За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 214
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofia
Може ли да се приготви баница,да престои нощта в хладилник и сутринта да се изпече?

# 136
Според мен не е добра идея да престоява баницата, че може да стане клисава.
Веднъж ми спря тока и баницата ми, както беше сложена току що във фурната, престоя около половин час - ами, не се надигна така, както друг път и съответно печенето не беше идеално, но нямаше време да правя друга.   

# 137
  • In transit
Може ли да се приготви баница,да престои нощта в хладилник и сутринта да се изпече?
По моята рецепта, може. Нареждам сухите неща, кори, сирене, масло. На сутринта само заливам течните и пека. Винаги така я правя, за да си спестя време.

Кубратова, много е важно как е овкусен качамака...иначе те разбирам защо не ти харесва. И аз сравнително на дърти години проядох, но сега редовно си правя и ми е много вкусен...със сирене и препечено масло с червен пипер също е много вкусен. А пък ако му добавиш суджук на тиган...ядеш и ревеш. Joy

Фортуна, Кубратова, как не обичате мляко с ориз? Срамота. Grinning

# 138
Аууу  Мики какъв суджук?! В шопско се яде качамак с джумерки - ядеш, ревеш и не мислиш за калории и холестерол.

# 139
По моята рецепта, може. Нареждам сухите неща, кори, сирене, масло. На сутринта само заливам течните и пека. Винаги така я правя, за да си спестя време.

Кубратова, много е важно как е овкусен качамака...иначе те разбирам защо не ти харесва. И аз сравнително на дърти години проядох, но сега редовно си правя и ми е много вкусен...със сирене и препечено масло с червен пипер също е много вкусен. А пък ако му добавиш суджук на тиган...ядеш и ревеш. Joy

Фортуна, Кубратова, как не обичате мляко с ориз? Срамота. Grinning
Благодаря, Мики! Начевам рецептите за качамак. Вярно, че мама го ядеше с печен на жарава домашен суджук, но и с него не можа да ме примами, аз го обичах натюр, ама съвсем натюр - с единия гол хляб за смокиново листо Grinning 
За пръв път правих мляко с ориз за снахата, инак за мъжа не се загрижих да направя, пък и той обичал, ама се разбра покрай снахата Simple Smile
Толкова мразех прясно мляко, че дори миризмата, докато приготвям сладкиши с него или палачинки, ме дразнеше докато се смеси с останалите продукти.

# 140
  • In transit
ccvet, пробвай със суджук и ще забравиш за джумерките. Grinning А италианците, като по-прости със свински ребра го хапват.

# 141
В нас бабите ми така го готвеха , а аз го обичам със сирене и отгоре препържено масло с червен пипер или с маджун от захарно цвекло.

# 142
Качамакът не е лош и със сос Болонезе. Научих го преди години от един италиански готвач.

На времето баба правеше една голяма тенджера, но истински качамак от едросмляно царевично брашно, а не като сегашния инстантен от грис. И следваше - наложник с масло и сирене, друг със захар, канела и смлени орехи. Отделно правеше малки питки от качамак, за които пържеше шарена сланина, за да си топиш залчета. И накрая, каквото остане в тенджерата го объркваше с кисело мляко, на което му казваше караклиш.

Спомени, спомени....

# 143
Качамакът не е лош и със сос Болонезе. Научих го преди години от един италиански готвач.

На времето баба правеше една голяма тенджера, но истински качамак от едросмляно царевично брашно, а не като сегашния инстантен от грис. И следваше - наложник с масло и сирене, друг със захар, канела и смлени орехи. Отделно правеше малки питки от качамак, за които пържеше шарена сланина, за да си топиш залчета. И накрая, каквото остане в тенджерата го объркваше с кисело мляко, на което му казваше караклиш.

Спомени, спомени....
Ама ти май много си надзъртала в тенджерата, с какви подробности помниш...Simple Smile
Аз манджите много не помня, че почти не ядях готвено, но суджукът свършваше бързо, хем имаше много Stuck Out Tongue Winking Eye

# 144
  • Русе
Може да направите качамака като италианците - на фурна.
https://ipeychev9.blogspot.com/2016/05/blog-post_28.html

# 145
  • In transit
Или, като римляните с рагу от свински ребра (или с Болонезе, както е писала 2в1, по-горе).

# 146
А какво да правя с 1 сварено пилешко бутче?
Имам още 1, то ще е за супа (това беше заявката, но ММ купил 2).

# 147
Щом е само едно, за някаква салата освен да се нареже месото? То зависи и дали е за един човек или за повече.

# 148
За двама Simple Smile
Искаше ми се да е нещо малко повече сготвено, не салата.

# 149
За двама Simple Smile
Искаше ми се да е нещо малко повече сготвено, не салата.
За сготвено може да направиш картофена яхния с пилешко и други зеленчуци вътре в по-голямо количество - моркови, чушка.

Общи условия

Активация на акаунт