Отговори
# 285
Seungri .. ама как не ти писна цяла тема с някой да се дъвкаш? Все ти си най-разбрала , най-знаеща , най-вникваща .. ние тук гледащите повече от година сме супер зле , малоумни сякаш и добре , ме дойде ТИ да ни просветлиш!
Честно темата става отегчителна за четене.
Влизам 27 поста и нищо ново и съществено да разбера за новата серия например, само обяснения и съчинения.Еми писва.
Скрит текст:
Спокойно можеш да не ме четеш
Намесих се ,защото неточния превод променя характери   и образи на  героите
Ако  знаеш добър турски език , потвърди и ще се извиня ,че аз съм  ви подвела, с превода  си.

# 286
Дишайте бе хора , какво се чепкате. Marabellaa,İV ни помоли нещо ония ден. Просто не обръщайте внимание и всичко е ок. Хората които знаят турски най-добре могат да кажат,аз ги гледам с руски и английски,така го превеждат при мен както го написах. Хайде усмихнете се

# 287
Ние дишаме, спокойно.

Seungri, дайте скрийншот на превода. На това, което попитах аз.

# 288
Има едно нещо като четене с разбиране, че и слушане с разбиране.
На някои от нас не им е достатъчно, че знаят добре руски Stuck Out Tongue Winking Eye

Сташа, много добра идея Grinning

# 289
  • София
Дори и Рени да каже какъв е точният превод от турски, това няма да спре.
Няма смисъл Joy

# 290
Ние дишаме, спокойно.

Seungri, дайте скрийншот на превода. На това, което попитах аз.

Скрит текст:
С озвучаване /не субтитри /е много по-подробен превода
 от тук:

https://turkishtv.co/1187-zimorodok-yali-capkini-vse-serii-turec … sskom-yazyke.html

Тези ,които се заяждат правят ли разлика между  мое  мнение и  факт  от проведен диалог?

Последна редакция: чт, 18 яну 2024, 14:18 от seungri

# 291
За съжаление, моят руски, не е достатъчно добър, затова, ако може скрийншот, та да го пусна с преводача, за по-сигурно.

# 292
За съжаление, моят руски, не е достатъчно добър, затова, ако може скрийншот, та да го пусна с преводача, за по-сигурно.

Скрит текст:
Превода с руски субтитри е 2 пъти по-кратък и неточен от озвучаването  дори на руски .Ако искате да се убедите  ,че преводите със субтитри на английски и още по малко на бг  са много по-зле от превода с руско озвучаване   има начин
.Все някой в темата знае руски и да сравни различните  варианти и сам прецени кое е по-точно.

При някои от субтитрите   предполагам /дори съм сигурна /,че превода не е на реален човек ,а автоматичен и далеч от истината ........

# 293
Кажете какво искате да чуете/ прочетете и хемен ще ви го насосам 😂😂😂😂 И звук мога да ви докарам и картина 😂😂😂
Голяма забава има между редовете тука. 🥳🥳

🤘🤘🤘♥️

И ви четем, нали си знаете? Бие ми у лево за вас. 😊♥️

# 294
Ето това - казва ли го Ферит - “което да  е новата му любов ,която да събере парчетата  останали след Сейран. и с красотата си да му стане муза и модел”

Та Феро бей какво иска - да я влюби в себе си или да му е новата любов?

Излезе нов спойлер, няма да го слагам в скрит текст, щото е финалната сцена на сезона Joy Би било голям пропуск, да не я прочетете.
Значи Сейфер се развеждат, Феро бей се жени за бременната и новата статистка, та в последния кадър, бременната му миела краката, новата го масажирала, а Сейрош готвела. Нашичкият, междувременно, си търсел нова метреса JoyJoyJoy

# 295
  • Ямбол
Seungri пуснах си линка който си дала.Превода ми е едно към едно,който направих.Не искам да се изтъквам,но като човек който е завършил езиково училище със засилен Английски и Руски език,а и разбирам малко турски пак не мога да се съглася с теб. Спирам до тук не ми се занимава повече честно.😉Битти.

Последна редакция: чт, 18 яну 2024, 19:00 от roxy94

# 296
И ви четем, нали си знаете? Бие ми у лево за вас. 😊♥️

Сладураната ми тя Heart
Виждаш ли, мило, хората знаят езици Stuck Out Tongue Winking Eye

# 297
  • Яко в Матрицата...
Нямам време, но ще ме накарате да преведа думите тия дни…

# 298
Val, аз пък съм от хората, които вярват само на собствените си очи. И Сейран е права да вярва на себе си, на това което вижда, чува и чувства.
Другото е лошо стечение на обстоятелствата, и търсене на оправдание за нечии дела. Ферит вместо да троши всеки път стаята си, да седне, и да се обясни като човек, да влезе в обяснителен режим поне веднъж. Ама не, той е аз казвам, защото така искам.
В повечето случаи е прав, но не дава обяснение, тя не го разбира, и това пречи на комуникацията помежду му. Ама Голямата работа са така, страдат от много Его.

Нинка,ще отговоря така...Сейран вярваше на собствените си очи и когато стигна до първия развод.Оказа се,обаче,че не е била права
Та се надявам и сега да е така-зависи от сценаристите,разбира се
Но имам един въпрос-Какво и пука на Сейран?
Защо?Тя в момента е в развод с този човек
Загърби всичко и всички
Трябва да е над нещата,най-вече над Ферит
sana ne?Както казват комшиите
Пък и нас защо ни интересува какво прави Ферит?
Той вече е мъж,подал документи за развод
Май така беше,нали?

# 299
  • Яко в Матрицата...
Ох… нищо няма да кажа 🤣

Общи условия

Активация на акаунт