RYANAIR - 24

• 47 043
  • 750
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте! Знаете ли как разпределят местата, ако групата ни няма запазени места, а един от нас е в категорията "подрастващ на възраст 12-15 години"? Не ми дава да резервирам места само за двама - трябва за всички или за никой.

# 271
12 не е дете, така че всички места ще са пръснати случайно. Ако искате да сте заедно ще трябва да платите, но не е задължително за всички. За които не платите, ще са отделно.

# 272
Здравейте! На 31 март ще летим към Белгия, но ни купиха билетите подарък и са без чекирам багаж. Някой може ли да ми каже ако на самото летище си го платим каква е цената за 20 кг?
Помолете този, който ви ги е купил да влезе в резервацията и да добави багажа, а вие му възстановете парите. Вие сами няма да можете да добавите онлайн багаж, защото вероятно профилът за управление на резервацията не е ваш и/или нямате данните за да влезете в него.
Погледнете и опцията малко куфарче 10 кг на борда+ една чанта. Не зная колко време ще е пътуването, но за кратък престой и 10 кг стигат.
При всички случаи промяна на резервацията е много по-изгодно от плащане на багаж на летището.
Няма как да ми стигнат защото първо сме за 14 дни и сме с бебе. Знам за варианта, който може да се добави но хората са се заинатили като “ трабантче на баир” за тоя багаж, че не ни трябвал, че ще сме чакали много време и така нататък. А аз няма как да тръгна неподготвена с бебе и то в студено време, затова търся друг вариант Confused
Тропваш с крак и заявяваш, че ти си плащаш багажа и ти пътуваш - следователно ти решаваш какво и как. Подаръкът си е подарък и се приема с благодарност, но прекрачването на граници и решаването вместо друг човек е недопустимо!

# 273
12 не е дете, така че всички места ще са пръснати случайно. Ако искате да сте заедно ще трябва да платите, но не е задължително за всички. За които не платите, ще са отделно.
Благодаря! И аз така смятах да направя, но системата не ми позволява да купя места само на двама от групата.

# 274
И аз имам казус с багаж,купих билети за трима без багаж,сега искам да добавя 10 кг. само за един,но не може. Трябва да купя и за трите билета,опитах да се разбера по чата но не става.

# 275
  • sf
Цъкнала си отметката "еднакво за всички" , за това е така. Виж хубаво.

# 276
Благодаря! И аз така смятах да направя, но системата не ми позволява да купя места само на двама от групата.

всичко трябва да може, ако не веднага, по-късно
примерно след като са купени билетите без места избираш чекиране, само 2ма души, не всичките, избираш им места и плащаш. Другите пътници ги чекираш 24 часа преди полета
не мога да покажа скриншот, че пустия сайт точно сега нещо не върви

# 277
може да попитате и да се смените с някой за да стои детето до близък, в случай, че сте разделени. На колко години е детето? Ако е под 16задължително ще го присъединят към възрастен и без да има място. 12 си е дете. Могат след 16да пътуват без придружител.

Последна редакция: пн, 04 мар 2024, 19:09 от Di Soleil

# 278
може да попитате и да се смените с някой за да стои детето до близък, в случай, че сте разделени. На колко години е детето? Ако е под 14 задължително ще го присъединят към възрастен и без да има място. 12 си е дете. Могат след 14 да пътуват без придружител.

До 12 години системата слага детето до придружител. След 12 вече може да седи само.
Самостоятелно пътуване без придружител е след 16 години.
Не сте наясно с правилата.

# 279
може да попитате и да се смените с някой за да стои детето до близък, в случай, че сте разделени. На колко години е детето? Ако е под 14 задължително ще го присъединят към възрастен и без да има място. 12 си е дете. Могат след 14 да пътуват без придружител.

До 12 години системата слага детето до придружител. След 12 вече може да седи само.
Самостоятелно пътуване без придружител е след 16 години.
Не сте наясно с правилата.
Сърдечно благодаря, че ми разяснихте с какво съм наясно и с какво не.

# 280

А, няма защо. Следващият път, когато отново пишете неверни неща, ще Ви разясня пак. Blush

# 281
  • София

може да попитате и да се смените с някой за да стои детето до близък, в случай, че сте разделени.

Това пък ми е любимо. Да раздигат половин самолет за да може мамето да си е до детето.
Но 5 - 10Е за да са заедно не и се дават.
Нищо му няма на пубера да е отделно за 2 часа. Няма да го откраднат ако е сам. Ще си гледа нещо на телефона и няма да разбере кога ще мине времето.

# 282
Може ли информация за верификацията, която изискват някои компании. Закупих билет за възрастен и дете през esky, после изискваха верифициране на данните в сайта на Ryanair. Там трябваше да въведа само номера на резервацията и едните данни и отчетоха, че е готово. Трябва ли да добавя и детето, да не пропусна нещо... За първи път купувам билет и пътувам.

# 283

А, няма защо. Следващият път, когато отново пишете неверни неща, ще Ви разясня пак. Blush
Не се съмнявам нито за миг. Човек дава това, с което е богат.

# 284
Може ли информация за верификацията, която изискват някои компании. Закупих билет за възрастен и дете през esky, после изискваха верифициране на данните в сайта на Ryanair. Там трябваше да въведа само номера на резервацията и едните данни и отчетоха, че е готово. Трябва ли да добавя и детето, да не пропусна нещо... За първи път купувам билет и пътувам.

Не е "някои компании", а само Райънеър, защото не искат да купуваш през посредник. Изпълняваш си каквото искат, пращаш ако искат някакъв документ и това е. Каквото пише. Щом не пише за детето, значи не искат.

Общи условия

Активация на акаунт