RYANAIR - 24

• 46 990
  • 750
  •   1
Отговори
# 225
55/40/20 е чекирания. Това, което посочваш  е на ръчния.

# 226
  • София
Половин сантиметър предполагам няма да направи впечатление никому.
Не те убеждавам или агитирам да пренебрегваш правилата по никой начин, но аз за себе си, бих ползвал този куфар с чиста съвест.

# 227
то верно така пише, ама надали ги мерят, не съм виждал.
теглото го мерят, то като сложиш куфара на лентата и теглото светва насреща

# 228
  • София
Служителите са опитни и предполагам на око преценяват  дали размерите на чекирания отговарят или са надвишени. Все пак толкова куфари им минават пред очите.
Но за наше спокойствие е добре да ги спазваме.

# 229
  • на малък остров в океана
Явно съм се заблудила или преди 3 години не е имало ограничение в размерите, защото 10 килограмовият ни куфар беше по-голям. Даже на летището се оказа, че е 10.400кг, че в последния момент добавях разни неща. Но от наземния персонал на Райънер ме успокоиха, че за 400 грама не се налага да го пренареждам и да си го предам така.

Добре че стана въпрос, че дъщеря ми има полет с друга ирландска авиокомпания след две седмици и точно с 10 кг чекиран багаж ще е. Сега проверих - и там размерите са същите. А аз щях да я пратя с по-голям куфар.

# 230
Синът ми съвсем наскоро пътува от Барселона с чекиран 10кг, който се оказал почти 12, но нищо не му казали. Което не значи, че може всеки път така, разбира се. Но той го е претъпкал 😌

# 231
Половин сантиметър предполагам няма да направи впечатление никому.
Не те убеждавам или агитирам да пренебрегваш правилата по никой начин, но аз за себе си, бих ползвал този куфар с чиста съвест.

Със сигурност няма да си сменя куфара заради половин сантиметър и се надявам служителите на летището да не се заяждат. Все пак пътуваме с 20+20+10 кг чекиран багаж, та би трябвало да ни пуснат между капките. Според мен гледат дали си с малък куфар (не среден или голям), а не толкова размерите. Ясно е, че тези размери са дадени, за да си купи човек 20кг чекиран багаж, вместо да лети само с 10 кг.

# 232
  • София
В тези размери не би трябвало да влизат колелцата.
Не мога да търся сега къде е уредено, но по спомен - така е за ръчния багаж. Едва ли е различно за чекирания.
При измерването на куфара включихте ли ги?

# 233
Аз доколкото знам и колелцата влизатв размера. Иначе моят  куфар е 55 см с колелцата, но единият размер е 20,5 см, а не 20.

# 234
Те ме ги мерят с рулетка, а дали влизат в клетката.
Ако чак толкова се притеснявате, минете през летището и пробвайте дали влиза. Клетката е малко по-голяма от обявените размери. Също така ще видите дали изобщо мерят чекирания багаж, в което силно се съмнявам.

# 235
Клетката нали е за кабинен багаж? Моите 10 кг са чекирани. Но така или иначе - хич няма да се занимавам да си слагам багажа в клетката и да привличам излишно внимание. Както вече казах - единият размер на куфара е надвишен само с половин сантиметър и не вярвам, че това изобщо ще е проблем.

# 236
Те не са ли същите размери? Никой няма да мери с рулетка, това е бавно за 100 куфара...

# 237
  • Тук и там
Не открих информация, та някой знае ли дали може да се сложи и дрон в багажа? Разбира се с всички там аксесоари, които да влизат спокойно в раница (включително и външна батерия)?

# 238
Не открих информация, та някой знае ли дали може да се сложи и дрон в багажа? Разбира се с всички там аксесоари, които да влизат спокойно в раница (включително и външна батерия)?

Най-добре питайте съпорта.

# 239
  • София
Lithium battery operated devices such as drones and quadcopters are accepted for carriage in the cabin once the battery does not exceed 160-watt hours. If the battery exceeds 160 watt-hours, the device cannot be accepted on board the aircraft.

Общи условия

Активация на акаунт