За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 740
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 11 125
Според мен може с мед да се замени, само не знам защо да се разрежда.

# 241
  • Мнения: 2 815
Мерси, Биляна - и двете ги имам налични.

moonriver,  веднъж съм имала наличен кленов сироп и по спомен беше по-рядък от меда, затова. Може и да греша, затова попитах ☺️

# 242
  • под тепетата
  • Мнения: 11 179
Точно, по-рядък е от мед кленовият сироп.

# 243
  • Мнения: 1 737
Търся рецепта за брауни,но във всички,според мен,има прекалено много захар и шоколад.Нещо по-здравословно ,но същевременно достатъчно сладко.
Една чаша захар плюс една чаша шоколад не е ли прекалено?
Само с едно от двете дали ще се получи?

# 244
  • Мнения: 7 463
Продуктите и съотношението им в такъв (пък и повечето сладкиши) са въпрос и на консистенция и крайна текстура, не само на сладост и вкус. Може да намалиш с малко захарта и пак е от значение каква ползваш. Аз го правя само с кафява захар и леко съм я намалила спрямо оригинала, който ползвах, но не е и нужно много да се намалява. Шоколад - само тъмен ползвам, 70 %, на калети. Какво му е нездравословното и кой реално може да каже какво точно е здравословно и за кого?

# 245
  • Мнения: 11 125
Ами аз не мисля, че разликата в гъстотата е чак толкова значителна, че да окаже голямо значение за рецептата. Евентуално може по-малко брашно да се сложи ако започне да става много твърдо тестото. Иначе мед според мен дори и не може да се разреди.

# 246
  • Мнения: 9 462
Разрежда се много успешно с топла вода.

# 247
  • In transit
  • Мнения: 14 219
Търся рецепта за брауни,но във всички,според мен,има прекалено много захар и шоколад.Нещо по-здравословно ,но същевременно достатъчно сладко.
Една чаша захар плюс една чаша шоколад не е ли прекалено?
Само с едно от двете дали ще се получи?
Ето ти рецепта за брауни с малко захар. Може да я намалиш с още 20-30г. Няма брашно, което го прави една идея по-диетично. Направи го с шоколадов кувертюр 74-80% и още ще намалиш сладостта му.

# 248
  • София
  • Мнения: 12 697
Търся рецепта за брауни,но във всички,според мен,има прекалено много захар и шоколад.Нещо по-здравословно ,но същевременно достатъчно сладко.
Една чаша захар плюс една чаша шоколад не е ли прекалено?
Само с едно от двете дали ще се получи?

Браунис с червено цвекло и семена от чиа

# 249
  • При децата ми
  • Мнения: 7 322
Да си задам въпроса и тук:  Дайте изпитани рецепти за броколи със синьо сирене моля? Може и без него де, вкусно да е. Simple Smile

# 250
  • София
  • Мнения: 12 697
Да си задам въпроса и тук:  Дайте изпитани рецепти за броколи със синьо сирене моля? Може и без него де, вкусно да е. Simple Smile

Зеленчукова запеканка с кашкавал и сирене

Панирани броколи с млечно-чеснов сос

Салата с паста и броколи

# 251
  • Мнения: 7 974
Накъсваш го на розички, можеш да добвиш и карфиол, и моркови, слагаш в тавичка, натрошаваш синьото сирене отгоре като можеш да сложиш също моцарела или други сирена. Заливаш със сос бешамел или готварска сметна и печеш. Когато е готово можеш да наръсиш с настърган кашкавал или пармезан и да върнеш за още 4-5 мин. да се стопи и леко да се запече кашкавала.

# 252
  • Sofia
  • Мнения: 29 128
Не се ли вари или бланшира малко преди това?

# 253
  • Мнения: 7 974
Аз го слагам сурово. Докато се пече то си пуска малко течност, а и не се скъпя със соса, така че, докато се редуцира зеленчуците си омекват без да стават на каша.

# 254
  • Мнения: 8 430
Огретен с броколи и бекон от блога на Мики. Много ми хареса, дори на ММ му хареса.
https://www.mycookingcreations.com/2022/10/gratin-di-broccoli-e-pancetta.html?m=1

Общи условия

Активация на акаунт