Седмокласници 2023/2024 - тема 5

• 38 568
  • 771
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Jsed, честит празник! Пожелавам нс рожденика една прекрасна и успешна година!

Профилът с физика в НПМГ се води математически с физика. Така че не е изненадваща промяната. Със сигурност няма нищо общо с нивото на математиката. Аз завърших профил география и винаги математиката и физиката ми бяха най-слабите и трудни предмети. Но с профилиращите се справях отлично.
Нещо такова си мисля и аз. Искат децата да са първо отлични математици , после да се вземе предвид и състезанието / т/е/ профилиращият предмет. Затова увеличават тежестта на НВО по математика

# 421
Лично мое мнение е, за да се вдигне балът. На НВО математика много по - лесно ще изкара дете 100 точки, докато на олимпиада втори кръг или допълнителен изпит, не съвсем...

_
Е  с какво ще им помогне това? Децата там ходят и на школа по физика всяка седмица, достатъчно подготвени ще са и за изпита според мен.

Жалко, надявах се да се е объркала. Предполагам, че го правят заради техните паралелки да си останат повече деца от тях.
Явно сте по-запозната. Защо тогава го правят?
[/quote]
Мина през акъла, че може да има нещо свързано с коментарите миналата година, че балът бил нисък, но не вярвах че хората от НПМГ ще им обърнат внимание, защото всеки който наистина разбира как се образува бала не е правил такива тъпи коментари. Жалко, ако е така. Това им беше специалното на тези паралелки, че със знание по тези "природни" науки може да се намали тежестта на 2те НВО-та. Сега физиката явно няма да има такава тежест.
А това, че по-лесно се изкарва на мат отколкото на олимпиадата по физика според мен си зависи от детето. Аз си мисля че моето дете има по-голям шанс с предния начин на балообразуване.
И затова помисих, че е заради техните деца - те а влезли с изпити по математика и за повечето от тях най-вероятно ще е тоно както казвате - "На НВО математика много по-лесно ще изкара дете 100 точки, докато на олимпиада втори кръг или допълнителен изпит, не съвсем..."
Иначе моят 2рия срок ще е 1ва смяна - 7:30 до 13:10

Jsed честит да е 14 годишния!!! Да попадне в клас с много готини деца, да има и супер класен, да създаде приятелства за цял живот!

# 422
Колко деца кандидатстват горе-долу за профилираните паралелки?

# 423
Моята щерка хич не я интересува, първа , втора смяна... Все й е тая. Вчера цял следобяд се е вяла, снощи пак си измисли куп глупости да не учи. Днес има школа по пеене в училище, на която сама се е записала, и цял следобяд пак ще й отиде на вятъра... Та като минат втора смяна какво? Няма да се трогне и без това зор не си дава. Cold Sweat

Учителката й по математика дала шанс на няколко деца от класа,  които са между 5 и 6 да им пусне контролно след класното , за да им пише евентуално 6 ци. Моята два дни държи ръката на приятелка от класа, която се тресе от нерви че ще трябва да се яви на контролното . Много я успокоява, без щерка ми да се интересува даже за нейното собствено положение, което също е между 5 и 6 ... накрая О  чудо !  Joy дъщеря ми "попада" и тя сред децата, на които им дават лист с контролно, доста сложни неща били ( задачите за сплави и % , също за скорости) ...
И , О второ чудо, има тази заран написана 6- ца на това контролно. Щерка ми се зарадва, не е очаквала да й се даде шанс... Ама май повече се интересува как се е справила нейната приятелка, която плаче и се тресе от нерви за това контролно Ill
Така върви при нас, лежерно и без много зор.. Ама ако я питаш, много е натоварена... Съсипана е. Днес ще се "бори" за по-висока оценка по БЕЛ, но отиде без домашно и това го разбирам в колата докато отиваме към училище... Та нямам нерви да се ядосвам, това е..

При нас такива чудеса няма, на текстови задачи да изкара 6 - абсурд. Хвана 5-ца с много мъки. Сега втора смяна и да иска, няма да има толкова време за задачи - от 8 до 12 са четири часа и това е, а в тях трябва да влезе всичко. Вечер са скапани и все пак имат нужда от почивка и минимално лично време.

# 424
В колко си лягат наборчетата? Моята от миналата година си развали режима,защото "никой не си ляга преди 12-1" и реално я гоня да легне преди 23 тя се мота до 23:30, а сутрин я будя в 6:30. Минат ли втора смяна няма да има кой да я рита да става и отиде

# 425
Jsed, здрав и щастлив да е рожденикът!
И при нас вече оформянето приключи успешно и сега започват вълненията на прага на втори срок. Според мен учителите по основните предмети са като цяло благосклонни и дават шанс за повишаване на оценките. Това не пречи по предмети като музика и рисуване да е с петици Simple Smile Явно в 7 клас тези предмети окончателно се зарязват.
Вчера слушах, че негодуват към програмата като най-абсурдно е в един ден Физкултура и Игри, но не в последователни часове.
Хубавото е, че целогодишно са първа смяна, та се надявам да има достатъчно време за подготовка.
Сили и кураж и за нас! Преполовихме го този 7 клас Tropical Drink

# 426

Миналата година на изпита по химия на НПМГ бяха около 620 деца. На физиката бяха по-малко.

На отворените врати ни обясниха  че олимпиадите са по-трудни и повечето деца влизат с оценките си от изпита, не от олимпиадата.

По химия,  резултата миналата година се умножаваше по 1, а НВО по математика по 2. Явно тази година и за физиката ще е така.

Последна редакция: чт, 01 фев 2024, 12:10 от Koriandar25

# 427
Здравейте! Може ли линк към онлайн уроците по математика на Ganis? Ще ни бъдат от полза Simple Smile

# 428
Миналата година на "Талантлив географ" са се явили 314 деца. Местата бяха 26 Simple Smile

# 429
ОК, ганис е учител, математик и няма седмокласник. За мен е нов човек в темата, не я помня и не съм следила предните теми на седмокласниците, защото сега за първи път се пека на този огън.
За Дидева и Санака, спор няма.

# 430
А защо трябва да има спор? Който иска, нека пише.

# 431
  • София
Jsed, честит да е рожденикът! Да е жив и здрав, и да изкърти геометрията!

Някой добър човек би ли ме светнал кои задачи от миналогодишното НВО по мат са способни да решат със знанията си до момента? Не че досега съм успяла да пробутам нещо допълнително, но току-виж ме огрее. На геометрия са от началото на годината, но не знам точно докъде.

# 432
Дано не бъркам, но повече от половината задачи май реши моята миналата година. А щом са взели геометрия, пробвайте целия изпит

ЧРД на момчето на Jsed! Да е здрав и да има късмет

# 433
  • София
Еее, те са в началото на геометрията, а и неравенства тепърва предстоят, няма как целия изпит. По бел знам точно какво може да реши към момента, но по мат ми е трудно да преценя.

# 434
  • София
И аз се интересувам от дни на отворените врати  но май повечето училища не правят. Знам, че имат 1АЕГ, НПМГ, ТУЕС, като към последното нямаме интерес. Ако някой сподели за друго училище в София, ще е полезно.

Общи условия

Активация на акаунт