Великобритания - тема 97 Валентинска Великденско-Пролетна

• 35 650
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
  • Leeds, UK
Pampers, имаше няколко положителни неща. Беше сравнително поддържана къща, имаше две палми отпред, вместо две липи и отделно помещение за пералня+ сушилня с прозорец и бойлера беше там, а не да ми се мандъхерца в кухнята. Но, да като цяло беше с повече негативи, главно местоположението, паркирането, липсата на адекватен двор и нямаше никаква възможност за закътаност, всички ти гледат у двора.
Бу, ти ми кажи как ги запомни? Аз съм пълен провал на книгата, тестовете по ме бива.

# 151
  • До хладилника, който обичам
Ооо, даже другото да се преживява, на "всички ти гледат в двора" ме изгуби тотално. Толкова мразя. Голяма радост ми беше, че задния ни двор е от три страни с ограда 1,80м, по редицата като гледам другите, има бая съседи с нисички оградки, никакво лично пространство.

Книгата не я четох. Опитах и стана ясно, че няма да го бъде. Свалих си две приложения с тест, безплатни и двете, и повтарях тестовете много пъти, докато научих въпросите. Първо само с единото приложение правех, и като свалих второто и установих, че въпросите са формулирани различно и това ме затруднява, се поправих. Общо взето, което беше логично или по някакъв начин ми е интересно (законите за шума, за кръчмите и прочие), научавах, което ми е дълбоко безинтересно, като всички факти, свързани със спорта, зазубрях и после забравих за ден.
На самия тест влязох, натраках отговорите за 5 минути и си тръгнах. Младежът, който отговаряше да ни пази, беше доста учуден, "ама сигурна ли сте?" Казах му, колкото можах - направих, каквото знам - знам, и да седя да го мисля, няма файда, най-много да се видим скоро и пак да ви дам £50. Още докато се отдалечавах от сградата, ми дойде имейла, че съм го минала, те ги обработват електронно.

# 152
Тоя тест ми е кошмар. Нямам никаква идея как ще го взема. И история не обича, и политика, а да зубря нещо - никакъв шанс и 2 минути да го помня. Първо ще минат мъжа с децата, пък аз...Аз тъкмо се бях надъхала да се жертвам и стана това с къщата, и парите за гражданство се пренасочиха🙈

Много непривлекателно звучи тази къща. Добре не сте я взели. Ние сме в хубав квартал в частта със среден клас къщи, но това, че е за основен ремонт и на никой не му се занимаваше ни беше предимството и се съгласиха на нашата оферта. Абсурд да извадя парите, които им искат при други условия. Та не се знае - и вие може да попаднете на такава.

И аз не харесвам идеята за пране в кухнята, както и миризма на готвено да ми ходи към спалните. За това хола ще стане голяма кухня, а кухнята с трапезарията ще ги слеем и ще отделим помещение за перално и тоалетна на 1я етаж. Остатъка със стълбището ще стане хол. До тогава обаче ще стидкам зъби. Ще се радвам, ако на сегашната кухня сложим вратички на шкафовете🙈

# 153
Pampers, по-лесен е, отколкото хората се притесняват. Част от въпросите са обща култура, другите се запомнят, защото има нещо интересно. Третата (за мен това е спорта и музиката им) - което можах, запомних, те са мултичойс отговори, пък и се иска над определен процент да се мине, не 100% акуратност.
Супер ще ви стане къщата, както я описваш, много е приятно човек да има по-голямо пространство в дневните помещения. Мен голяма къща няма да ме огрее тук, и с прането в кухнята свикнах вече. Гледам редовно на Райтмуув къщи и си викам, ей тая, ей оная Grinning

# 154
Аз искам на голямата да направим гражданство, просто не е честно, родена тук, но нямахме 5г престой. Малкият има гражданство. Те вдигнаха цената за детска натурализация, а аз чаках да я намалят..

# 155
٠•● Veggie ●•٠, същата работа. Няколко месеца не ми стигат и ще трябва и за дребното да плащам. Такава надежда хранех да намалят детските такси до административния разход само, а то...

Новините следите ли, кралят е диагностициран с рак и е почнал лечение.

# 156
Дано го излекуват Чарлз. Toлкова я чака тази корона и накрая се поболя... Странно ми е как изведнъж РФ започнаха да говорят открито за здравословните си проблеми, но ето, че и по тях ходи най-лошото.

# 157
Няколко месеца не ми стигат и ще трябва и за дребното да плащам.
И аз в кюпа. Сега и четиримата ще си плащаме. Не ги свалят, само ги вдигат за мой ужас.

Много е неприятна новината за краля. То на целия хал с рецесия, вдигане на лихви и безработица, сега и водачът на стадото да е болен - това си е удър под кръста.

Бу, леле и спорт ли?! Още един пирон в ковчега...Пробвах аз преди време покрай една приятелка - дали и 2 отговора уцелих. Засяга баш теми, от които хал хабер си нямам, и да ги чуя, няма шанс да ги запомня.Ма да го докарам до там де.

Къщата ще стане супер, всичко съм измислила и всяка ниша съм уплътнила, но кога ще видя изпълнение, не се знае. Съседите само ахкат по решенията ми и черпят идеи, защото живеем в еднакъв тип къщи. Малки са, само 75 квадрата с нисък таван. Просто на мен ми се отдава да намествам нещата. Малко ни беше кофти от 100+ квадрата висок таван да се преместим в тази, но се свиква. Най-новият ми проект е новият ми офис в килера като ще завземам и просранството над стълбите. Дори в момента пиша от там. Но лятото ще натискам баш майстора да разбиваме и наместваме. Само тапета поръчах, защото беше на намаление. Прилагам проекта, а изпълнението ще показвам после. Мокетът ще е розов. Синьото ще е цокъл на нивото под работните плотове, а те и рафтовете ще са в бяло. Само столът не съм сигурна дали ще е бял или ще му ходи повече нещо в жълто като гушките на пилетата.

