👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 3

• 26 047
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
Не знам дали оттук или друга група/тема научих за приложението Беборан, но го препоръчвам с две ръце, ако все още не го използвате. Това приложение е уникално. Дневник на вашето бебе. Може да следите цялостното му развитие (прави диаграми), да вписвате всичко свързано с него (поникнал зъб, имунизации, прегледи и т.н.)
Относно храненето има много, много информация за всеки тип храна - кога може да се въведе, хранителни стойности, витамини и минерали. Може и да си запишете например кога сте въвели даден зеленчук, плод и т.н.
Ето един пример с Картоф и важна информация за приготвянето му:

Също така има и забавни статии, като например: - - За зъбите: Първо посещение при зъболекар, Афти при бебетата, как да облекчим симптомите при никнещи млечни зъби, грижа за зъбките и т.н.
- За Бебеносенето и др.

Тук си записвате например кой зъб кога е поникнал:

Развитието може да следите месечно и седмично, като си избирате:

И ощеее многооо нещааа 🥰

# 151
И аз съм с това приложение и го ползвам от около месец, но не знаех, че има толкова много информация 😀 Ползвала съм  го на 10% 😀
Благодаря ти, Xelly7

# 152
Момичета, аз вчера реших да дам пюре, в което има пилешко - катастрофа. Пюрето беше на Хип, с картофи, моркови и пиле. Няколко часа след това беба започна да плаче истерично, на пресекулки. Тази сутрин имаше лек обрив по лицето и вратлето. Ама то с извинение, такъв отвратителен вкус ( опитах го, преди да й дам ). Дадох само 2-3 лъжички и то наполовина, не пълни. Категорична съм, че повече няма да дам готово пюре с “месо”. Иначе ги накупих с пуешко, заешко и пилешко. Ще си й варя аз месото и ще го пасирам. Захраних я с готови пюрета, за да не ми откаже, но вече аз ще си й ги приготвям у дома.

# 153
По- скоро биха отказали купените. Домашното е прясно и има съвсем друг , приятен вкус.

# 154
И аз правя домашни.
Ама още сме на зеленчуците,карам го бавно.

# 155
Сигурно ли е, че е от пюрето?
Иначе аз заварих бурканчета с пасирано пилешко бяло месо + бюльона + тиква + морков, чак на мен ми хареса 😁
За Беборан, ползвам го отдавна даже бях качвал тук снимки да го препоръчам.
Аз ударих греда с банана, страшен запек имаше малкия, два дни беше ужас, но след пюре от сини сливи и круша се оправих нещата. От три дни махна нощното хранене, хапва в 21ч последно и после около 8-9ч сутринта, моля се да остане така.
П. С. От всичко, което съм му давала до сега единствено му се повдигна от домат, който присъстваше в пюрето.

# 156
k.belleza, за колко време ги заваряваш и как се съхраняват след това?
Замислям се да започна по този начин да си правя заготовки поне на месото, но ме е страх да не объркам нещо и да стане беля.

# 157
k.belleza, няма от какво друго да е. Днес си яде чисто пюре от пащърнак ( любимо й е ) и нямаше никакъв проблем, никакви истерии.

# 158
Момичета, поставям тук информация за промоцията в ДМ след гледане на лайфа другата сряда. От темата за ДМ.

А в сайта на бебо има намаление на кашончета мокри кърпи.

# 159
k.belleza, значи от теб съм го видяла 😊
Вчера бяхме на преглед и втора доза менингококи В - този път за огромно щастие не е вдигал температура. 😇
Станал е 70 см. и 8730 гр. 🥰
Педиатъра каза, че вече можем да го захраним.
Днес му направих пюре от морков - хареса му, хапна си 2,3 лъжички 😃. Утре продължаваме с моркова. Тези, които сте започнали с морков, кой беше следващия зеленчук? Него отделно ли го давахте или добавяхте към моркова? Използвате ли някакво олио (не в началото ами по за напред) ?
И още един въпрос:
Трябва ли да редувам зеленчуците запичащ-разхлабващ? Вие как подходихте?
Благодаря предварително 🥰

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 22:26 от Xelly7

# 160
Аз прибавям новия зеленчук към стария, за да вдигам грамажа на пюрето, което яде. Гледам да редувам запичащи и разхлабващи

# 161
Не по темата, но полезно - ако има мами от Пловдив

# 162
k.belleza, за колко време ги заваряваш и как се съхраняват след това?
Замислям се да започна по този начин да си правя заготовки поне на месото, но ме е страх да не объркам нещо и да стане беля.

Всичко е предварително сварено и пасирано. Заварих за 30 минути, въпреки че на места четох за 8мин. След това ги обърнах с капачка та надолу и на следващия ден ги прибрах в килера на тъмно.  Съхраняват се, като буркан с лютеница 😁
Надявам се всичко да е както трябва, когато ми се наложи да ги ползвам другата седмица например.

# 163
Мами, бебка нещо взе да се буди около 5 всяка сутрин и да будува 1 час. На някой друг случвало ли се е? Следим будуване, интервали, всичко. На денонощие не спи повече от 12,5, 13 часа. Будува по около 2,5 часа. Не знам къде греша. Имах консултация за сън, следвам нейния режим също.. няма промяна

# 164
Месо съхранявах по следния начин (с баткото): варя, пасирам с част от бульона, слагам във форми за лед, замразявам и после слагам в торбички във фризера. Много лесно и удобно. След това добавям едно или две кубчета към пюрето/храната. Сега ще процедирам по същия начин. Не съм захранила още. На 16.02 прави 6 месеца и започваме. Днес сме на консултация за теглене и ваксина 😊

Общи условия

Активация на акаунт