RYANAIR - 24

• 47 015
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
Колко време най-късно преди полет може да се купи чекиран багаж( не на летището)? Виждам, че още ми го предлагат на нормалната цена, но не съм сигурна дали ще ми е необходим чекиран .

# 526
Е, не винаги третият човек до двойка хора, които са заедно, е сам. Аз понеже плащам винаги места, четиримата стоим един до друг и така ММ е в съседство до 3-те ни. Неудобно ми е да моля другите хора за размяна, а и не ми се струва много редно.

# 527
Да, това знаех, че някой ще го напише, има и такива случаи, разбира се,  в този случай, разбира се, че няма да питаме.
 А и разбира се, че ако човекът не се съгласи, тя ще си иде на мястото. Питаме учтиво.
Но аз казвам как действаме ние, не ви казвам вие да го правите.

# 528
А не Ви ли е неудобно да питате?

# 529
  • София
А не Ви ли е неудобно да питате?

Не знам дали им е неудобно. Едва ли.
Но пък на мене никак не ми е неудобно да отказвам на такива нахалници.
Предлагам им да откупят мястото ми срещу 100Е кеш, в брой или на ръка.
Много възмутено ме гледат.

# 530
Рядко пътувам с райън,  но сега с едно дете над 16г и една на 11г,си взехме места, за да сме тримата заедно. Цените им ми се сториха по ниски от на wizz.

Аз много мразя някой да идва и да ме пита за смяна на местата.
Любезно или не, си е нахалство. 
Не съм се сещала обаче да им предлагам да си купят мястото ми. Simple Smile

# 531
И аз много мразя да ме питат за смяна на мястото. Казвам  им, че авиокомпанията поне 5 пъти им е напомнила по имейла или по време на онлайн чекиране за закупуване на място и те изрично са кликнали на “не”. Тогава защо искат сега да се сменим? След като искат “random seat”, да си пътуваме всички с random seats. Какъв е този зор “да пътуваме 2 часа заедно на всяка цена и да плямпаме нонстоп. Преди 2 седмици пътувахме до Катания. И в двете посоки бяхме разпределени с 2 реда разлика (18 и 20 ред, в др.посока 20 и 22 ред), не ни е и хрумвало да караме други хора да се разместват. А даже имаше и свободни места и един от нас да се беше преместил, щяхме да сме заедно. И на никого не му хрумна да прави тези еквилибристики за час и половина полет, цял ден сме били заедно, не е нужно и в самолета да бърборим на главите на хората

# 532
  • СОФИЯ
До човек и ситуация е. Аз никога не съм търсила за себе си разместване, но сама предложих на семейство с дете. Майката и детето бяха до мен, аз до пътеката. Бащата от другата страна на пътеката. Аз предложих да се разменим с бащата. Не ми пука от коя страна до пътеката пътувам при кратък полет.

# 533
  • Milano
Не пречи да се откаже любезно вместо да се правят монолози, които четем през страница.🤦‍♂️
Във влаковете има "вагони на тишината", в самолетите - не. Начукване на канчета от недоволни потребители са излишни.

# 534
В Нидерландия съм пътувал във въпросните "вагони на тишината" и е голям кеф.  И съм привърженик на това, да има тишина и в самолетите, не всички да се събират на всяка цена по двойки и да плямпат нонстоп на главите на тези на предния ред. Всеки път пробвам да се отпусна и все някой ми мели отзад.

p.s. в Италия има ли такива вагони, понеже виждам, че сте в Милано?

# 535
  • Milano
Да, но плямпате на нас и е досадно.
Има, да, написала съм го.

# 536
Неудобно ми е да питам за смяна на места. Но съм го правила. И не ми отказват. Нито ми искат пари.
Аз също не отказвам.

# 537
Здравейте,
Имам нужда от вашия съвет.
Дилемата е следната: майка ми има закупен двупосочен билет от Берлин до София.
Но поради неочаквана ситуация,няма да може да се върне на дадената дата,а малко по-късно./т.е вместо 15.06.2025 на 28.06/
Как става,промяната на датата/за едната посока/ и ще има ли глоба?
Благодаря,предварително!

# 538
  • София
Ако на 28 06 трябва да лети София - Берлин, купете нов билет сега - цената е много ниска.
За полета за който има билет ( 15.06 ) няма да се чекира - няма глоба.

# 539
Ако на 28 06 трябва да лети София - Берлин, купете нов билет сега - цената е много ниска.

Аз нямам опит с тази нискотарифна компания,и се притеснявам като отиде на 28.06/с вече нов билет/ в системата им да не излезе,че е некоректен клиент,и да има глоба или някакъв отриц.коментар/че майка ми е мн.притеснителен човек/
Много Ви благодаря,за бързия отговор!🌹

Общи условия

Активация на акаунт