Седмокласници 2023/2024 - тема 5

• 38 666
  • 771
  •   1
Отговори
# 645
  • при моите любими
Върна се от пробния. Според него бил средно труден. Написал е всичко, със сигурност В подточка на последната задача, каза че не му е вярна. Доволен е от себе си. Ще видим реалния резултат. Той и на други пробни си мисли, които е правил вкъщи за упражнения, че всичко му е вярно, но винаги има някоя грешка в пренасянето, някой изпуснат знак и т.н. Трябва да ги обиграе тези неща и се надявам тези пробни, точно за това да му послужат. Да се научи да проверява коректно и да не бърза много. Той и като си проверява, не вижда къде е сгрешил понякога. А не е от незнание. На най-лесните задачи, най-много пропуски прави.

# 646
Моят син беше тази сутрин на пробен по БЕЛ на Междучасие. Преразказът не е бил същият като този, който е публикувала jsed, така че може би дават различни варианти. Първият модул - довечера ще сравним. Съгласна съм със second, не бих му го дала предварително, нали за това го пращам - да видя къде е.

# 647
Е, защо не казахте, че ще има пробен онлайн за АК?!

Междучасие пробен математика - ужасен бил. Ама тя все така казва, пък после резултатите не са лоши. Последната задача, която е била геометрия е била най-трудна, според моето дете, което не учи в МГ

Възможността за онлайн пробен за Ак се предлага от Регалия за ученици , закупили пакета за три пробни за НВО. И синът ми го направи днес, същото впечатление , не му е стигало времето. Но той не се подготвя за изпит в АК, така че не се е тренирал в техния формат за време и е нормално да му се стори много малко времето.

Днес до 19ч. е възможността за този онлайн изпит, ако имате регистрация в Регалия за пробни НВО изпити.

# 648
cydonia, вашето дете в мат.паралелка ли е? Ако не е тайна колко точки имаше на предишния пробен?
Защото според моето последните задачи дори на първия модул нямат общо с тези, които са за НВО. Не разбирам защо им дават такива задачи въобще и ако има родителска среща ще попитам.

# 649
  • София
Вчера моята беше на пробен по БЕЛ в школата. На преразказа вика, че правила план, писала на чернова, после преписала на белова и си тръгнала преди края на изпита. Оказа се, че първият модул бил 60 минути, а вторият - 120. Странно. Днес беше на МАТ и си беше тръгнала поне половин час по-рано, защото на последната задача нямала никаква идея и нямало защо да седи. Оф това дете, сигурно само е прочела условието и както винаги е казала "Това не го знам" и край. Ако не ми докаже, че е била на материал, който не са учили ще има разправии довечера. Все пак първо ще си сипя вино.

# 650
18,19 и 20 с избираем отговор ли са били на пробния по математика?

# 651
  • София

Към мен ли е въпросът? Не зная, обади се само, че отива на мол и нищо друго не каза.

# 652
Да, избираеми са
Аз го имам пробния, но няма да го покажа, защото повечето деца им предстои

# 653
  • European Union
Е, той не беше ли качен по-рано в темата? Или нещо друго беше? Аз не го разгледах.

# 654
Дъщеря ми няма да ходи на пробни изпити, затова ще се радвам, ако споделите тези, на които са се явявали децата Ви, за да й ги дам да се пробва през почивните дни.
Все се надявах да удължат междусрочната ваканция. Хубавото е, че поне от утре е първа смяна и ще има повече време за учене и решаване на задачи.

# 655
Отзивът и от моя е, че математиката била лесна. Само последната  23 задача била трудна и не е решил в) подточка.  Като гледам май пак е със сбор на ъглите в триъгълника, а те още не са стигнали до този материал в училище и явно моето обяснение куца. Иначе очаквам и аз грешки от бързане, въпреки че явно е правил проверка - слагал някакви тикове до задачите в първи модул.
Ето това помагало на Архимед имаме ние за текуща подготовка - 16 теста са и пише какъв материал от изучавания включват.
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 05 фев 2024, 15:23 от jsed

# 656
  • София
И моят днес беше на пробен по МАТ - каза, че не било толкова лесно, колкото очаквал, но решил почти всичко. Smile  Ще видим накрая. И него го е затруднила някаква подточка "В", но не разбрах на коя задача.

# 657
  • при моите любими
cydonia, вашето дете в мат.паралелка ли е? Ако не е тайна колко точки имаше на предишния пробен?
Защото според моето последните задачи дори на първия модул нямат общо с тези, които са за НВО. Не разбирам защо им дават такива задачи въобще и ако има родителска среща ще попитам.
Не е в мат.паралелка. Има добра учителка по математика в училище. На предишния пробен имаше 72 точки. Те в училище са по-напред с материала, от колкото в школата, което е рядкост.

# 658
Браво на момчето! И моята дъщеря имаше над 70т предния път,а този каза че били по- трудни задачите. Ще видим резултатите. Но в училище са доста изостанали.

# 659
Южна Корея за първо класиране? В Оксфорд ли ще кандидатства?
Аз бях обещала куче или коте за 90т по двата предмета, но те няма да са достатъчни за топ гимназия, а и честно казано се надявам да поиска нещо друго, че аз ще трябва да гледам любимеца
Как 90 т. по двата предмета няма да да са достатъчни за топ гимназия?!
За 2012 набор НВОто ще бъде по всички предмети, така че по-добре ще се осъществи класирането.
Тази информация откъде е?

Последна редакция: пн, 05 фев 2024, 17:37 от faviana

Общи условия

Активация на акаунт