👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 3

• 26 064
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
Бях казала, че ще снимам килимчето пъзел от Алиекспрес. Добро е за парите си. Пристигна за по малко от месец. Цветовете не отговарят много на картинката, но няма миризма или дефекти.

Не съм го сглобила цялото. 24 парчета ми излязоха около 50 лв. Парчетата са 30 на 30 см.

# 211
Аз също започнах с пащърнак и не съм имала проблеми с другите зеленчуци.
2 седмици давах само зеленчуково пюре.
2 седмици зеленчуково пюре + четвърт жълтък. От понеделник започвам да вкарвам и месото и ще редувам - ден зеленчуково с месо, ден зеленчуково с жълтък. Доколкото знам, ако е самл зеленчуково + жълтък - дохранва се с кърма или в самото пюре се слага от АМ, защото това реално е протеинът в храненето. При пюрето с месо не е нужно.
Кашите ще вкарам след 2 седмици. Първо безглутенови.
Ако се харесат супер, ако не ще трябва да въведа и плодовете, за да ги овкуси малко. Иначе плодовете мислех по-нататък (8-9 месец) - след глутена и попарата (сиренето).
Ще видим дали ще се запази планът.

При нас дремките са все още 3. Напоследък спря да се буди през нощта,  май беше някакъв период.
Давам Дентокинд - като че ли има ефект и ръцете са по-малко време в устата.
Иначе прави опити за пълзене, но е главно като гъсеница - надига дупето, забива главата и редовно заема поза Том Круз от Мисията невъзможна.
Откъм звуци е само на Ау, Еййй, ииии и т.н. само гласни букви.

# 212
Аз нали поръчах едно голямо килимче, двустранно, 1,5см дебело, шарено, нооо… беба не го харесва ( за сега ). За сметка на това, татко й с кеф си полягва на него 😁 Тя обича да си шава на спалнята.

Звуци не издава много и различни, крещи с пълно гърло, смее се с глас. Понякога, когато не ме види и плаче се чува едно, като “мъмма”. Дава “боц” и с двете ръчички, но все още не може да свие останалите пръстчета хубаво и да подава само показалец.
При нас се вижда нещо като две зъбчета да белеят долу, но не се усеща на пипане. Като чета тук, доста бебенца вече имат зъбчета.
Смятам утре и аз да дам малко жълтък, но да видим, дано няма лоша реакция, като с месото.
Много харесва оризова каша. Правя по две лъжички и мляко на око. След нея изпива по около 20-30 мл. мляко и е доволна.
Все още е на три дремки. Зачервеното дупе се оправи, пак се върнах Pampers Harmonie.

# 213
Не знаех, че пащърнакът е сладък, аз лично не съм опитвала досега 🫣.
Иначе и при нас още няма зъбки, но винаги нещо слага в устата и й давам дентокинд.
Онзи ден от интерес видях в някои от кашите на пазара съдържанието - ужас. Има захар, разби ужасни масла и тн. :/ Все още търся някои чисти откъм състав. Ако имате предложения - слушам.
Плодовете кога дадохте? Някой ползва ли от силиконовите биби да ядене на гъсти неща?

# 214
Не знаех, че пащърнака е сладък, никога не съм опитвала. Sweat Smile От утре минаваме на сладък картоф и вече след него ще въведа пащърнака, а след него тиквичката, броколите и карфиола. На 14 ден от захранването ще започна да добавям по чаена лъжичка рапично масло на Хип, а на 20 ден ще запична въвеждането кашите и плодовете.
Педиатърката ме посъветва каша да давам през ден, но мисля да е 3 пъти най-много в седмицата. Ще видим как ще се случат нещата.

