Седмокласници 2023/2024 - тема 5

• 38 674
  • 771
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Да кажем, че в геометричната са дали някаква зависимост между ъглите в триъгълника и после се търси ъгълът между височината и ъглополовящата към страната АВ.  Ще намери детето ъглите, ще види, че триъгълникът да кажем е остроъгълен, ще съобрази, че алфа примерно  е по-голяма от бета  и така и ще го начертае ( за да са му разположени после  правилно ъглополовящата и височината) и толкова. Но дали едно дете ще построи такъв  с ъгли  68,  52 и 60 градуса (които биха били толкова, ако някой специално ги измери), а друго с  ъгли 77, 63 и 40 градуса, няма значение. Или ако  се получи тъпоъгълен и се говори нещо за симетралите му, пресечната им точка  трябва да е извън триъгълника, това ще гледат, а не точно колко е начертаният тъп ъгъл.

Последна редакция: пн, 05 фев 2024, 08:36 от пенсионирана русалка

# 631
Момичета, някой, който е бил вече на пробните на Междучасие - как са се сторили на децата, по-трудно или по-лесно от предния път? Аз този път не я записах, понеже този месец ще са пробните от нейните уроци. Мисля си, че март месец може да почне и разни помагала да прави. Предполагам, че по-голямата част от материала ще е вече взет. Познавам си я. Ако има задачи, за които материалът не е взет в клас, ще се цупи и ще спре. Още не сме притеснени и двете, да видим до кога.

# 632
помагала може да ползва и сега
има (поне) едно, което е за текущ контрол - по формата и по учебната програма (до където са стигнали) едновременно

ще потърся линк и ще кача на сборника, който имам предвид

# 633
Пенсионирана русалка да от Перник съм , имам приятелки който децата им учат ЕГ в София , но споделят пътуването им за училище и ставането им в 4,30 е доста изморително. Аз лично дъщеря ми и да има голям бал което е малко трудно за нея с оглед възможностите и по математика не бих я пратила да учи в София, тъй като нивото на ЕГ е доста високо в нашият град. От две години има и две специалности с компютърни и съответно с разширено изучаване на английски или френски.

# 634
Здравейте и от мен. Гледам обсъждали сте балообразуването. Според мен няма как да е работещо при 100% от случаите. Децата са различни - едни се представят добре под стрес и се мобилизират на изпити, други се сблъскват със субективността в оценките в училище, трети просто знаят какво искат и хвърлят усилия само в тази посока и т.н. Винаги ще има недоволни и ощетени от балообразуване и въобще от самия процес на оценяване и класиране.
Аз малко си отдъхнах след като погледнахме геометрията тези почивни дни. Определено са назад с  материала в училище и проблемът с геометричната задача не е от незнание. Минахме това, което са взели досега като теория  и нямаше проблеми с решаването на задачите от сборника на Просвета.  Както съм казвала и преди - нашата учителка в училище е страхотна. Много я харесват децата и се стараят.
Ходи и на пробен по БЕЛ към Междучасие. Хубавото е, че обяснява как започнали да му стават по-лесни преразказите. Да видим резултатите какви ще са.
Качвам тук пробния, който донесе. Драскал е по-малко този път.
Скрит текст:

Днес е на математика. Ще кача и него, ако го донесе. Отзив за трудността по БЕЛ нямам. Според него всичко е лесно...., но прави глупави грешки от бързане.

# 635
помагала може да ползва и сега
има (поне) едно, което е за текущ контрол - по формата и по учебната програма (до където са стигнали) едновременно

ще потърся линк и ще кача на сборника, който имам предвид

https://www.ciela.com/uchebno-pomagalo-po-matematika-za-7-klas-z … -otsenyavane.html това имам предвид

видях, че има и по-нов, него не съм разглеждала https://bookspace.bg/uchebno-pomagalo-po-matematika-za-7-klas-an … ZE3RoC4Y8QAvD_BwE

от телефона ми е по-трудно да намеря, но имаше онлайн книжарници, в които бяха показани част от тестовете за ориентир

# 636
Благодаря, bubanka и jsed. Ще разгледам. Стратегията беше да не й давам зор досега, да се движи с нейното темпо, защото се справя сравнително добре, но вече наближава времето да почне да прави по няколко теста седмично, които не са от школата. Изненада ме този уикенд, дори не допуска вариант да не я приемат в желаното училище. Ще почна да й говоря и за други със сходен профил, не се знае нищо, докато не излезе класирането. И ако й е такава настройката, определно трябва да почне да отделя повече време.

# 637
  • при моите любими
И моят син днес е на пробен по математика към Междучасие. Още не се е върнал. Ще кача ако го донесе.

# 638
Пробни има до 14 февруари, може би да изчакаме да минат за пускането.
То аз например няма да го дам на моя, щото ще лъжем само себе си.. ама не всички са така.

# 639
Пробни има до 14 февруари, може би да изчакаме да минат за пускането.
То аз например няма да го дам на моя, щото ще лъжем само себе си.. ама не всички са така.
Е, не вярвам чак пък толкова Grinning Който ще ходи, едва ли ще го даде на детето си предварително.
Чета сега, че от синдиката на учителите към КНСБ се били обявили против предложението за 15 дни по семейни причини...

# 640
  • София
Наборката снощи решава он лайн пробен за Американския колеж, защото го  предложиха от Регалия. Пусна го, Естествено не й стигна времето, там е луда надпревара... 20 задачи за 25 минути само в Раздел 1  .  Cold Sweat Нищо, на нас ни е само пробен, не се интересуваме от Американския, Логически задачи, математика, нека се пробва. да види до къде е...

# 641
  • European Union
На мен ще ми изпратят пробните от Междучасие, заедно с отговорите, но мисля, че са много натоварени и ме забравиха. По някое време ще им звънна пак другата седмица. Дъщеря ми не се явява, защото не виждам смисъл, но учителите от курса държат да ги прави у дома.

Някой питаше за 23 задача от 23 година (или нещо подобно ми е останало в главата, защото не мога да се сетя тук ли беше). Вчера са я решавали на курса, имам снимка.

# 642
И нашата госпожица прави онлайн пробния по формата на АК. Каза, че за математиката не ѝ е стигнало времето. На 7.02 трябва да излязат статистика и резултати, да видим...

# 643
Е, защо не казахте, че ще има пробен онлайн за АК?!

Междучасие пробен математика - ужасен бил. Ама тя все така казва, пък после резултатите не са лоши. Последната задача, която е била геометрия е била най-трудна, според моето дете, което не учи в МГ

# 644
Аз я записах за пробни към Регалия, та им предложиха безплатно този. Иначе те тепърва ще правят пробни по този формат, записването е от 08.02 - вижте на сайта им. Но се прави само тестовата част, без есе.

Общи условия

Активация на акаунт