншъни за коса. Не знам какво да направя...

# 606
  • Между гори и планини
Вземи си пусни едни хормони ...
Аз при влизане в менопауза, дори още не бях влязла имах такъв проблем. Няколко месеца по- късно цикъла ми напълно приключи. Още 2 години докато вляза в ритъм. И в това време - ужасна коса. Да не говорим, че пред менопаузата може да е няколко години преди това и хормоните яко се разбутват.
Най-хубава коса съм имала по време на бременностите си и година след това.

# 607
Освен хормони
-пълна кръвна картина
- щитовиден панел (TSH, FT3, FT4, TAT и МАТ)
- желязо, ЖСК и феритин
- глюкоза, инсулин?

# 608
По-скоро след като родих ми стана така косата, вече трета година ще започне, но от около година няма никакъв растеж...

# 609
  • Някъде там
Освен хормони
-пълна кръвна картина
- щитовиден панел (TSH, FT3, FT4, TAT и МАТ)
- желязо, ЖСК и феритин
- глюкоза, инсулин?
Подкрепям, като преди това направете консултация задължително с дерматолог.

Тарталета, да шампоана е леко по изсушаващ, но лично аз нямам проблем, дори и с лек балсам косата е хидратирана и мекичка. Не всеки продукт е подходящ за всяка коса.

# 610
  • Между гори и планини
По-скоро след като родих ми стана така косата, вече трета година ще започне, но от около година няма никакъв растеж...
Аз имах много хубава коса докато бременеех и година след това, растеше бясно. Но и двата пъти без нужда я подстригвах ( защото ми пречеше, децата скубеха и т.н) . Може ако ди кърмила по- дълго да се е отразило на косата. На много жени се случва, че и зъбите им страдат
Пусни си изброените по-горе изследвания и помисли да се подстрижеш , за да ѝ дадеш почивка.
Аз преди 3 г го направих и 2 години поддържах къса коса, да ѝ дам почивка. Понякога подстригването е за добро и косата после се връща с нови сили.

# 611
  • Mediterraneo
Аз всъщност проблеми с растежа на косата нямам, расте много бързо. На 5-6 години ми е до под кръста, режа я, дарявам я, правя се първи номер с машинката и наново Simple Smile

Последна редакция: нд, 04 яну 2026, 15:33 от Тарталета

# 612

Да, за него питам. От скоро започнах и аз да го използвам и се надявам на по-бърз ефект.
Доволна съм, реално това е смес от базови и етерична масла. Но можеш да си направиш и вкъщи домашни бъркочи със сходно действие.

Гледам в инстаграм ми излизат постоянно някакви индийски рецепти, в които на водна баня в съд слагат зехтин и в него "готвят" пресни стръкчета от розмарин и карамфил. Прецеждат и мажат преди измиване на косата с тази смес. Уж има чудотворен ефект и косата расте като луда. За водата от розмарин също чета много положителни отзиви.

# 613
  • Между гори и планини
В ДМ продават масла за коса , можете с тях и основа кокосово масло, зехтин, домашна майонеза ( аз си правя), с жълък, ракия да си правите. Аз редовно зимата правя подобни бъркочи.

# 614
През годините откакто се грижа за косата си (от 16 годишна,сега съм на 37) съм казала, пробвала, слагала какво ли не на косата си.
Ама какво ли не. И всякакви продукти съм ползвала и оригвам нови неща.
Истина е, че на растежа са ми повлияли само добавки, синапено масло, рициново масло и хининова вода и то пак бавно и с месеци мазане. Розмарин ми разранява скалпа ужасно, та не мога да видя реално дали е толкова ефективен.
От Себорал Форте (стария вид с репей и чемерика ) също имах ефект. От коприва чай и стимуланта на Икаров също.
Масла има в Зоя. Там са хубави и качествени.

Общи условия

Активация на акаунт