Седмокласници 2023/2024 - тема 5

• 38 217
  • 771
  •   1
Отговори
# 105
Моята дъщеря е с пълен блокаж по време на писмени изпитвания. Тя се разсейва много лесно, също така блокира и няма преценка за време. Това води до неувереност. За класното по БЕЛ учихме заедно, беше подкована отлично. Изкара 4. Когато видях работата й, беше сгрешила въпроси, за които съм 100 процента сигурна, че ги знае. За съжаление, повечето им изпитвания са писмени.

# 106
Може да опитате с Бахови есенции. Давах такива преди тръгване на детска градина. Не знам дали аз се успокоявах, че правя нещо, или пък плацебо ефект, но ми се струваше, че има подобрение 🤔

# 107
Добро утро! Някой знае ли дали тези две помагала са с еднакви тестове? Миналата година бяхме купили първото за 6 клас, защото учителката им беше казала. Сега за 7 ми излиза, че не е налично. Да не би да е са сменили корицата?

# 108
  • София
На моята дъщеря, когато изпадне в силно безпокойство или периоди на такова, й давам седатив - 1 или 2 дни в зависимост от ситуацията и й обяснявам, че това ще й помогне да се успокои. Вярвам, че е изцяло плацебо ефект, но действа безотказно до момента. Давам по 1 хапче, което сигурно е слаба доза и за бебета. Разбира се може да се използват и други неща - валериана, някой чай или нещо, което сметнете за безвредно. Идеята, че нещо ще ти помогне да се успокоиш и справиш добре много успокоява.
За бавното решаване може би можете да измислите някакви упражнения под формата на игри - да засичате време или нещо такова и то вкъщи на сигурно. Така биха могли да се научат да се съсредоточават по-бързо и най вече да са уверени, че го могат.

# 109
  • София
Моят син на устни изпитвания изкарва 5-6, но на писмените е 4. Нещо се бил замислил, бил гладен , не бил в кондиция, бързал. Всъщност лесно се разсейва и изключва, което за мен е кошмар. Той много не се впечатлява. А аз съм на тръни. Непрекъснато му обяснявам, че това което направи на писмената работа , това остава и има тежест.

# 110
При нас всяка година им дават пробни изпити по мат и мисля, че децата не изпитват някакво притеснение вече от предстоящото събитие.. но пък продължава да допуска глупави грешки, за които много го е яд. Имаха пробен изпит за училището по мат и изкара 93, а реално ако беше проверил( той не обича да проверява) можеше да е с 4 точки отгоре. По Бел също имаха пробен и там е 71. Ходи в училището при неговата госпожа допълнително мисля още 3 уч часа. Никак не се напъва по този предмет, не чете.. учи максимум 30мин и затова резултата ме изненада приятно. Ще изчакам до април месец и тогава ще видя дали няма да го натисна повече. Той е от децата, които не издържа мн мн на напън и затова изчаквам, че ако започна от сега до пролетната ще е излушил тотално:)..
Моля ако вече отговарям на условието за достъп до пощата да ми бъде дадено. Благодаря!

# 111
Не знам при вас как е, но аз от началото на срока досега дали съм видяла 2-3 писмени работи.
Нищо не се връща, особено по БЕЛ и математика.
Класни работи, контролни, пробните матури - нищо!
Обяснението е, че ''учениците можели да ги скъсат или родители да поправят грешки и оценки''. Flushed
Предложихме вариант да се даде писмената работа на ученика в час и детето да я снима. Не! И така не ставало, учениците нямали право да ползват телефон в час.
Пълен абсурд. До пети клас всяка писмена работа се даваше за подпис от родител, и можех да видя грешки, силни и слаби старани. А сега знам само точки и оценка.

# 112
И аз нищо не бях видяла, докато не писах на учителя. Оказа се, че дават да се снима, когато връщат тестовете. Оттогава като искам да видя нещо, предупреждавам дъщеря ми да снима.

# 113
И на нас не ни връщане от тази година контролни класни работи дори не могат да си ги снимат. Дори аз ходих да исках една контролна учителката и на мен не ми я даде а исках да видя грешките само.
Последните домашно по компютърно ги правим заедно гледаме клипчета прави го , но госпожата и го връща домашното само с отговор има грешка на въпроса къде ми е грешката намери си я сама. И в тази връзка да попитам някое от вашите деца да се справят добре и да знаят как се работи с тези макроси да види къде бърка! Ще съм много благодарна!

# 114
И в тази връзка да попитам някое от вашите деца да се справят добре и да знаят как се работи с тези макроси да види къде бърка! Ще съм много благодарна!
Какви макроси в 7. клас? В коя програма ги карат да работят с макроси?

# 115
И в тази връзка да попитам някое от вашите деца да се справят добре и да знаят как се работи с тези макроси да види къде бърка! Ще съм много благодарна!
Какви макроси в 7. клас? В коя програма ги карат да работят с макроси?
Power point има го и в учебника от там сканирахме клипчетата пускаме прави по тях но и го връща без да обяснения защо. Питах я не ви ли обяснява в часа отговора не какво правите в часа нищо!

# 116
meksito, явно сте много напред с материала. Дъщеря ми са на Python, компютърна презентация им е от последните раздели.
И при нас повечето учители не им дават да си носят контролните вкъщи. Даже се шегувах с дъщеря ми да не би нарочно да ги крие, но каза, че учителите не им ги давали, за да не ги загубят или да не им ги върнат.

# 117
Meksito, вижте това, може да е полезно: https://drive.google.com/file/d/17a4YK4abVwgnmSPdIiPgVBt9wzWM_nkZ/view

# 118
  • София
Може би е крайно време учителите да се запознаят с нормативната уредба, която пряко урежда дейността им.

Наредба № 11 за оценяване на резултатите от обучението на учениците:

Чл. 19. (1) (Доп. - ДВ, бр. 82 от 2018 г.) Контролните и класните работи се коригират и рецензират от преподаващия учител и се връщат на учениците за запознаване с резултатите и за информация на родителите.

При нас връщат всичко и си остава при нас. По едни топ хартия с контролни, тестове и класни изхвърлям в края на всяка година.

# 119
Нашите твърдят, че им ги искали да ги пазят за евентуална проверка.

Общи условия

Активация на акаунт