За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 476
  • 747
  •   1
Отговори
# 285
  • In transit
Керамични и стъклени слагам в загрята на 160С фурна без проблем, след това увеличавам градусите до 200С. Преди да сложа съда във фурната, го слагам върху суха кърпа. Така избягвам момента да се пукне, ако на плота е имало някоя капка вода или нещо мокро.

Ябълкова, ще стане баницата в керамиката, която си показала. Чудесно се изпичат хляб и баница в керамика.

# 286
Интересно, че при мен две тави на един и същ производител, буквално еднакви на материал, дебелина и т.н, но с различна форма, пекат различно тесто - правоъгълната отдолу не пече добре, а кръглата - идеално.  В кръглата пека точно хляб.
Мики, получиха се кексчетата и вече ги преполовихме (само двама сме) Simple Smile
Благодаря за рецептата! Flowers Hibiscus

# 287
Откакто като ученичка спуках една йена, направо не смея.
Съвременните вече са с по-голяма толерантност към темп.разлики, освен ако не е някое менте.

# 288
  • Бургас
Имам пакет кори за баница,селски. Дебели,твърди кори.
Никога не съм правила баница с такива кори.
Как да я приготвя,че да стане хубава?

# 289
  • In transit
Имам пакет кори за баница,селски. Дебели,твърди кори.
Никога не съм правила баница с такива кори.
Как да я приготвя,че да стане хубава?
С малко повече течност и мазнина, защото поемат повече тези кори.
Ето една рецепта за такава баница със спанак.

# 290
  • София
Мислите ли, че риба, която е била замразена, е подходяща да се маринова?

# 291
  • Бургас
Благодаря ти,Мики!

# 292
  • София
Мислите ли, че риба, която е била замразена, е подходяща да се маринова?
Да.

Мики,баницата която правиш вечерта и заливаш на сутринта разрязваш ли я на няколко парчета преди заливаните?Ако я заливаш само с мляко не слагаш ли малко сода?

# 293
  • In transit
Натуся, може да я набучиш с вилица на места или да я разрежеш леко. Сода не слагам. Само разбити яйца с мляко или газирана вода. Може смес от двете. Дори само с мляко, пак се надува добре.

# 294
  • София
По какво си приличат и по какво се различават двете млека ?

# 295
Едно и също е на различни марки.

# 296
  • София
Иска ми се да оползотворя 125 гр. краве масло, шоколадови капки и млечен кувертюр, които останаха от коледното сладкоправене. Моля за идеи. Hands Pray Записала съм си сладки с шоколадови капки, но кувертюрът ще остане. Thinking

# 297
  • София
Иска ми се да оползотворя 125 гр. краве масло, шоколадови капки и млечен кувертюр, които останаха от коледното сладкоправене. Моля за идеи. Hands Pray Записала съм си сладки с шоколадови капки, но кувертюрът ще остане. Thinking

Сладки Тирамису

# 298
Брауни, кувертюрът отива в тестото, капките отгоре.

# 299
Мики, за тези ли бисквитки казваше, че хрупаш през седмицата?
https://www.mycookingcreations.com/2022/11/speculoos-biscotti-alla-cannella.html
Отговорно заявявам, че дозата е за една вечер за един човек Simple Smile
Бях започнала да ги слагам във високата кутия, но на приключване на печенето вече са за преместване в малката Open Mouth
Скрит текст:
Ако не си легна скоро, и малката кутия ще им е голяма, направо ще захващам втора доза, че ММ ги проспа.
Благодаря за поредната чудесна рецепта, наистина много ароматни и много хрупкави! Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт