Какво ще купя отново - 8

• 104 289
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
В лидълските сладоледи има във всички, без изключение. Един ден четох етикети като в библиотека та белким намеря нещо без, ама нейсе.

не мисля, че е вярно. имат с кокосова мазнина, но нека проверя за сигурност.
По спомен в Лидъл има сладоледи без палмова мазнина. Освен ако нещо в състава не е променено сега.

# 556
Пуканки с вкус солен карамел Гривас, от Лидл. Много вкусни!

# 557
Още първият сладолед от Лидл, който хванах, беше без палма.

# 558
  • София
Sysly, купувах ванилията, много е хубав (на вкус). Малко по-добре е като състав в сравнение с масовите фамилия и подобни.

Има няколко вида ябълкови сокове без захар по магазините, потъмняват, ама горе-долу само на Фрукталина са ми приемливи. Този откъде го купувате? Детето не спира да пие ябълков сок, най-гадния ми е този на Лидл, Родна стряха, киселее ми неприятно.

Препоръчвам Протеинов тост 123 на Елиаз - много ми е вкусен, не знам колко е протеинов и дали е полезен.
А скоро си взех сокоизтисквачка и откак направих сок от ябълки малкия много му хареса ,но види ли купен ...нещата рЕзко се променят 😒

# 559
Кой е този сладолед?

# 560
Кой е този сладолед?

в кофичка - води се в италиански стил. сигурна съм, че има и други без палма.

# 561
Аз съм купувала без палмови мазнини в тематични седмици. В британската сметановия е много хубав. От френската - крем брюле, но не съм сигурна дали няма, все пак беше вкусен. От италианската също имаше един с уж изчистени съставки, сицилиански лимон, обаче на вкус беше като да ядеш блокче за тоалетна.

# 562
Не е за сладоледите, ама все пак за мазнините. Днес гледам едни бисквити на кутията пише "Без палмова мазнина, без добавена захар", а в състава - рапично олио, малтитол. Не съм много запозната, ама тези вторите съставки по-добри ли са от захарта и палмовата мазнина?

# 563
За рапичното олио не знам , но малтитола е заместител, който ползват диабетиците.

# 564
В рапицата има ерукова киселина, която е замърсител в растителните масла. В по-големи количества е токсична. Тя не се метаболизира и се натрупва в организма. Особено вредна е за деца. А присъства в състава на адаптираното мляко и готовите бебешки пюрета...
Рапицата е новата палмова мазнина - има я навсякъде в хранителната индустрия, защото е евтина суровина.

# 565
Благодаря Simple Smile аз наивно очаквах като пише без палмова мазнина да са с масло или зехтин, или дори поне с олио. А значи малтитолът безвреден ли е?

# 566
Рапицата освен това си е откровена ГМО култура. Лошото е че на много етикети се обозначава само като растителна мазнина, както и палмата всъщност.
Ама то и не остана храна, в която да няма заложена бомба с часовников механизъм, та все тая...

Последна редакция: пт, 14 юни 2024, 18:07 от Sysly

# 567
  • In transit
Цяла северна Европа консумира основно олио от рапица. Едва ли е толкова вредно. Интересно, че тяхното рапично олио няма характерния аромат, което има нашето рапично.

# 568
  • Варна
Ще покажа коя луканка харесахме и купуваме, освен вкусна, тя няма онези мааалки ципички, влизащи м/у зъбките,защото в др. тема върви обсъждане.

# 569
Масла, които ме изненадаха приятно:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт