RYANAIR - 24

• 45 985
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
Ако някой планува да лети до Ирландия да има предвид, че страната не е в Шенген, въпреки, че е в ЕС, и за там ще продължават да искат декларации и ще има граничен контрол.

+ Кипър

# 616
Здравейте, открих че не е правилно написано малкото ми име в резервацията, изписано е  PETIA вместо PETYA, след няколкото ми непохватни опити за промяна и груби грешки името ми остана PETIYA и вече ми искат такса за промяна даже и на една буква. Как да се свържа с оператор или някакъв друг начин. Моля за съдействие, че страшно съм притеснена. Благодаря.

Последна редакция: пт, 12 апр 2024, 18:58 от Petq Genceva 716088

# 617
Здравейте, открих че не е правилно написано малкото ми име в резервацията, изписано е  PETIA вместо PETYA, след няколкото ми непохватни опити за промяна и груби грешки името ми остана PETIYA и вече ми искат такса за промяна даже и на една буква. Как да се свържа с оператор или някакъв друг начин. Моля за съдействие, че страшно съм притеснена. Благодаря.

До 3 символа разлика не е проблем. Изобщо не го мислете.

# 618
Хора, кажете сега нали не носим декларация от другия родител, ако детето пътува с единия родител до Германия Simple Smile
Здравейте,
на 04.04 летях съм сина ми до Мюнхен от Терминал 2 и след като минахме проверката на багажа, на път към гейта, ни спряха униформени служители, на които трябваше да покажа декларация, акт за раждане, всичко. Те се обаждаха някъде, за да проверяват кои са родители на детето. Не взеха копие на декларацията, както преди. Видях, че след това продължиха и спираха на произволен принцип други пътуващи с деца.

# 619
Определено е най добре да имате декларация в себе си, защото при една проверка, може да си увиснете на летището.
Аз не бих рискувала да не нося, и да ни проверят случайно.

# 620
  • ВАРНА
Хора, кажете сега нали не носим декларация от другия родител, ако детето пътува с единия родител до Германия Simple Smile
Здравейте,
на 04.04 летях съм сина ми до Мюнхен от Терминал 2 и след като минахме проверката на багажа, на път към гейта, ни спряха униформени служители, на които трябваше да покажа декларация, акт за раждане, всичко. Те се обаждаха някъде, за да проверяват кои са родители на детето. Не взеха копие на декларацията, както преди. Видях, че след това продължиха и спираха на произволен принцип други пътуващи с деца.
Същото беше и на летище Варна на 06.04.

# 621
  • на малък остров в океана
Ако външно министерство твърди, че отпадат в Шенген няма начин на летището да ви направят нещо ако не носите.

# 622
  • here and now
То хубаво, но ако след това пътуваш за извън Шенген? Предполагам не се изисква декларация.
Така всеки може изведе дете навсякъде по света.
Извинявам се за спама, но се замислих.

# 623
може, да
ще стане пак някой скандал и после пак ще променят правилата

# 624
  • София
То хубаво, но ако след това пътуваш за извън Шенген? Предполагам не се изисква декларация.
Така всеки може изведе дете навсякъде по света.
Извинявам се за спама, но се замислих.

Да вече има случаи на откраднати от другия родител деца.
Едно съседче е отлетяло с мама в Белгия.
При развода и то, и по-голямата сестра са присъдени на бащата.
Гледаше си ги човека, но ....

# 625
  • Mediterraneo
Добре, де, само бг деца ли крадат?! Защо никога не се иска декларации за извеждане на испанче от Испания или германче от Германия? И малко като царят дава, ама пъдарят не дава- от Министерството казват, че отпадат декларациите, но из летището те спират на случаен принцип...

Последна редакция: пт, 12 апр 2024, 23:05 от Тарталета

# 626
Добре, де, само бг деца ли крадат?! Защо никога не се иска декларации за извеждане на испане от Испания или германче от Германия? И малко като царят дава, ама пъдарят не дава- от Министерството казват, че отпадат декларациите, но из летището те спиат на случаен принцип...
На мен лично са ми искали на излизане от Германия. Не точно декларация, но понеже сме с различни фамилии ме попитаха каква ни е връзката и имам ли документ да докажа, че съм майката. Показах декларацията. Аз си нося винаги декларация и копие от акта за раждане.

# 627
  • Mediterraneo
Има ли изискване германски граждани да показват декларация на немската граница при извеждане на деца от Германия, в Шенген?

# 628
  • Берлин
Не

# 629
  • София
Писах мейл до МВнР, като ми отговорят, ще пиша.

Общи условия

Активация на акаунт