За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 215
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
Паста с пиле, гъби и сметана - класика😊

# 151
  • In transit
За двама Simple Smile
Искаше ми се да е нещо малко повече сготвено, не салата.
С гъби и ориз, ако имаш продуктите.

Запеканка с гъби и домати

или запеканка с картофи, шунка и сметана

# 152
А какво да правя с 1 сварено пилешко бутче?
Обезкостяваш и нарязваш. Отделно сваряваш паста някаква. В чиния слагаш сварената паста, добавяш масло и сол ако искаш и разбъркваш. По желание слагаш черен пипер. Отгоре поливаш доматен сос, може да вземеш готов в бурканче. Отгоре слагаш нарязаното пилешко месо и накрая настъргваш кашкавал.

# 153
  • Русе
Скрит текст:
За двама Simple Smile

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_17.html

# 154
  • Бургас
Четох рецепта за кекс, в който вместо брашно се слага нишесте, от онези с различни вкусове. Веднага ми хрумна да направя кекс с нишесте за бисквитена торта. Но първо моля за мнението ви! 🙂 Пробвали ли сте такъв кекс? Сполучлив ли е?
Благодаря! 😊

# 155
Ябълкова, едно време му казваха дунапренен кекс, защото текстурата му е малко като дунапрен. Правеше се и с натурално нишесте и с такова за кремчета. Но, с това, за кремчетата става цветен в зависимост каква боя и аромат са му сложили. Различава се с направения с обикновено брашно по текстурата.
Аз понякога смесвам малко нишесте с брашното, когато правя блат за торта. Така става с по-нежна текстура. А, сладките направени с нишесте стават по-пръхкави и ронливи.

# 156
  • In transit
Четох рецепта за кекс, в който вместо брашно се слага нишесте, от онези с различни вкусове. Веднага ми хрумна да направя кекс с нишесте за бисквитена торта. Но първо моля за мнението ви! 🙂 Пробвали ли сте такъв кекс? Сполучлив ли е?
Благодаря! 😊
Правила съм навремето кекс с плодови нишестета. Вкусовете не се усещат след изпичане, освен ванилията. Но по-добре си сложи нормална ванилия.

Нишестето прави тестото по-меко и въздушно, защото няма глутен. Според мен картофеното и оризовото нишесте са подходящи повече. Готовите нишестета са от царевично. Получава се много лек и въздушен кекс.

# 157
Моля за рецепта за пастет от свински черен дроб! ММ е купил 1,7 кг.

# 158
  • Русе
Скрит текст:
Благодаря! 😊

https://ipeychev9.blogspot.com/2017/02/blog-post_26.html

# 159
Марѝ, виж тази рецепта на Йоли или тази. Вторта е с пилешки дробчета, но не виждам защо да не стане и със свински дроб.

# 160
Благодаря, 2в1!

# 161
  • Русе
Скрит текст:
Моля за рецепта за пастет от свински черен дроб! ММ е купил 1,7 кг.

https://batimiti.blogspot.com/2020/09/blog-post_10.html

# 162
  • Sofia
За двама Simple Smile
Лучена яхния.

# 163
За двама Simple Smile
Лучена яхния.
А, не, благодаря. Хич не съм фен на лук аз.
И паста не ядем... Joy

Сега стана с ориз и гъби(по Мики). Друг път ще пробвам с други/повече зеленчуци.
Благодаря за идеите!

Скрит текст:

# 164
Здравейте отново.Търся рецепта за тази торта.В Интернет намирам с бишкпти,а тази не е.Опитах се да снимам.Детето ск я избра,а аз се влюбих в нея и искам да мога да я правя

Общи условия

Активация на акаунт