Захранване, водено от бебето/Baby-Led Weaning Тема 13

• 11 202
  • 165
  •   1
Отговори
# 165
Аз пък не бих посъветвала да се дават по-малки парчета, детето е само на 6 месеца и парчетата трябва да са съобразени с това.
Няма как да се научи да дъвче толкова бързо, дори на възрастен човек му трябва минимум месец да усвои ново умение, какво остава за такова малко човече. Така че, търпение и винаги яжте срещу него, за да вижда как дъвчете.
За задавянето - това, което ви плаши е гагване и е нормално. И аз се плашех от него, докато не видях веднъж истинско задавяне и има огромна разлика. Щом детето кашля, извдава звуци, връща, повръща, плюе, то се справя. В такива моменти говоря - спокойно, а така, изкашляй се, няма нищо, изчакай малко да ти мине, искаш ли вода и т.н. Дори и да не разбира думите, тонът е важен, да е спокоен, за да не се паникьосва допълнително детето.
Така че, имате нужда да преодолеете не гагването, то е част от обучителния процес на детето, а собствените си страхове. Как да стане това, не знам, моята дъщеря е вече на две и като се задави (все още се случва, тя беше и с рефлукс) направо изтръпвам.
Но както описвате нещата, всичко изглежда нормално, просто изчакайте още няколко месеца и детето ще почне и да дъвче, и да яде по-бавно.
Всичко е на периоди, всеки отминава бързо, идва следващия... Скоро ще си дъвче чудесно, но пък ще се чудите как да събирате храна от земята... Joy
И правете снимки и клипчета, как яде и се маже в началото са безценни спомени. Heart

Общи условия

Активация на акаунт