За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 211
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
И аз режа целината на кубчета, и замразявам.

# 121
С години си купувах глави целина и пащърнак когато им дойде сезонът точно с цел да си ги замразя когато са най-хубави и най-евтини. На кубчета и в плосък пакет, за да мога да си вадя по малко и да мятам в супи и прочие. Издържат по много време, после по сума месеци ги ползвам.

# 122
  • Sofia
С години си купувах глави целина и пащърнак когато им дойде сезонът точно с цел да си ги замразя когато са най-хубави и най-евтини. На кубчета и в плосък пакет, за да мога да си вадя по малко и да мятам в супи и прочие. Издържат по много време, после по сума месеци ги ползвам.
Баш! Simple Smile

# 123
  • под тепетата
А ако намеря и корени от магданоз от някоя баба на пазара, става супер!

# 124
Това прилича на описаното - жълт крем и отгоре разбити белтъци.
https://inthebeniskitchen.com/2020/08/05/%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%B … 0%B0%D1%86%D0%B8/

П.П. Докато търся в нета, вие пет пъти сте предложили тази рецепта. Joy Няма да го трия, да има писмено доказателство колко съм зле. Joy

# 125
Това прилича на описаното - жълт крем и отгоре разбити белтъци.
https://inthebeniskitchen.com/2020/08/05/%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%B … 0%B0%D1%86%D0%B8/
За този крем писах, че ми беше първият, но не помнех откъде съм взела рецептата и после вече май не съм го приготвяла. Поне името се оказа, че съм запомнила. Интересно, че моите топки не спаднаха, останаха си кръгли.

# 126
Имам глава целина, от която съм отрязала и скоро няма да ползвам останалата част. Мога ли да я замразя за по-нататък?
Може да се смели и с чопър.Така си меля моркови,пащърнак и корени магданоз  и ги слагам в торбички като оформям тънък пласт и слагам във фризера.Много ми е удобно при готвене да отчупя парче и да сложа в гозбата.

# 127
Здравейте!
Бях си запазила рецепта за домашни кори за баница от форума, но съм я изгубила… Може ли изпитана рецепта някой да предложи за корите? Точени, не дърпани. Много и сърдечно благодаря предварително!

# 128
  • София
Как приготвяте този качамак ?
Колко порций излизат от него?

# 129
  • под тепетата
Аз го приготвям по тази рецепта с грис
 https://www.cookwithasmile.com/%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BC%D0 … 0%B0%D0%BD%D0%B0/
 Слагам и една чаша прясно мляко вместо вода.

# 130
  • Варна
При непрекъснато бъркане изсипвам 100 гр. царевичен грис в 0,200 л. вряща, подсолена вода, намалявам огъня и бъркам 2-3 мин. Малко прясно мляко/кис.мляко(1-2 с.л.)  и масло и е готово за 1 порция ( със сирене, с бекон, с гъби, кой каквото иска).Или за 2 гарнитури към скара, яхния..

# 131
  • Русе
Скрит текст:
Как приготвяте този качамак ?
Колко порций излизат от него?

https://ipeychev9.blogspot.com/2021/02/blog-post_14.html

# 132
  • In transit
Станислава, за да стане вкусен качамакът го правя в съотношение 1:3 - 3.5, което ще рече, че на 1 чаша от царевичния грис слагам 3 чаши вода, разбърквам и слагам на котлона. Намалявам и готвя, докато заври и започне да се сгъстява. Този не го знам колко време пише, че се вари, но ако не е инстантен се вари 20-тина минути. Инстантния се вари 5-8 минути. Ако много се сгъсти, докато се вари, добавям още мъничко вода.
Накрая слагам бучка масло, сол, пипер.
Много вкусно става, ако го направиш с гъбен бульон, например. Или накрая му сложиш 100-200г настърган кашкавал. Вкусът му става разкошен.

# 133
Ще ме накарате да проям и качамак тук, много лоша тема Simple Smile
Мама правеше, не често наистина, но го обичаше и ми даваше да опитвам - е, не ми хареса нито веднъж, пък нещо взех да се каня на вашите (Пейч, тук пряко се чувствай виновен с горната снимка Simple Smile). 
На стари години проядох крем карамел и мляко с ориз (почти, засега само опитвам с върха на лъжичката), да се готви качамакът, идвам Stuck Out Tongue Winking Eye

# 134
Кубратова, и аз на стари години проядох качамак, но мляко с ориз отказвам да ям 😃, все още.
Качамак правя като Мики.

Точа кори за баница - обикновено тесто - вода, сол и брашно (на 3 ч. ч. брашно слагам 1ч.л. сол и постепенно наливам вода, докато се получи еластично тесто).

Общи условия

Активация на акаунт