Напоследък доста вика Joy Говори си някакви срички от типа на “абоа” “боа” “агогу” “абуе” Joy

# 215
Моят също много вика, смее се на кака си с цяло гърло и прави гаргара с повърнята си Joy
Сега изяжда 90 гр без проблем и мисля да вдигна грамажа докато не е започнала драмата с горните зъби. При нас е много особено дневното спане, всичко зависи от това кога се е събуждал за нощно хранене. Ако се падне да яде в 7 сутринта после спи до  поне 9, после след обяда пак спи час-два и толкова. А ако яде в 8 после спи чак на обяд и пак толкова. Следобяд почти никога не успявам да го проспя колкото и да е крив.
Много ми е интересно сега с това рапично олио. Преди 7 години модата беше ГХИ. Защо сега се отрича?

# 216
Каши има разнообразни, разтворими и Био в DM. Както безглутенови, така и глутенови, чисти, безмлечни, също и млечни, и с плодове.
Онзи ден от интерес видях в някои от кашите на пазара съдържанието - ужас. Има захар, разби ужасни масла и тн. :/ Все още търся някои чисти откъм състав.

# 217

Нашата торта. 😀😀😀

# 218

Нашата торта. 😀😀😀
Много хубава торта! Да ви е здрава малката принцеса и да има много щастливо детство! 🍀

# 219
Да се посмеете майчета.Размислите на едно бебе:
"Значи, това майките са луда работа, да знаете. Моята постоянно ме тормози. Още като се събудя и се почва. Съблича ми топлата пижама и бам некви студени дрехи. Аз протестирам, ритам, хващам си ръкавите, ама не... Абе жено, смени тоя пълен памперс и не ме тормози. Само пране си трупаш. Таман ги стопля, ей на къпят ме и айде пак пижама. Остави това ми едва съм кротнала от преобличането се почва, я по корем, я гимнастика, я ...не знам си кво. Абе жено, лежа си мирно и кротко, легни и ти, кво ме тормозиш. Мине това почва да ми тика неква лъжица с некви пюрета. Абе дай си ми млякото... И така цял ден тормоз. Един път случайно изфъфлах некво "мамо" и тя пощуря. То целувки, прегръдки, браво... Запомних го. Сега като искам да ме забележи покрай прането дето си трупа и метлата дето влачи и пюретата, изфъфлям "мамо" и тя търчи. Иначе протестирам, мрънкам, ама то мойто, глас в пустиня. Значи сложила мечето на два метра от мен. Е аз как да играя с него. Викам, викам, ама тя пералня, метла...и кво да правя, боря се да го стигна. Кво ли не прави да ме тормози. Колко ли още ще видя...като гледам как всеки ден нови работи измисля... И само ме гъделичка и пита "къде са крачетата", "къде е нослето". То първите три пъти смешно, ама после...Абе луда работа са това майките, да знаете." 😁😂😃

# 220
На някое бебче изписали ли са някакъв железен препарат и какъв?

# 221
  • Варна
Може ли да ми препоръчате месни пюрета?
Баба ми и дядо ми имат градина и имам от къде да се снабдявам със зеленчуци, но месото мисля да взимам готови месни пюрета и да добавям към зеленчуковите, които приготвям.

# 222
Месни заготовки има на Plasmon в DM. Заешко, пуешко, пилешко, телешко.

# 223
От днес вече сме с едно заместено хранене на обяд 150гр домашно пюре и правя. Искам да попитам, въвела съм само зеленчуци, кога е времето да започна с захранване и с каши за следобедна закуска? Малката има много голям апетит, много и харесва обедното, почти отказва АМ на 5м+ е.. ако някой може да даде съвет, благодаря Ви

# 224
Мами отдавна не бях влизала и успях да прочета последните няколко страници и донякъде се успокоих, че бях започнала да се притеснявам вече. Яденето и при нас е ад. Мляко- малко, а пюретата си хапваше доста добре докато не му дам слядкия картоф. Хапна не му хареса, показа си го и повече не е хапвал никакви пюрета, не иска. От седмица насам правя неуспешни опити с всякакви видове зеленчуци, плодове и т.н, но НЕ ината си е инат. Дайте съвет как да постъпя..

Общи условия

Активация на акаунт