По-бърз растеж на косата - тема 11

• 49 026
  • 686
  •   2
Отговори
# 660
  • Някъде там
Мога да пратя снимка на Лс в цяло лице, вижда се осезаема разлика. Така изрязано и аз не виждам каквото е😀 но не е нещо 20 см😄
Не, не е необходимо, затова написах, че ти може най-добре да прецениш.
20 см. си е сериозен растеж от октомври до сега.

# 661
Аз искам снимка на ЛС, ако може Smile

Искам да видя прическата ти, мисля че много ще ми хареса, но не мога да преценя формата каква е точно от снимките тук. Още се чудя и за къната, моят косъм е тънък и ще се уплътни, ако започна да се къносвам.

# 662
Тези от вас, които използват стимуланта на Икаров, колко често го нанасяте?
Нанасям преди всяко измиване на косата. Мия си я на всеки трети ден, т.е. по 2 пъти в седмицата. Правя масаж на скалпа, комбиниран с ресане с дървен гребен от нийм, след това нанасям в корените стимуланта. Слагам стреч фолио, след това една кърпа за глава, нагрявам със сешоар, за да се затопли главата и стоя така 3-4 часа. Понякога по-малко, понякога повече, зависи с какво време разполагам.

# 663
  • Някъде там
Днес привърших първа опаковка на серума за скалп на Лореал от серията Growth.
Закупих си две опаковки през месец декември. Не съм впечатлена от към борба с косопада, серумът на Керастаз ми влияе доста по добре. Споделям снимка, като привърша и втората опаковка ще споделя отново за да сравним и да преценим дали има ефект за по-бърз растеж.

# 664
Серумът на Лореал според мен дава ефект, обаче при мен там, където е нанасен се забелязват едни люспи, подобни на пърхот. Нанасям почти всеки ден от него, но това е доста неприятно, защото изглежда все едно имам пърхот.

Пуснах поръчка от Зоя, реших да направя смес, която видях в интернет: на водна баня се "готвят" розмарин, карамфил и сминдух. Да видим какво ще излезе от цялата работа.

# 665
Това като отвара колко време може да се съхранява?
Днес си направих брингараж, шикакай и нийм и сложих в корените, по дължините сложих от маската на елсев с аминексил, тя нали има много употреби. После ще отмия. Разтворих с вода и от една хининова вода на билка с лайка и сложих една помпа от маслата на ривана и една пипета от серума за скалп на spa masters. От него сложих в шампоана на милва и с него ще отмия.
Обмислям да си правя някаква отвара също за тези билки, но се чудя с какво. И да мога да правя в малко количество, че мия косата през три дни, или пък нещо, което може да се съхранява седмица например. Виждала съм да правят с черен чай.

# 666
  • Между гори и планини
Серумът на Лореал според мен дава ефект, обаче при мен там, където е нанасен се забелязват едни люспи, подобни на пърхот. Нанасям почти всеки ден от него, но това е доста неприятно, защото изглежда все едно имам пърхот.

Пуснах поръчка от Зоя, реших да направя смес, която видях в интернет: на водна баня се "готвят" розмарин, карамфил и сминдух. Да видим какво ще излезе от цялата работа.
Аз слагам само след миене на косата, тоест веднъж седмично. Пробвах на суха коса, но не усещам загряващ ефект.
Ако ми се появят люспи, директно бих спряла. Не трябва да е на всяка цена.

# 667
Аз обмислям да вкарам кичури вътрешни, много леки в косата. Като цвят ще са леко карамелени.
Също така като цяло обмислям дали да не пробвам къна. Все се канех да питам една от нашите директории с каква боя се прави.
Жената има супер лъскава черна коса.
А е на 50 години и цял живот боя и да има такъв блясък.
Мислех, че е ефект от пресата, защото ходи винаги изправена.
Но се оказа, че се прави с къна.

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 09:43 от Caroline_Bingley

# 668
Най-красивата коса, която съм виждала на живо беше правена само с къна в продължение на 30 години сигурно. И то от едновремешните къни, дето се варяха по един час на котлона и после се стоеше с тях цял ден. Обаче каква коса, жива, лъскава, разкошна, обръщаха се след нея по улиците.

Жената си имаше естествено гъста и къдрава коса, натурално красива беше, но къната увеличаваше ефекта. Тя е вече възрастна, но докъм 60 години нямаше бяла коса и косата й беше като от реклама. После вече загубих връзка.
Аз съм убедена в ползите от къната и колкото си харесвам естествения цвят, толкова ме  е яд, че не е някой по-обикновен кестеняв, че да се къносвам без съжаление.

Азара, доволна ли си от маската с аминексил? Чудя се дали да не я взема, но при нас я няма, ще дойде от Европа и ще я обмитят и излиза доста скъпа. Любопитна съм да я пробвам, но не знам дали си струва.

# 669
Моята коса най-хубава, здрава и лъскава беше с къната на ийгълс. Тогава не знаех, че е вредна, не знаех, че има изцяло билкова. Сигурно 5-6 години се къносвах, мега бързо растеше, на година веднъж ходех за промяна на прическата, не съм имала цъфтежи. Беше порастнала с 20 см за 7-8 месеца. И буйна такава, хем, че по принцип ми е тънък косъма.

# 670
  • Между гори и планини
Аз никога не съм се боядисвала или къносвала. Страх ме е , явно съм голяма консерва и се страхувам от промяна.
За кестенявата коса много добре действа отвара от орехова шума, дава хубав кестеняв нюанс.

# 671
Ако не ми се налагаше заради бяла коса, не бих се къносвала. Иначе сигурно подхранва и косата ми не изглежда зле (като изключим, че не покрива съвсем добре бялата коса). Но съм чувала и чела, че и тея треви са доста силни.

# 672
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
И аз като ползвах къна бях много доволна. Косата ми беше жива, здрава, осезаемо спря да пада, сгъсти се. Но сега се изрусих и за съжаление няма как да поддържам такъв цвят на косата с къна. Иначе точно от форума знам, че Сахара е най-добрата къна и само с нея се къносвах. Ефект има и си струва целия ден активиране, бъркане и стоене.

# 673
  • Между гори и планини
Ако не ми се налагаше заради бяла коса, не бих се къносвала. Иначе сигурно подхранва и косата ми не изглежда зле (като изключим, че не покрива съвсем добре бялата коса). Но съм чувала и чела, че и тея треви са доста силни.
О, и аз имам бели коси. Понякога се мажа с тониращ шампоан с кератин на Виктория. Държи ми около месец и половина, измива се равномерно, не като при боядисване - бели корени. Но една позната каза, че не става на боядисана коса. Аз си слагам цвят шоколад, една приятелка си направи доста приятно тъмно русо. Беше с изцяло посивяла коса, та се получи много естествено.
Сега съм на 46, надявам се до 50 да издържа без боя.

# 674
О, аз нямам 40 и започнах да побелявам на 24 г., вече имам доста бяла коса ("на венец"), а отскоро виждам и назад бели косми. На тъмно кестенява коса много се вижда, от 5-6 години се къносвам.

Общи условия

Активация на акаунт