За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 274
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас
Mikkey, Морена, благодаря ви много! 😊❤️
И двете рецепти ми допадат! Ей сега хвърлям ези - тура и мятам едната 😊
Междувременно да питам:
Сварих замразени, обезкостени пилешки бутчета, които сякаш са ръсени с китайска сол - по същия начин крехки ми са. Обаче ми остана доста от месото. Мога ли да го замразя така сварено или да го държа в хладилника 2 дни? Или да не рискувам. Излишни рискове не искам да поемам, ако има възможност да не са годни след 2 дни.
Благодаря! ❤️

# 226
  • под тепетата
Замразявай смело, а ако ти трябва и бульон - сложи си в пластмасова бутилка и замрази и него.

# 227
Аз често замразявам сварено месо с бульон - пилешко, телешко, даже шкембе, агнешки дреболии. Обикновено замразявам в кутия и заливам месото с бульон, колкото да го покрие, така не се изсушава и се запазва сравнително по-крехко.

# 228
Мариновано сирене в буркан до колко време може да стои без да му стане нещо? В хладилника е, но никога не бях правила и се чудя може ли нещо да се случи с вкуса му или олиото?

# 229
  • Бургас
И аз се нареждам да слухтя за сиренето.
Yan25, с какви подправки го направи?

# 230
Риган, босилек, малко чубрица, червен едър лют пипер и чер пипер

# 231
До 3 седмици се е задържало у нас, в зехтин.

# 232
  • Бургас
В олио може ли? И по-различен ли е вкуса? Винаги съм се чудела защо хората използват зехтин, като олиото има пооо-нашенски вкус.

# 233
Аз зехтин не обичам и си ги сложих с олио, но още не съм ги яла Grinning

# 234
Въпрос на вкус, в къщи винаги където може се заменя олиото със зехтина. Доказано е по-полезен, а за нас и по-вкусен.

# 235
  • In transit
Ако е добре покрито в зехтин (олио) може да изкара и месец сиренето. На мен също ми харесва повече комбинацията със зехтин, сирене и подправки (риган, мащерка, люспи лют пипер).

# 236
  • Sofia
В олио може ли? И по-различен ли е вкуса? Винаги съм се чудела защо хората използват зехтин, като олиото има пооо-нашенски вкус.
Вкусът на олиото и зехтина е различен разбира се (както и на суровините им)... не е въпросът, че е нашенски вкусът на олиото, а че на зехтина е по изявен/интензивен. 
Освен това и двете са растителни и течни мазнини.
Та по всики параграфи е само въпрос на вкус/предпочитание. Simple Smile

# 237
Точно така. Ще допълня и като идея - маслини или сушени домати между сиренето Hands Ok Hand

# 238
С какво мога да заменя кленов сироп (в рецепта за бисквитки)?
С мед? Но разреден, може би?

# 239
  • под тепетата
Глюкоза или смокинов сироп?

Общи условия

Активация на акаунт