# 158
Pampers, не само е спорт, ами са някакви супер obscure въпроси за някакви бивши спортни постижения. Но в началото и доста след това изобщо не минавах прага аз на тестовете, хич не се отчайвай. Запомнят се с повтаряне. Вечер преди сън правех по тест или два, и като взех постоянно да минавам (70% ли беше, не помня), си запазих час за самия тест. Бърза работа няма.

Харесват ми идеите ти. И ние сме на тая квадратура, даже основната е 60кв.м. чисто, но с таванската стая и зимната градина става към толкова. Бая му се чудех на пространството под стълбите аз, килер, но е отделен от хола със стена и не си струваше да се разваля. Направих си вътре рафтове и ми събира сума работи.
Над стълбите ще правим голям шкаф с достъп от стаята до стълбите, т.е. нашата спалня. Безумно високо е, не става за чистене и поддържане даже, напълно неизползваемо е. Като стане шкаф, ще ми побере всички домакински неща, които сега държа в чекмеджета под леглото, и ще е много по-лесно.

# 159
Под стълбите го отворихме, защото там, където беше вратата в кухнята ни трябваше пространството. А след време ще е мокрото, та няма как да стои отворено. При нас ще е шкаф за извънсезонните якета и обувки + шкаф за прахосмукачката и парочистачката и остава един малък шкаф в ниското за каски, наколенки и прочие. Надявам се тази година да сложим механизмите и вратичките, за да довърша стълбите и да знам, че трапезарията е готова.

Над стълбите и ние ще избием към спалнята и ще стане шкаф за неща, които рядко се вадят - тип коледната украсата. Но частично ще се отвори и към килера на спалнята за рафтове и работен плот на офиса ми. Аз мисля да сложа от тези механизми, които са за високи шкафове и може да ги сваляш надолу, защото и при нас е много високо.

# 160
Май имаме подобен план на къщите Simple Smile Държа си уредите в килера на долния етаж, прахосмукачка и т.н.
Навремето е имало тоалетна в тая част на къщата, но предната собственичка я е махнала, за да разшири кухнята и сега е малка трапезария към кухнята.
Коледната украса живее в бараката.
Трябва да ми покажеш плановете си за над стълбите, събирам идеи Simple Smile Килера на спалнята няма да пипам, там има рафтове за неща, които вадя рядко и бойлера е там.

# 161
  • Истински се вижда само със сърцето.
Четох ви посред нощ след работа, но нямах сила да отговарям Simple Smile

По ред сега за Life in UK препоръчвам ето този сайт с тестовете https://lifeintheuktests.co.uk/life-in-the-uk-test/
Платих си за да отворя всички, беше 9 паунда мисля преди, решавах ги 5 дни когато мога, но ги минах всички, явих се на 6я ден и го минах без проблем, ММ също. Тестовете са идентични на това, което се пада, някои въпроси дори може да са зададени по същия начин или подобен. Имах и книгата, не върши никаква работа.

Бела за къщата не е лесно прключение, но като те чета по-добре, че не сте я купили. До колкото помня ТМ е на възраста на моя, на нас ни отпуснаха за 24 години, сумата беше по - голяма, но това явно зависи от доходите, платихме 10% депозит. Няма да казвам каква ни е вноската, че лошо ще ви стане, чакам да паднат лихвите, че уж сме на тракер за 2 години, до сега обаче само увеличение видяхме.
Ние също удряхме на камък първоначално, но пък накря купихме точно каквото искахме, в квартала който искаме и близо до училището на детето и секъндърито, което е най-доброто в града поне за сега. Къщата е с голяма градина и голям драйв отпред, нещо което предните къщи кото гледахме нямаха. Разбира се има какво да правим по нея, но не са неотложни ремонти.
Та и вашата къща ще се появи когато най-малко го очакваш Simple Smile

# 162
Тъп въпрос, но само в Лондон ли може да се явиш за този тест или и другаде? Нещо Тринити колидж в Лондон ми се върти като спомен, но само там ли може?

# 163
На много места може, да, Тринити Колеж и още някакви имаше, клонове по страната. Като исках да се явя, бях малко притисната от времето, защото трябваше да подам за мен и голямата, преди да навърши 18, за да ѝ спестя тези тъпотии с тестовете, около мен нямаше дати, ходих на 50 мили - това е за теста за език. Life in the UK в града го правих, има също на много места, и за него имаше дати без проблем.

# 164
  • nowhere
Happy Bella, през много трудности сте минали. И аз мисля, че рова не е вашата къща. Тя ще дойде, когато не очаквате и ще е най-хубавата. Защото ще е дълго чакана и изстрадана. Искрено ти го пожелавам.

Памперс, много хубав план. Мен не ме бива в рия неща. Нашата къща е нова в новопостроен естейт. Уцелихме добър момент, купихме я в началото на пандемията и пазарът беше заспал сякаш

Момичета, какви са условията за взимане на този тест и кандидатстване за гражданство? Не че ми е голям мерак, но мъжът и децата нали са британци и само аз съм 'чужденка'. Трябва да си живял 10 години в страната ли?

Общи условия

Активация на акаунт