Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 83

• 38 398
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
Ох, много се притесних. Както си лежах на дивана, и котката скочи от облегалката му на корема ми, едните лапи точно долу ниско. Стегнах се веднага, но си беше неочаквано. Не от високо, но си му потънаха лапите. Нищо не ме боли, но се притеснявам да не е навредило на бебето. Все си казвам, че е защитено, но не знам...Със задна плацентата съм, 16 седмица.

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 23:43 от Анонимен

# 211
  • София
Тази нощ на 2 пъти получих леко болезнено вагинално пулсиране...на някоя от вас случвало ли й се е и дали да се притеснявам? В 20 гс съм.

# 212
Тази нощ на 2 пъти получих леко болезнено вагинално пулсиране...на някоя от вас случвало ли й се е и дали да се притеснявам? В 20 гс съм.

Да, случвало ми се е на няколко пъти, но не знам на какво се дължи това – не съм питала АГ.

При мен напоследък се получава и един задух дори само когато говоря, а да не става дума и за изкачването на стълби. Sweat Smile

# 213
Здравейте.
Въпроса ми е към мамите, които имат домашен фетален доплер.
Колко често го използвахте?

# 214
Авирон Рапид много ми помагаше преди да забременея и съм запомнила,че е безопасен за бременни.
Чувствам се отпаднала и мисля, че се разболявам. Аг препоръчан Биозин мама, но аз го пия от предната ми настинка миналия месец и не виждам ефект. Вие какви медикаменти приемате? Вчера само кихах, но днес ми е отпаднало и ту съм с хрема, ту със запушен нос. Предния път Аг не ми даде изопринозин, което обилновено ми помага, а дамо прахчета Тайлол хот. От едно прахче, обаче не усещах малкия дълго време и Аг ми каза, че съм го приспала, та сега не бих пила от тях.

# 215
Знаете ли Хексоралетен таблетки при болки в гърлото може ли да се ползват при бременност. Ако не, какво може да се ползва?

# 216
Авирон Рапид много ми помагаше преди да забременея и съм запомнила,че е безопасен за бременни.
Чувствам се отпаднала и мисля, че се разболявам. Аг препоръчан Биозин мама, но аз го пия от предната ми настинка миналия месец и не виждам ефект. Вие какви медикаменти приемате? Вчера само кихах, но днес ми е отпаднало и ту съм с хрема, ту със запушен нос. Предния път Аг не ми даде изопринозин, което обилновено ми помага, а дамо прахчета Тайлол хот. От едно прахче, обаче не усещах малкия дълго време и Аг ми каза, че съм го приспала, та сега не бих пила от тях.
А схемата си е стандартната предполагам - първи ден 3х3 и т.н

# 217
  • София
За гърло на мен са ми изписвали Тонзилотрен, Тантум верде. Иначе най ми помага мед + лимон по няколко лъжички през деня.

# 218
Корема ми е твърд от няколко часа, може би стана така след вечеря, не съм сигурна. В
36 гс съм и не знам дали не е от хремата и кихането, малко съм настинала. Нямам болка и усещам малкия от време на време. Да отивам ли към спешния кабинет?

# 219
  • София
При мен вечно е така след вечеря, но няма как да знам дали е нормално за всеки. Но и при мен малкия прави едни гимнастики м/у вечеря и времето ми за лягане, та поне не се налага да се чудя как е.

# 220
Здравейте, ако има някоя ходила на ранна фетална морфология + бхс при Др Мануелян Бургас и си пази резултатите, може ли да ми пише , понеже има нещо което искам да сравня. Благодаря.

# 221
Здравейте, ако има някоя ходила на ранна фетална морфология + бхс при Др Мануелян Бургас и си пази резултатите, може ли да ми пише , понеже има нещо което искам да сравня. Благодаря.
Здравейте,аз съм ходила при нея,но 2022г ако мога да ви свърша работа ми пишете☺

# 222
Здравейте някой ако знае за цената за секцио при доц Петър Иванов Плевем

# 223
Здравейте. Бременна съм и на влагалищния секрет ми излезна ентерококи фекалис 10^4. АГ не ми изписа нищо. Имали ли сте такава бактерия и лекувахте ли я?

# 224
Имах/м същата бактерия, преди бременността не съм я имала. Зависи в коя седмица си. Моето АГ ми изписа 2 курса с Полижинакс, 1 кутия Вагилакт и няколко месеца пробиотик Имунохелт Фемин. В Майчин дом вече установихме по-малко от същата бактерия, там ми изписаха антибиотик вагинално (Клиндавазин) ÷ след това еднократно някакво противогъбично. Не знам дали се е изчистила вече, ще настоявам за нова микробиология скоро. Не е ок да сме с такива бактерии за раждането, трябва да ни бият венозно антибиотик, както и антибиотик за бебето.

Общи условия

Активация на акаунт