👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 3

• 26 447
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Всеки ден ли давате каша?
Кога и как предлагате авокадото?

Последна редакция: нд, 10 мар 2024, 10:37 от Xelly7

# 526
Аз давам всеки ден каша, защото извъртях елда и просо. Сега днес ще започна глутена тоест ще сложа малко овесена каша към кашата с просо и лека полека ще вдигам количеството овес до момента, в който сутрешната каша е само от глутен. След това не мисля да продължавам с тези каши, защото никак не ги харесва. Гледам има доста варианти за закуска и за следобедна такава без каша.
 Иначе изнамерих тази инфо относно съдържанието на глутен и как би било редно да се въвежда:   овес -> ръж -> ечемик -> пшеница.
А това пък е снимка от видеата за захранването:

# 527
Може ли линк?
Благодаря предварително! 😇
Аз давам всеки ден каша, защото извъртях елда и просо. Сега днес ще започна глутена тоест ще сложа малко овесена каша към кашата с просо и лека полека ще вдигам количеството овес до момента, в който сутрешната каша е само от глутен. След това не мисля да продължавам с тези каши, защото никак не ги харесва. Гледам има доста варианти за закуска и за следобедна такава без каша.
 Иначе изнамерих тази инфо относно съдържанието на глутен и как би било редно да се въвежда:   овес -> ръж -> ечемик -> пшеница.
А това пък е снимка от видеата за захранването:

# 528
# 529
Аз предлагам всеки ден каша. Вече имаме три заместени хранения. (7+).
Редувам един ден междинна закуска (11ч) с кисело мляко+ бишкота/бисквита на плазмон + намачкан плод (сезонни за сега като редувам круша, банан, авокадо или настъргана ябълка). Следобедната е безмлечна каша с добавена една лъжица АМ и отново малко плод.
На другия ден давам две каши - едната на закуска, другата за следобед. Едната е млечно-зърнена, другата е отново безмлечна с плод. Гледам да предлаган само едно хранене съдържащо глутен на ден.

До момента съм изпробвала на ДМ био, бейбилов на ДМ, хип и хумана. Най-много ми харесаха на хумана. Чак на мен са ми приятни на вкус (с елда и ябълка и другата е млечно-зърнена с банан). На бейбилов нещо не се понесе и малкия получи запек.

Мислех, че регресията в съня е в 8-ми месец, но май при нас има някакви симптоми за такава. От 2-ия месец не се будеше по 6-7ч, а сега по няколко пъти. В 3, в 5, в 6… Изпробвах различни неща от това да го къпем по-късно, да сменим часовете на хранене, увеличихме и дозата. Е не и не. Човекът става в 3ч ухилен до ушите и наспан, готов за игри. Последните два дни явно съм се изморила, защото ММ го чува преди мен. Аз съм заспала дълбоко. 🙈
Наистина се надявам да се върнем към нормалния режим, защото по-хубаво от нощното наспиване няма.
От няколко дни се набира за изправяне, стои прав като се държи на ръба на дивана и ние сме отзад, че няма индикация кога иска да поседне и направо се мята назад. 😆 пълзенето все още е мираж.
Това от мен, стана дългичко. 🫣

# 530
Аз давам всеки ден за следобедна закуска каша - редувам ориз , царевица и елда, като добавям плодово пюре към тях. Утре ще започвам с глутена.

Да питам родилите със секцио - мажете ли си белега с нещо?

# 531
Юпитер, аз мажа белега с гел Кело-кот, но не съм особено стриктна, често забравям. Затова не мога да кажа какъв е ефектът.

# 532
Аз бях по-изпълнителна в началото с мазането и после спрях. Пръсках спрей кело кот и на био ойл. Четох, че може да се отиде на лазер и мисля тези дни да разпитам, защото все още е доста тъмен, а в средата е и леко изпъкнал, не е гладка кожа. 🥲
Аз не съм особен критерий, защото на мен от най-малкото и ми остава белег като цяло. 🥹

# 533
Най-малкият ми проблем е белегът. Той е прилежно скрит от шкембето, което е полегнало отгоре, така че whatever… 😂

# 534
  • Варна
Някой  захранва ли по ЗВБ?
Как се вкарва глутена по този метод?
Аз бях решила да вкарам глутена с каши, но Дани грам не ги харесва, та обмислям други методи.

# 535
И аз с нищо не мажа белегът. Имам Кело кот гелче и Цикатридина спрей, ползвала съм ги по два пъти и това им беше. Белегът е тъмен, супер дебел, но не ме притеснява. Много ниско долу е. В началото имах чувството, че съм съшита с тел, беше толкова стегнато. Вече се поотпусна.
Аз искам да попитам, някоя от вас ( раждала секцио първото детенце ), има ли второ детенце с малка разлика и вярно ли е това, че трябва да се изчака поне две години до следващо забременяване?!

# 536
Аз зададох този въпрос преди месец на гинеколожката ми. Тя ми обясни, че е хубаво да се изчака около година преди следваща бременност. Всичко било строго индивидуално, но това бил горе долу мин срок. Имали са забременявания и успешни бременности и с по-малка разлика, но не препоръчвала лично тя.

# 537
И аз с нищо не мажа белегът. Имам Кело кот гелче и Цикатридина спрей, ползвала съм ги по два пъти и това им беше. Белегът е тъмен, супер дебел, но не ме притеснява. Много ниско долу е. В началото имах чувството, че съм съшита с тел, беше толкова стегнато. Вече се поотпусна.
Аз искам да попитам, някоя от вас ( раждала секцио първото детенце ), има ли второ детенце с малка разлика и вярно ли е това, че трябва да се изчака поне две години до следващо забременяване?!

Имам приятелка, която роди секцио първото и 1,8 г. след него роди второто естествено. Строго индивидуално е наистина.

# 538
С риск да отнеса критики, но на някой може да е полезно. Казвала съм, че при нас захранването върви трудно. Ами момичета трети ден под ред давам пюрето изстудено от хладилника и нямам нещо, което да не ми е изяла. Същото, ако е стояло час на плота да се темперира не го иска. Това го забелязах преди седмица. Така се случи. Имахме кофти ден, докато се усетя станало обяд и дадох студеното пюре от предния ден, което ми отказа. Да де, но студено го изяде с апетит. Просто за инфо, ако решите да пробвате.

# 539
На нас ни казаха да изчакаме две години от първото секцио. Точно толкова време изчакахме.

Ариел, искрено ме разсмя с коментара за белега  😀

Аз се чудя да го мажа ли, понеже чувствам мястото някак твърдо.

Общи условия

Активация на акаунт